--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η Αχαΐα στις φλόγες



Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης η Αχαΐα! 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά Άνω και Κάτω Καστρίτσι
Αυτήν την ώρα το μέτωπο της φωτιάς απειλεί τα χωριά Άνω και Κάτω Καστρίτσι, εκεί όπου ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είκοσι άτομα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ ξεκινά αυτήν την ώρα από την Αθήνα για να συμβάλλει άμεσα στο δύσκολο έργο κατάσβεσης της φωτιάς. Οι εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και από άλλα μέσα της χώρας, συγκεκριμένα από την Αιτωλοακαρνανία. 

Δραματικά έκκληση για βοήθεια απηύθυνε μόλις πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από την τηλεοπτική συχνότητα του Σκάι, ο οποίος εξέφρασε εντονότατους φόβους για εκκένωση των χωριών Άνω και Κάτω Καστρίτσι. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα επικίνδυνα πύρινα μέτωπα είναι πολλά και ανεξέλεγκτα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν φυσικά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή.

Άνθρωποι της περιοχής περιγράφοντας την εικόνα που αντικρίζουν στα τηλεοπτικά μέσα μιλούν για μία άρρωστη κόκκινη ατμόσφαιρα και «βροχή» από αποκαΐδια. Ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει και το νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Πατρών - Κορίνθου.

Η πρώτη εστία που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στα χωριά Σελλά και Αργυρά απείλησε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής ακύρωσε αισίως την οδηγία εκκένωσης του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Σελλά, ενώ εικάζεται ότι όλα ξεκίνησαν από αμέλεια κάποιου που βρισκόταν στο πανηγύρι που είχε στηθεί στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, το οποίο γιόρταζε χτες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Σφηνάρι Κισσάμου Χανίων. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα , 10 άτομα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στον Άγιο Νικόλαο. Διαβάστε αναλυτικά την πορεία και των δύο πυρκαγιών εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου