--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Γιούνκερ: διαχειρίσιμη έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ μετά το φθινόπωρο

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσχώρησε στην ομάδα εκείνων που δηλώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, σημειώνει σε σημερινό δημοσίευμά του ο διαδικτυακός τόπος Euobserver.com, αναφερόμενος στη συνέντευξή του προέδρου του Eurogroup στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WRD.

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι επιθυμητή, αλλά εάν συμβεί, θα είναι διαχειρίσιμη . Επιπλέον , μια πιθανή

έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα προκύψει πριν από το τέλος του φθινοπώρου και ότι αν προκύψει, εκείνος θα το γνωρίζει από κυβερνητικές πηγές 48 ώρες πριν το ανακαλύψει ο Τύπος.

Όπως σημειώνει ο Euobserver, ο Ζ.- Κ. Γιούνκερ πήρε αποστάσεις από τις απόψεις που εκφράζονται από Γερμανούς πολιτικούς. Σχολίασε πως ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί μπορεί να μη νοιάζονται για το τι θα συμβεί στα «ανθρωπάκια» στην Ελλάδα και πως ο μέσος Γερμανός «μιλά για την Ελλάδα σα να μην αξίζει ο λαός της σεβασμό». Πρόσθεσε επίσης πως θα ήταν καλό «πολλοί να έκλειναν το στόμα τους πιο τακτικά».

Η συνέντευξη Γιούνκερ ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά κακών ειδήσεων για την Ελλάδα, σημειώνει ο Euobserver επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως απομένει να συμφωνηθούν μέτρα 4 δισ. ευρώ, ότι πιθανόν θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα και ότι θα επιταχυνθεί η πώληση κρατικής περιουσίας. «Οι αριθμοί δεν βγαίνουν», πρόσθεσε και «πρέπει να μείνουμε ζωντανοί μέχρι να δώσει η Ευρώπη μια συνολική λύση στο πρόβλημα της ευρωζώνης».

Επιπλέον, σημειώνει ο Euobserver, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s παρουσίασε μια πολύ ζοφερή εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Σε σημείωμα, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη σε έναν φαύλο κύκλο όπου το ΑΕΠ της θα συρρικνωθεί έως και 10% το 2012 και το 2013, εν μέρει λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων λιτότητας, τα οποία σχεδιάστηκαν προκειμένου να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία. Οι αναλυτές του οίκου έγραψαν πως «αν εφαρμοστούν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, θα παρατείνουν κατά την άποψή τους τη συρρίκνωση της οικονομίας, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω απώλεια της λαϊκής στήριξης σε μελλοντικές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο την ήδη ισχνή εντολή της νέας κυβέρνησης».
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=165915&catID=2 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου