--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Γόρδιος Δεσμός με τη Συρία ! Η Τουρκία απειλεί τη Ρωσία


Στη συνάντηση των «Φίλων της Συρίας» που έγινε στο Παρίσι, στις 6 Ιουλίου, που είναι η τρίτη που γίνεται μετά τη συνάντηση της Τυνησίας και της Κωνσταντινούπολης, συμμετείχαν εκπρόσωποι 107 χωρών. Τις ΗΠΑ, που σηκώνουν όλο το βάρος της επιχείρησης «εκδημοκρατισμού» της Συρίας, στηριζόμενες σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία, εκπροσώπησε η υπουργός εξωτερικών κ. Χίλαρυ Κλίντον. 

Τώρα, πώς είναι δυνατόν να επιβάλλει κανείς τη δημοκρατία σε μια χώρα με αυταρχικό καθεστώς, χρησιμοποιώντας τις παραπάνω χώρες που έχουν καθεστώτα πιο αντιδημοκρατικά και πολύ πιο εγκληματικά από αυτό του Άσαντ, είναι ένα θέμα που εμπίπτει σε οποιαδήποτε άλλη σφαίρα πλην αυτής της λογικής.

Γιατί τί σχέση μπορεί να έχει με την ιερή έννοια της δημοκρατίας το καθεστώς Σαούντ και πολύ περισσότερο η Τουρκία του Ερντογάν, που επιμένει να κρατεί σκλαβωμένους 20 εκατομμύρια Κούρδους, την ίδια στιγμή που ξεπερνά ακόμα και τους κεμαλικούς σε εχθροπάθεια και μισαλλοδοξία εναντίον των θυμάτων της γενοκτονίας που διέπραξαν οι Τούρκοι. Και αναφερόμαστε στη λυσσαλέα υπεράσπιση από πλευράς της κυβέρνησης του ΑΚΡ της βδελυρής πράξης της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής -Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων- που διέπραξαν οι Τούρκοι και στις φασιστικού τύπου αντιδράσεις του ίδιου του Ερντογάν και της κυβέρνησής του εναντίον όποιας χώρας επιχειρεί να αναγνωρίσει αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Την Τουρκία, λοιπόν, των γενοκτονιών, που αντί να κινηθεί προς την κατεύθυνση πολιτικής λύσης του Κουρδικού και αναγνώρισης της γενοκτονίας που διέπραξαν οι Τούρκοι εναντίον των Χριστιανών της Ανατολής, κόπτεται ως δύναμη εκδημοκρατισμού της περιοχής (sic), εκπροσώπησε ο υπουργός εξωτερικών καθηγητής κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η κ. Κλίντον, αναφερόμενη στη στάση και την υποστήριξη που παρέχουν οι Ρωσία και η Κίνα στη Συρία, είπε ότι οι χώρες αυτές θα πρέπει να πληρώσουν τίμημα γι’ αυτό. Συγκεκριμένα η κ. Κλίντον είπε: «Σας το λέω ανοικτά. Η Ρωσία και η Κίνα θεωρούν ότι δεν πλήρωσαν κανένα τίμημα για τη στήριξη που παρέχουν στο καθεστώς Άσαντ. Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη συνάντηση αυτή να κινητοποιηθούν άμεσα και να τις κάνουν να πληρώσουν το τίμημα. Γιατί αυτές οι δυο χώρες μας φράσσουν το δρόμο». Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ είπε και άλλα για το θέμα, όμως ας αρκεστούμε σ’ αυτά, στο τίμημα που πρέπει να πληρώσει κυρίως η Ρωσία.

Στην ομιλία που έκανε ο γεννήτωρ του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής του στρατηγικού βάθους και του νεοοθωμανισμού, καθηγητής κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα την αύξηση της πίεσης στο καθεστώς Άσαντ και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία. Ο κ. Νταβούτογλου, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει χάσει τη νομιμότητά της, αναφέρθηκε κι αυτός με τη σειρά του στην ανάγκη άσκησης πίεσης και απομόνωσης των χωρών που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ. Με άλλα λόγια, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ζήτησε την άσκηση πίεσης και την απομόνωση της Ρωσίας!

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Νταβούτογλου, η Ρωσία έβγαλε στην επιφάνεια το θέμα της καταλληλότητας των οπωροκηπευτικών που εισάγονται από την Τουρκία, στα οποία, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων Rosselkhoznadzor, εντοπίσθηκαν συνολικά 33 περιπτώσεις προσβολής φρούτων και λαχανικών από τον άσπρο σκώρο (Hyphantria cunea ) και τον θρίπα της Καλιφόρνιας (Frankliniella occidentalis). Θα μου πείτε τί σχέση έχουν οι δηλώσεις Νταβούτογλου για απομόνωση της Ρωσίας με τον αμερικανικής καταγωγής θρίπα της Καλιφόρνιας! Φαίνεται ότι έχει και μάλιστα μεγάλη, την οποία σχέση μάλιστα θα επιχειρήσει να διερευνήσει ο Ταγίπ Ερντογάν στο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα, στις 18 Ιουλίου, το οποίο σημειωτέον δεν ήταν προγραμματισμένο.

Το έχουμε ξαναγράψει από αυτήν εδώ τη στήλη ότι το -με ή χωρίς εισαγωγικά- οικονομικό θαύμα της Τουρκίας, οφείλεται κυρίως

-στο εξαιρετικής αρτιότητας στρατηγικό σχέδιο αύξησης των εξαγωγών της, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της κυβέρνησης και του τουρκικού κράτους, που αποδεικνύεται πιο αποτελεσματικό από το ελληνικό,

-στην εκρηκτική αύξηση του τουρισμού και του τουριστικού συναλλάγματος, που κι αυτό είναι αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού,

-στα τεράστια κεφάλαια που εισρέουν στην Τουρκία από τον τουρκικό κατασκευαστικό τομέα που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό,

-στα αραβικά κεφάλαια που εισρέουν με φρενήρεις ρυθμούς στην ισλαμική Τουρκία,

-στο μαύρο χρήμα που διακινείται από τις τουρκικές τράπεζες επ’ ωφελεία του Ιράν του οποίου οι τράπεζες είναι αποκλεισμένες και

-στα έσοδα δισεκατομμυρίων που εισρέουν ετησίως στην τουρκική αγορά από το εμπόριο ναρκωτικό και τη διακίνηση μεταναστών, κυρίως προς τη χώρα μας.

Οι τρεις από τους πέντε στρατηγικούς τομείς που οδήγησαν στο τουρκικό οικονομικό θαύμα, σχετίζονται σε αρκετά μεγάλο βαθμό με τη Ρωσία. Η Τουρκία την τελευταία δεκαετία έδωσε τεράστιο βάρος στη ρωσική αγορά, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη Ρωσία, η οποία το μήνα Απρίλιο έλαβε τον τίτλο της τέταρτης αγοράς της τουρκικής εξαγωγικής δραστηριότητας, μετά τη Γερμανία, το Ιράκ και την Αγγλία, με 545,5 εκατομμύρια δολλάρια το μήνα αυτόν. Επίσης, ως αποτέλεσμα πολιτικού σχεδιασμού και πετυχημένης διπλωματίας, η τουρκική τουριστική αγορά δέχεται εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, ενώ ο τουρκικός κατασκευαστικός τομέας έχει αναλάβει δουλείες δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία.

Είναι αλήθεια ότι ο πακτωλός χρημάτων που ρέει στην τουρκική αγορά από τη Ρωσία οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν όλα αυτά τα χρόνια, ο οποίος μιλούσε σχεδόν κάθε ημέρα με τον Βλαδιμήρ Πούτιν, για να προωθήσει τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας του, τη στιγμή που οι Έλληνες ομόλογοί του πλήρωναν τίμημα για απόπειρες σύσφιξης των ελληνορωσικών σχέσεων στον ενεργειακό τομέα ή απέφευγαν όπως ο διάβολος το λιβάνι οτιδήποτε ρωσικό, για να μην μας κολήσει κι εμάς κανένας θρίπας, τη φορά αυτή της ...Κριμαίας!

Στον έκτακτη επίσκεψή του ο Ερντογάν στη Μόσχα είναι προφανές ότι θα προσπαθήσει να «επισκευάσει» τη ζημιά που έκανε η δήλωση Νταβούτογλου στις ρωσοτουρκικές σχέσεις. Το ζήτημα όμως είναι ότι η κρίση στη Συρία συνεχίζεται, η Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα στρατηγικά της συμφέροντα στη ΝΑ Μεσόγειο και οι ΗΠΑ φάινονται επίσης αποφασισμένες να επιβάλουν τα σχέδιά τους στη Συρία και όχι μόνο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Τουρκία, που έκανε σοβαρά λάθη στο χειρισμό της υπόθεσης της κατάρριψης του RF-4E από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, φαίνεται αποφασισμένη να «προστατέψει τα συμφέροντά της στην ΑΟΖ της Κύπρου και τη ΝΑ Μεσόγειο», σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Το πώς και το γιατί στο επόμενο άρθρο μας.
Του Σάββα Καλεντερίδη  

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου