--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


  ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Ο «εργολάβος» άλλαξε, οι συγχωνεύσεις όμως προχωρούν με στόχο το κλείσιμο δεκάδων Νοσοκομείων.Οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ Υγείας σε συνδυασμό με τα συνεχή δημοσιεύματα που εκπορεύονται από αυτήν, «στρώνουν το έδαφος» για να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις Νοσοκομείων και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, αντίθετα προδιαγράφουν ότι τα σχέδια αυτά άμεσα θα μπουν σε εφαρμογή. Για να
προετοιμάσουν την κοινή γνώμη διαρρέουν «μαγειρεμένα» στοιχεία σχετικά με την πληρότητα δεκάδων Νοσοκομείων, ισχυριζόμενοι ότι αυτά δεν προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στους πολίτες.
Ξεπρόβαλε ξανά λοιπόν το σχέδιο του κ Λοβέρδου, που συνέταξε ως Υπ Υγείας, σε συνεννόηση με τους δανειστές και την τρόικα, μόνο που την υλοποίηση την ανέλαβε άλλος «εργολάβος». Σχέδιο που έχει στόχο τη συρρίκνωση και διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τη μεταφορά του βάρους για πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας στις τσέπες των πολιτών. Σήμερα που η κρίση έχει γενικευτεί, εκατομμύρια πολιτών που είναι φτωχοί και ανασφάλιστοι και έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας, με τις πολιτικές της συγκυβέρνησης πετιούνται εκτός συστήματος, δημιουργώντας ένα νέο κοινωνικό καιάδα.
Αυτή την ώρα είναι ανάγκη όλες οι δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών να τεθούν σε θέση μάχης, για να αποτραπεί ο ακρωτηριασμός του Δημόσιου συστήματος Υγείας από υπηρεσίες και δεκάδες Νοσοκομεία.
Η πρώτη ευθύνη πέφτει στις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας, που αυτή τη στιγμή θα πρέπει να βρουν τρόπο συνεννόησης, κοινής πορείας και δράσης. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να πάρει πρωτοβουλία με στόχο το συντονισμό όλων των φορέων της υγείας, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μεγάλο αγωνιστικό πανυγειονομικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Βεβαίως το ζήτημα της υγείας αφορά όλους τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό Λαό και οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν μπορούν αυτή την περίοδο να μένουν σιωπηλές, αντίθετα πρέπει να πρωτοστατήσουν να διαμορφωθεί ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία.
Ο συντονισμός και η διάταξη σε θέση μάχης των πρωτοβάθμιων σωματείων των Νοσοκομείων, η ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων, είναι ο αναγκαίος αλλά και ικανός παράγοντας προκειμένου ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο να μπορέσει να αποτρέψει την γενικευμένη επίθεση που θα εξελιχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα
Τα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει τώρα να δραστηριοποιηθούν, να προχωρήσουν έγκαιρα σε ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων, σε μαζικές διαδικασίες βάσης. Να πάρουν αποφάσεις για συντονισμό δράσης με τα αντίστοιχα σωματεία νοσοκομείων σε κάθε περιοχή. Να επιχειρήσουν να συγκροτήσουν σε κάθε περιοχή ένα πλατύ μέτωπο από συνδικαλιστικούς φορείς, μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις με στόχο τη σωτηρία των Νοσοκομείων και τη διασφάλιση για όλους τους πολίτες του δικαιώματος στην υγεία.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να χτιστεί ένα δίκτυ προστασίας γύρω από τα Δημόσια Νοσοκομεία και τις υπηρεσίες υγείας. Να αναπτυχθούν δράσεις και κινητοποιήσεις, να εκφραστεί η παλλαϊκή απαίτηση να μην περάσουν τα μνημονιακά μετρά στην υγεία.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών καλεί την ΠΟΕΔΗΝ αυτή την ώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μπει μπροστά και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την οργάνωση της Αντίστασης και του Αγώνα.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της σωτηρίας των Δημόσιων Νοσοκομείων στα δικά τους χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου