--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δεν έχουν περιπολικά στην ΕΛΑΣ Ενώ καλπάζει η εγκληματικότητα


-

Αν το 2004 των Ολυμπιακών Αγώνων η ΕΛ.ΑΣ «καμάρωνε» για την υλικοτεχνική της υποδομή, εν έτει 2012 οι αστυνομικοί, ακόμα και «μάχιμων» υπηρεσιών, ..κλαίνε και οδύρονται, βιώνοντας καθημερινά το ...χάλι της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης. 
Σε διαρκή «πόλεμο» με το οργανωμένο έγκλημα, οι αστυνομικές υπηρεσίες- κυρίως της περιφέρειας- είναι υποχρεωμένες να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις παντελώς
«απογυμνωμένες».
Και αν η εγκληματικότητα στην Κρήτη διατηρείται ακόμα σε ελεγχόμενα επίπεδα - σε αντίθεση με την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας που το έγκλημα έχει «χτυπήσει» κόκκινο - αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην καλή ποιότητα του προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανένα. Η Αστυνομία της Κρήτης έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και το έχει αποδείξει σε τρανταχτές υποθέσεις που έχει χειριστεί. Από ‘κει και πέραν όμως είναι ευθύνη της κεντρικής διοίκησης να ενισχύσει τους αστυνομικούς με υλικοτεχνικά μέσα, πολύ περισσότερο σήμερα που το έγκλημα κινείται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου και είναι «εξοπλισμένο» με ό,τι πιο σύγχρονο είτε σε οχήματα είτε σε οπλισμό. Αυτήν την αγωνία εκφράζουν προς την Αθήνα συνδικαλιστές του νομού Ηρακλείου. Όπως υπογραμίζουν, οι αστυνομικοί παρά τα σοβαρά μισθολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παραμένουν στις θέσεις τους, προσπαθώντας-τουλάχιστον στην πλειονότητα τους-να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία του πολίτη. 

Τις τελευταίες ημέρες τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει επίμονα να συρρικνωθούν και άλλο οι ελαστικές και ανελαστικές δαπάνες. 

Το ζήτημα είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει ένα «μέτρο» και από τις σπατάλες του παρελθόντος, φθάνουμε σήμερα να εγκρίνονται δαπάνες με το «σταγονόμετρο» ακόμα και για ζωτικής σημασίας θέματα, όπως είναι για παράδειγμα ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός των αστυνομικών και ειδικότερα τα οχήματα. 

Ποια όμως είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου ως προς το θέμα αυτό;

«Τραγική!» Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί με έμφαση ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Θανάσης Μπαλαμούτης. 

«Ο στόλος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου είναι πεπαλαιωμένος. Αποτελείται από αυτοκίνητα άνω των έξι ετών. 

Επικρατεί ένα «μπάχαλο». Αυτό που ζητάμε είναι να σταλούν άμεσα νέα οχήματα με τα οποία καταρχήν θα ενισχυθούν τα τμήματα Τροχαίας και Χερσονήσου». 

Όπως εξηγεί, αυτήν την στιγμή πολλά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλάβης καθώς δεν εγκρίνονται από το υπουργείο οι δαπάνες αποκατάστασης τους, σύμφωνα πάντα με το κοστολόγιο που τους δίνουν στο πλαίσιο προσφορών συνεργεία αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαμούτη, έχει συμβεί να στείλουν στην Αθήνα κοστολόγιο για παράδειγμα 5000 ευρώ για την επισκευή περιπολικού-μετά από προσφορά-και από το υπουργείο να εγκριθεί μόνο το ποσό των 2000 ευρώ με συνέπεια να μην γίνεται πλήρης αποκατάσταση της βλάβης. «Τις τελευταίες ημέρες δύο αστυνομικά οχήματα είναι ακινητοποιημένα από τρακάρισμα-το ένα δεν διέθετε φώτα-ενώ το τρίτο υπέστη φθορές από δύο συλληφθέντες». 

Περιπολικό ούτε για... δείγμα 

Ο ίδιος ανέφερε και την προσωπική του εμπειρία. «Τις προάλλες είχα βάρδια 2 το μεσημέρι με 10 τη νύχτα και δεν είχαμε περιπολικό να βγούμε έξω. Τελικά «δανειστήκαμε» ένα περιπολικό από το τμήμα Μεταγωγών. Το αυτοκίνητο είναι παλιό, δεν διαθετει κλιματιστικό. Φανταστείτε τριτοκοσμικές καταστάσεις σε συνθήκες καύσωνα». Ο κ. Μπαλαμούτης επισήμανε ακόμα ότι το Α’ και το Β’ Αστυνομικό Τμήμα δεν έχουν περιπολικά καθώς τα οχήματα τους έχουν αποσπαστεί στην Τροχαία και στα ΤΑΕ αντίστοιχα. «Θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση» υπογράμμισε. 

Μισθοί πείνας

Έχουν χάσει το …μέτρημα από τις περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και δώρα οι αστυνομικοί που βλέπουν την τσέπη τους να είναι άδεια πολύ πριν το τέλος του μήνα σε συνδυασμό με τα τρέχοντα έξοδα τους και τα δάνεια. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μανόλης Καλαϊτζάκης, με 25 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας και δύο παιδιά, μέσα σε ένα χρόνο έχει απωλέσει περίπου 6000 ευρώ από μισθοδοσία και δώρα. 

Ο ίδιος τονίζει ότι πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στο τι θα γίνει τελικά με την επιπλέον μείωση του 12% που προβλέπει το μνημόνιο για το ειδικό μισθολόγιο, στο οποίο ανήκουν οι αστυνομικοί. “Αν ισχύει κάτι τέτοιο-παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης-τότε θα έχουμε επιπλέον μείωση της τάξεως των 250-300 ευρώ”. Ο κ. Καλαϊτζάκης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα αναγνώρισης επιτέλους του επιδόματος επικινδυνότητας εργασίας, το οποίο κατά παράλογο τρόπο, δεν παίρνουν οι αστυνομικοί, πλην αυτοί που ανήκουν σε ειδικές ομάδες όπως η ΕΚΑΜ. Αν και το επίδομα αυτό αποτελεί διεκδίκηση χρόνων για τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας, μέχρι σήμερα παραμένει …μετέωρο. Η αναγνώριση του επιδόματος αυτού “μετρά” διπλά στα συντάξιμα χρόνια –κάποιος δηλαδή στα 20 χρόνια υπηρεσίας μπορεί να κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης-και αυτό ίσως είναι ένας βασικός λόγος που η Πολιτεία δεν θέλει να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση του συνολικότερα. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης προτείνει να αναγνωριστεί σε όλους τους αστυνομικούς το συγκεκριμένο επίδομα, χωρίς τις ευεργετικές διατάξεις του διπλού χρόνου. 

http://www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου