--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, δεν θα πουλάει για πολύ ακόμα!


Γράφει ο Δευκαλίων

Ανησυχούν σ’ όλη την Ευρώπη οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι για το αυξανόμενο κόστος δανεισμού. Πόσο καιρό πριν τα είχαμε πει; Οι διεθνείς επενδυτές θα ζητήσουνε μεγαλύτερο επιτόκιο για να δανείσουν τις οικονομίες της ευρωζώνης λόγω της πιθανότητας επανεμφάνισης της ύφεσης. Η ίδια η ζωή και πάλι μας δικαίωσε. Αυξημένο κόστος δανεισμού για Γαλλία και Ισπανία. Και ακόμα είμαστε στην αρχή. Ας περιμένουμε να αρχίσουν να δημοσιεύονται τα επίσημα στοιχεία για την ανάπτυξη του Α΄ τρίμηνου στην ευρωζώνη και τότε να δεις τι έχει να γίνει…
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη σε καμία χώρα της Ευρώπης για όσο χρονικό διάστημα ακόμα θα ισχύουν και θα εφαρμόζονται από το κεντρικό επίπεδο (ΕΕ, ΕΚΤ) στην οικονομική πολιτική οι νεοφιλελεύθεροι αφορισμοί και δοξασίες. Τελεία και Παύλα!
Αυτό ακριβώς θέλει η Γερμανία. Οι επόμενοι δανεισμοί της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας θα είναι ακόμα ακριβότεροι και οι μεθεπόμενοι ακόμα ακριβότεροι κ.ο.κ. Και όσο ακριβαίνει ο δανεισμός, τόσο θα υποχωρεί η τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου (υποτίμηση, άρα θα μειώνεται και η τιμή της BMW σε δολάρια. Και όσο υποχωρεί η τιμή της BMW σε δολάρια, τόσο θα ανεβαίνουν οι πωλήσεις της BMW στις ΗΠΑ. Και όσο πιο πολύ ανεβαίνουν οι πωλήσεις της BMW στις ΗΠΑ, τόσο πιο πολύ θα χαίρεται η φράου Μέργκελ και οι Γερμανοί βιομήχανοι. Όταν όμως χαίρονται οι Γερμανοί βιομήχανοι, τόσο ακόμα πιο πολύ θα δυστυχούν οι άνθρωποι στη Νότια Ευρώπη.
Και μέσα σε αυτό τον χαμό έχουμε και τον κ. Ε. Βενιζέλο να θέλει να μας θέσει το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ή κάτι παρόμοιο προκειμένου να μας πείσει ότι η πολιτική που ακολούθησε ήταν μονόδρομος και ήταν εξαναγκασμένος να την ακολουθήσει, γιατί διαφορετικά θα μας έδιωχναν από το ευρώ κάτι που για τον ίδιο και τους υπόλοιπους ΠΑΣΟΚ-ους είναι σχεδόν καταστροφή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των πεινασμένων που ψάχνουν μέσα ...
στους κάδους των σκουπιδιών να βρουν λίγη τροφή, των γερόντων που δεν τους φτάνει η...
σύνταξη να βγάλουν το μήνα τους, των φτωχών ασθενών που δεν παίρνουν τα σωστά φάρμακα για να γίνουν καλά, των νέων που δεν υπάρχει πιθανότητα να βρουν μία δουλειά, είναι αν η Ελλάδα θα παραμείνει εντός ή εκτός ευρώ. Δεν κοιμούνται το βράδυ όσοι από αυτούς έχουν στέγη. Βασανίζονται όλη την νύχτα για να βρουν την σωστή απάντηση!
Θα μου απαντήσει ένας καλοπροαίρετος μικροαστός: «Ρε φίλε Δευκαλίωνα, δεν ζούμε όλοι σε αυτά τα χάλια. Τι μας προτείνεις; Να φύγουμε από το ευρώ για να ζήσουμε όλοι αυτά τα χάλια;»
Τώρα τι να του απαντήσεις αυτού του ταλαίπωρου; Ότι κάθε ημέρα ύφεσης φέρνει πιο κοντά στην πόρτα του σπιτιού του το χτύπημα της δυστυχίας; Ότι οι περισσότεροι από αυτούς που σήμερα ζουν σε αυτά τα χάλια, κάποτε ήταν νοικοκυραίοι σαν και αυτόν; Ότι η ύφεση είναι σαν την μεταδοτική θανατηφόρα ασθένεια που διαδίδεται μαζικά και χωρίς έλεγχο σκορπώντας τον θάνατο στο διάβα της;
Με την δυστυχία να εξαπλώνεται, τα διλήμματα του μικροαστού να κυριαρχούν στις προεκλογικές καμπάνιες των μνημονιακών κομμάτων, οδεύουμε προς τις εκλογές. Τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών ο Ελληνισμός βιώνει την απόλυτη δυστυχία. Μπροστά του είναι το μαρτύριο και ο Γολγοθάς. Εδώ όμως υπάρχει και η μεγάλη διαφορά. Οι πρώτοι Χριστιανοί θυσιάζονταν έχοντας στο μυαλό τους την παρηγοριά της μετά θάνατον δικαίωσης. Οι Έλληνες θυσιάζονται για να πουλά η BMW φθηνά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ.
Και σίγουρα το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα “ευρώ ή δραχμή”, δεν θα πουλάει για πολύ ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου