--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Θα γίνει πρώτη συζήτηση για επιμήκυνση;


Και ξαφνικά όλοι έρχονται Αθήνα - Μετά από τρία χρόνια στην Ελλάδα ο Μπαρόζο - Αύριο η συνάντηση με Σαμαρά  

- Είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την έναρξη της κρίσης

- Το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μαξίμου
- Σήμερα φτάνουν οι επικεφαλής της τρόικας και θα «σαρώσουν» τα υπουργεία

- Έρχεται και ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών
- Σκληρό μήνυμα Σαμαρά σε όσους «ποντάρουν» στην ελληνική χρεοκοπία: είναι υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας
Δεν πέρασε πολύς καιρός απ’ όταν ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο τα... άκουσε γιατί δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα από την ημέρα που η κρίση άρχισε να «γονατίζει» τη χώρα μας. Ήταν Ιούνιος του 2009 και πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής ακόμη...
Μάλλον όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφάσισε ξαφνικά να επισκεφτεί την Αθήνα.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, λοιπόν, αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα. Και αφού το αποφάσισε, πήρε τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά. Οι δυο άνδρες, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί στις 10:45, συμφώνησαν να συναντηθούν το απόγευμα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την άφιξη του προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στην κυβέρνηση δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στην επίσκεψη αυτή καθώς θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα κρίσιμα ζητήματα ενώ θα υπάρξει και μια πρώτη συζήτηση για πιθανή επιμήκυνση του προγράμματος.
«Στόχος της επίσκεψης θα είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» είπε επισήμως ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η συνάντηση αυτή αποτελεί τμήμα των τακτικών επαφών που έχει ο κ. Μπαρόζο με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», διευκρινίστηκε επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η συγκυρία που επέλεξε ο κ. Μπαρόζο να έρθει στην Αθήνα είναι, αναμφίβολα, ιδιαίτερη. Φτάνει μια μέρα μετά τους επικεφαλής της τρόικας, που επέστρεψαν ξανά σήμερα στην Αθήνα και από την Τετάρτη ετοιμάζονται να... σαρώσουν τα υπουργεία για να κάνουν ελέγχους, να βγάλουν κίτρινες κάρτες, να ζητήσουν μέτρα και σε αντάλλαγμα να ανάψουν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του Σεπτεμβρίου.
Άλλωστε, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν έρχεται απλά σχεδόν ταυτόχρονα με τους τροϊκανούς αλλά και μια μέρα πριν από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Εκεί θα εξεταστούν οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, που δε θα τη γλιτώσουν τελικά, αφού η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως χρήματα και από τις μειώσεις αυτές ευελπιστεί να εξοικονομήσει 200 εκατ. ευρώ.
Τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίζει να εντείνονται (ξανά) τα παιχνίδια στην πλάτη της Ελλάδας. Οι Γερμανοί επιμένουν ότι η χρεοκοπία έρχεται το φθινόπωρο, η τρόικα έρχεται να ζητήσει «τον ουρανό με τ’ άστρα» σε μέτρα και όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και σε άλλους.
Πρώτα απ’ όλα στην Ισπανία και την Ιταλία, τις δυο επόμενες υποψήφιες για να ζητήσουν ευρωπαϊκή βοήθεια. Αλλά και στη Γερμανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, που είδαν τη Moody’s να υποβαθμίζει την πιστοληπτική τους ικανότητα από σταθερή ΑΑΑ σε αρνητική ΑΑΑ.
Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα δώσουν ένα σαφές μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό: μην περιμένετε λεφτά τον Σεπτέμβριο αν δε πάρετε άμεσα όσα μέτρα προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση.
Από Newsit.gr | NewsIT – 1 ώρα 24 λεπτά πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου