--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

45 χρόνια εργασίας – 140 ευρώ σύνταξη (Έτσι εξηγείται το μένος με τα μνημόνια των γερμανών)

Εκατομμύρια γυναίκες στη Γερμανία ζουν με την αγωνία της φτώχειας. Συχνά το επίπεδο της σύνταξης είναι μικρότερο από το κατώτατο επίδομα ανεργίας.
Δραματική είναι η προοπτική για εκατομμύρια εργαζόμενους στη Γερμανία - στην πλειονότητά τους γυναίκες - όταν βγουν στη σύνταξη. Η εφημερίδα του Μονάχου SüddeutscheZeitungεπικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Εργασίας αναφέρει πως ένας εργαζόμενος που παίρνει τον κατώτατο μισθό των 400 ευρώ το μήνα, μετά από ένα χρόνο εργασίας, θα έπαιρνε σύνταξη σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, μόλις 3,11 ευρώ το μήνα. Ενώ μετά από 45 χρόνια εργασίας το ποσό φθάνει στα 139,5 ευρώ το μήνα.
Στη Γερμανία απασχολούνται 7,4 εκατομμύρια άνθρωποι σε εργασίες που αμείβονται με 400 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι το κατώτατο επίπεδο απασχόλησης και οι εργαζόμενοι δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν φόρους και κοινωνικές εισφορές. Μέχρι τα μέσα του 2011 σχεδόν τα 4,65 εκατομμύρια εργαζομένων ήταν γυναίκες.
Ανησυχητική η κατάσταση για τις γυναίκες


Η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντε Λάιεν
Η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντε Λάιεν θέλει από το 2013 σκοπεύει να ενισχύσει τις συντάξεις των χαμηλοαπασχολουμένων. Στο πλαίσιο αυτό θα επωφελούνταν και οι εργαζόμενοι με 400 ευρώ το μήνα εισόδημα, υπό την προϋπόθεση βέβαια να πληρώνουν κοινωνικές εισφορές. Το ποσό της σύναξής τους τότε σχεδόν θα διπλασιαζόταν και θα έφθανε στα 365 ευρώ το μήνα. Ακόμα όμως και τότε θα χρειάζονταν κρατική βοήθεια για να φθάσουν το όριο της κατώτατης σύνταξης που είναι 688 ευρώ το μήνα.
Η εκπρόσωπος του Κόμματος της Αριστεράς, Ιβόν Πλετζ μιλώντας στην SüddeutscheZeitungδήλωσε πως η κατάσταση των γυναικών στη Γερμανία είναι ανησυχητική. Ακόμα και οι ανακοινώσεις της υπουργού Εργασίας για επιπλέον σύνταξη δεν αποτελεί λόγο καθησυχασμού. Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Εργασίας δηλώνει πως γίνεται μια υπερτίμηση των αριθμών και πως η χαμηλή σύνταξη δεν σημαίνει απαραίτητα χαμηλό εισόδημα στα χρόνια της συνταξιοδότησης.
Στην πραγματικότητα η σύνταξη των γυναικών είναι κατά μέσο όρο 535 ευρώ το μήνα καθαρά. Επειδή όμως συνήθως υπάρχουν και άλλες πηγές εσόδων το ποσό αυτό φθάνει στα 1188 ευρώ το μήνα. Ένα ζευγάρι συνταξιούχων διαθέτει κατά μέσο όρο 2.248 ευρώ το μήνα εισόδημα σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

DPA / SZ / Μαρία Ρηγούτσου
Υπεύθ. σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου