--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κόλαση στην Αχαϊα


Παραδέχονται ανεπάρκεια και ζητούν ξένη βοήθεια
19-07-2012 07:59:04


Τεράστια οικολογική καταστροφή έχει προκληθεί στην Πάτρα από τις πύρινες γλώσσες που κατακαίουν για δεύτερη ημέρα πολλές περιοχές. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν την Τετάρτη οι περιοχές Άνω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο της Αχαΐας όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.
Οι φλόγες απείλησαν και τον οικισμό Κάτω Καστρίτσι,
ο οποίος εκκενώθηκε μερικώς για προληπτικούς λόγους, και το Δρέπανο. Στην περιοχή επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα, 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 47 στρατιώτες.
Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα είναι πυρκαγιές στο Πλατάνι και Δρέπανο Αχαΐας. Ωστόσο, σήμερα Πέμπτη η κατάσταση σε όλες τις περιοχές είναι σαφώς πιο ήπια, καθώς έχουν κοπάσει και οι ισχυροί άνεμοι.
Σημειώνεται ωστόσο, ότι από τα οκτώ αεροσκάφη που είχαν αναπτυχθεί στην Πάτρα για την αντιμετώπιση της φωτιάς την Τετάρτη επιχειρούσαν μόλις τα 2 λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Το protothema.gr επικοινώνησε με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής όπου οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν την πληροφορία. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι "κατά τον ανεφοδιασμό πραγματοποιούνται τεχνικοί έλεγχοι στα  αεροσκάφη και αυτή τη στιγμή τα έξι καναντέρ δεν πετούν".
Σήμερα αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε χαράδρα στο Ζευγολατιό Κορίνθου.
Σύμφωνα με τη γγ. Πολιτικής Προστασίας αυξημένος και σήμερα Πέμπτη είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία: Ήδη έχουν διατεθεί άνδρες από το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού του στρατού ενώ στη διάθεση της Πυροσβεστικής έχουν επίσης τεθεί όλα τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του δήμου Πατρέων, του στρατού και των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν ανάλογο εξοπλισμό.
Τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν ελαφρά, ένας εκ των οποίων ο διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίο.
Για το συντονισμό της επιχείρησης στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος μετέβη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Στο σημείο σημειώνεται ότι μετέβη και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Την ίδια στιγμή βοήθεια με μέσα πυρόσβεσης από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία ετοιμάζεται να ζητήσει η κυβέρνηση, καθώς, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης«τα μέσα τα οποία έχουμε δεν είναι επαρκή».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου