--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Αlpha Bank. AΠΟ Π.Σ. -2



Αρ. Πρωτ.
:
2732

Αθήνα
:
23-07 -2012

   Προς: 1.Τον   Πρόεδρο Ομίλου 
Αlpha Bank. κ.Κωστόπουλο Ιωάννη

2.Διευθύνων Σύμβουλο Ομίλου Αlpha Bank. 
κ.Μαντζούνη Δημήτριο

ΘΕΜΑ: Το ειδικό μισθολόγιο των πυροσβεστικών υπαλλήλων, είναι εξειδικευμένο στην δεινή τους οικονομική κατάσταση.

Αξιότιμοι Κύριοι
Με έκπληξη αναγνώσαμε στο εβδομαδιαίο δελτίο Οικονομικών εξελίξεων της 19-7-2012 που εκδίδει η Τράπεζα Αlpha Bank του ομίλου σας,http://www.alpha.gr/files/infoanalyses/weekly20120719.pdf  την τοποθέτηση σχετικά με την  περικοπή των μισθών στους αμειβόμενους με ειδικά   μισθολόγια, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι της χώρας.
Ο συγγραφέας της ανάλυσης, προφανώς τελεί σε άγνοια της πραγματικότητας στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και δεν γνωρίζει προφανώς τις άγριες περικοπές που έχουν ήδη υποστεί οι ένστολοι από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ 1 και 2 μέχρι σήμερα, που είναι:
Τον  Φεβρουάριο του 2010 περικόπηκαν 10% τα επιδόματά μας, που αποτελούν και το κύριο μέρος του εισοδήματός μας.
Τον Μάρτιο του 2010 μειώθηκαν κατά 30% τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού και 12% τα επιδόματά μας.
Τον Μάιο του 2010 καταργήθηκαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Καλοκαιριού και μειώθηκαν ακόμα 8% τα επιδόματά μας.
Τον Νοέμβριο του 2010 μειώθηκαν τα οικογενειακά επιδόματα καθώς και τα προνοιακά σε όσους τα δικαιούνται.
Τον Ιούλιο του 2011 τσεκουρώνεται το εισόδημά μας με τα ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ της έκτακτης εισφοράς και της εισφοράς αλληλεγγύης.
Παράλληλα το εισόδημά μας εισέρχεται περαιτέρω στην πρέσα, αφού εφαρμόζεται το πρωτοφανή μέτρο μόνο για τους ενστόλους, ΤΟΥ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, πάγωμα  βαθιάς κατάψυξης, μιας και εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα.
Το φθινόπωρο του 2011 το εισόδημά μας τσεκουρώνεται εκ νέου από το χαράτσι της ΔΕΗ ενώ αυτές τις ημέρες δεχόμαστε το  νέο κτύπημα από την φορολογική επιδρομή των εκκαθαρίσεων για το εισόδημα του 2011 μετά την κατάργηση των φορομπόνους και την αύξηση του αφορολόγητου.
Η οδυνηρή λίστα  της αφαίμαξης του εισοδήματός μας δεν τελειώνει εδώ.
Τα δύο τελευταία χρόνια, σιωπηλά καταργήθηκε η χορήγηση του συμβολικού ποσού που δίνοντας ως το λεγόμενο «δασικό» στο πυροσβεστικό προσωπικό, για τις εκατοντάδες ώρες  απλήρωτης υπερεργασίας στα πύρινα μέτωπα, την περίοδο του καλοκαιριού, ενώ η ίδια πολιτική της άγριας περικοπής έφθασε στο σημείο να μην χορηγεί έξοδα μεταθέσεων σε συναδέλφους που μετατρέπονται σε εσωτερικούς μετανάστες για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Τα παραπάνω σίγουρα δεν δείχνουν, όπως επίσης σημειώνει  ο συγγραφέας του πονήματος σας, προσβλητικά, σε καμία περίπτωση ,ότι διαθέτουμε  « πολιτική προστασία ημετέρων».
Πέρα από τα παραπάνω, μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, πως  σε δελτίο οικονομικής ανάλυσης, ενός τόσο σοβαρού οικονομικού ομίλου σαν το δικό σας, διατυπώνονται πολιτικές απόψεις, και θέσεις, κοινωνικού αυτοματισμού και μάλιστα στερούμενες δεδομένων οικονομοτεχνικής βάσης.
Πέρα προφανώς  από την άγνοια των μέχρι σήμερα άγριων περικοπών, στο εισόδημά μας, ο συντάκτης θα  έπρεπε να γνωρίζει, ότι το ειδικό μισθολόγιο ειδικά για τους ένστολους, δεν έγινε για να τους αμείψει προνομιακά, αλλά το αντίθετο για να προβλέψει το ελάχιστο κόστος σε σχέση με την προσφερόμενη εργασία.
Ο συντάκτης  προφανώς αγνοεί ότι οι συνθήκες εργασίας των ενστόλων και δη των Πυροσβεστών δεν είναι ίδιες με των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.
Ο ένστολος είναι υποχρεωμένος σε 24ωρη διαθεσιμότητα υπηρεσίας σε όλη την ενεργό υπηρεσία του. Από τους εσωτερικούς κανονισμούς τίθεται οποτεδήποτε απαιτηθεί σε επιφυλακή και παροχή εργασίας 24 ώρες το 24ωρο χωρίς έξτρα αμοιβή ή άλλο δικαίωμα.
Ο ένστολος είναι υποχρεωμένος να  υπομένει την  ανάκληση της άδειάς του ή του ρεπό του όποτε απαιτηθεί, μετατίθεται, αποσπάται, μετακινείται για εκτέλεση υπηρεσίας, όποτε απαιτηθεί.
Επίσης ο ένστολος καθημερινά ξεκινά για το μεροκάματο χωρίς να γνωρίζει αν θα επιστρέψει ζωντανός ή αρτιμελής από τους κινδύνους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο συντάκτης του πονήματος, αλλά και εσείς να μην γνωρίζετε τα  παραπάνω.
Σίγουρα θα τα έχετε δει από την ασφάλεια και τη θαλπωρή των γραφείων σας, όταν το περιβάλλον γύρω  σας φλέγεται και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, προσπαθούν με ασπίδα τη ζωή τους, να προστατέψουν τον κοινωνικό ιστό, τούτης της ταλαιπωρημένης από τους τοκογλύφους, τους κερδοσκόπους των αγορών και τους στυγνούς δανειστές ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
Και όταν αυτοί οι ταλαιπωρημένοι από τη μάχη ένστολοι εργαζόμενοι επιστρέψουν σώοι στο σπίτι τους, πρέπει να μπουν σε μια άλλη μάχη, με τον ήδη ,πριν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, πενιχρό μισθό τους, να  φροντίσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, πληρώνοντας, από τους λίγους, ίσως τα φορολογικά τους βάρη, και τις  υπέρτοκες δόσεις τους στις Τράπεζες.
Αξιότιμοι Κύριοι
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα αναγραφόμενα στην οικονομική ανάλυση του ανωτέρω Δελτίου σας, λησμόνησαν να αναφέρουν  ότι  δεν αφορούν τους ένστολους εργαζόμενους.
Αναμένουμε την δική σας επίσημη θέση ως επικεφαλείς του Ομίλου.
Σε κάθε περίπτωση  αν επιβεβαιωθεί ότι τα παραπάνω είναι και θέσεις του Ομίλου σας είναι ξεκάθαρο  ότι  στρέφεστε πραγματικά  με εχθρότητα εναντίο του εργασιακού μας κλάδου.
Επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι πέρα από εργαζόμενοι είμεθα και καταναλωτές  και των δικών σας τραπεζικών προϊόντων.
http://eapsgr.blogspot.gr/2012/07/lpha-bank.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου