--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ-Χρυση Αυγη μπλοκάρουν την συγκληση της Επιτροπης για την ΑΤΕ
ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς,έχει κατατεθεί αιτήμα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Πάντως ο αρμόδιος για την πώληση - σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενδέχεται και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Εχουν συνυπογράψει μεχρι στιγμης μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ,οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.

Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής,μπλόκαραν την διαδικασία.
Έτσι,έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.

Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τους λόγους που την έκαναν να συμπορευτεί με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan επικαλείται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα απόφαση του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, ότι η Αθήνα προτίθεται να πουλήσει την Αγροτική Τράπεζα.


Το δημοσίευμα μάλιστα κάνει λόγο για τράπεζα κελεπούρι και ομολογεί:
 «είχαμε ζηλέψει πολύ όταν το ελληνικό κεφάλαιο από το 2006 είχε αρχίσει να αγοράζει τράπεζες στην Τουρκία. Η Finansbank και η Tekfenbank αγοράστηκαν από την Ελλάδα». Αναφέρεται επίσης, ότι ζητήθηκε και η Alternatifbank, αλλά δεν εγκρίθηκε η άδεια πώλησής της.
Τράπεζα κελεπούρι λοιπόν αναφέρει το δημοσίευμα κι όχι άδικα, μιας και στην Αγροτική Τράπεζα έχει υποθηκευτεί το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αγροτικής γης.
Η εν λόγω τράπεζα δημιουργήθηκε πριν από 83 χρόνια με σκοπό την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά βαθμηδόν και κατα' ολίγον οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις την απαξίωσαν. Σκοπός των κυβερνήσεων αυτών ήταν το σημερινό "σημείο μηδέν", έτσι ώστε, να "δικαιολογείται" η πώλησή της. Αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο επικίνδυνη περίπτωση πώλησης τράπεζας και πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί.
Επίσης, γίνεται κατανοητό το πώς ακριβώς εννοούν οι κυβερνώντες την περιλάλητη "ανάπτυξη", όταν εξαιρούν την πρωτογενή παραγωγή και δίνουν την χαριστική βολή με την πώληση αυτής της τράπεζας.


Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Tην ελληνική Τράπεζα Πειραιώς στην Αίγυπτο αγοράζει Τουρκική Τράπεζα!


Tην ελληνική Τράπεζα Πειραιώς στην Αίγυπτο αγοράζει η Τράπεζα Εργασίας της Τουρκίας!
Και ήδη, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα  Miliyet  η  τουρκική τράπεζα ξεκίνησε εργασίες για να αγοράσει .Η ίδια εφημερίδα -  με τον τίτλο «Η Τράπεζα Εργασίας θα αγοράσει ελληνική τράπεζα στην Αίγυπτο» -  γράφει ότι η Τράπεζα Εργασίας της Τουρκίας αναζητά νέες χώρες στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής της στο εξωτερικό.
www.prionokordela.gr
Τούρκοι προσπαθούν να εξαγοράσουν την Τράπεζα 


Πειραιώς στην Αίγυπτο


Η τουρκική τράπεζα Is Bankasi θέλει να αποκτήσει τον
έλεγχο των δραστηριοτήτων της Τράπεζας Πειραιώς,
στην Αίγυπτο
Αυτά αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος και
συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα «Milliyet» και
μάλιστα στον απόηχο του πολύ σοβαρού επεισοδίου
στη θέση Βοδολίβαδο, στο Τυχερό Έβρου, μεταξύ
Τούρκων διακινητών λαθρομεταναστών και στελεχών
της ΕΛΑΣ και της FRONTEX. Στο επεισόδιο,
τραυματίστηκαν δύο διακινητές, ένας Τούρκος και ένας
Πακιστανός, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στην
ελληνική επικράτεια 25 λαθρομετανάστες από το
Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.

Τις δραστηριότητες λοιπόν της Τράπεζας Πειραιώς
στην Αίγυπτο έχει βάλει στο μάτι η τουρκική Is
Bankasi, η οποία βρίσκεται στην 100η θέση στον
κατάλογο των 1000 μεγαλύτερων τραπεζών στον
κόσμο, με ενεργητικό που ανέρχεται στα 1,15 δις ευρώ.
Και τι έκαναν οι Τούρκοι; Όπως αναφέρει η
προαναφερόμενη τουρκική εφημερίδα, «έχει ήδη έλθει
σε επαφή με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους που είναι
κυρίαρχοι στην Αίγυπτο». Για να καταλάβετε το
διακύβευμα, σας αναφέρουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς
Αιγύπτου, έχει ενεργητικό ύψους 1 δις ευρώ και
διαθέτει δίκτυο 49 υποκαταστημάτων.
Αγαθά και προϊόντα επενδυτικών προσπαθειών
δεκαετιών, έχουν στην κυριολεξία βγει στον
πλειστηριασμό, με τους εξ Ανατολών γείτονες, να είναι
πολύ επιθετικοί στην προσπάθεια εξαγοράς των
«ασημικών». Στην εποχή της «ελεύθερης διακίνησης
του κεφαλαίου», λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι
αρθρώνουν έστω και μια λέξη διαμαρτυρίας για την
εκποίηση του εθνικού μας πλούτου.
Πόσο πολύ θέλουν οι Τούρκοι την Αγροτική Τράπεζα;

Μεγαλύτερη ονείρωξη ακόμα και από τα λιμάνια και τις μαρίνες, αποτελεί για τους Τούρκους η Αγροτική Τράπεζα. Δηλαδή το 70% της Ελληνικής αγροτικής Γης που κρατά υποθηκευμένο στα κιτάπια της και είναι ανεκτίμητης αξίας. Απείρως μεγαλύτερης από αυτή της όποιας χρηματιστηριακής της αξίας. Η κατοχή όμως αυτής της Γης είναι θέμα ύψιστης Εθνικής σημασίας που δεν μπορεί να αποτιμηθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση, επιτελείο ή διοίκηση κεντρικής τράπεζας. Της “Ελλάδος” για παράδειγμα.
Στο “Ολυμπία” έχουμε αναλύσει διεξοδικά πως γίνονται παρόμοιες Εθνικά επιζήμιες μπίζνες που καταλήγουν σε επώδυνες υποχωρήσεις και υπογραφές μειοδοσίας και υποτέλειας. Μην περιμένετε να δείτε κάποιον “Τούρκο με μουστάκα” να έρχεται με την βαλίτσα στο χέρι και να προσεγγίζει τον υπουργό Στουρνάρα, Μαντέλη κλπ λέγοντας του “πάρτα και πρόδωσε”. Οι δουλειές αυτές γίνονται με λεπτότητα, από κύριους με καλλιτεχνικό μουσάκι και σουΐτες στην Μεγάλη Βρετάννια όπως έχουμε αποκαλύψει για την άθλια απόφαση συνδιαχείρισης του Αιγαίου και σκανδάλου Siemens.
Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση που το Τουρκικό βαθύ κράτος θα ήθελε να δημιουργήσει θέση στην Αγροτική, δεν θα έκανε κάποια δημόσια προσφορά μέσω κάποιας τράπεζας συνδεδεμένης με τον στρατό ή την Εργενεκόν. Θα φρόντιζε να δημιουργήσει θέσεις, είτε μέσω “τυφλού” fund ή ακόμα και σαν τράπεζα μέσω τρίτης χώρας, σε Ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα που έχει υποκαταστήματα σε χώρες “μειωμένου ελέγχου” είτε λόγω νομοθεσίας ή εσωτερικής αστάθειας.
Έχει τέτοιες τράπεζες η Τουρκία; Βεβαίως και έχει. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Is Bankasi, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στην Τουρκία η οποία έχει εμπλακεί με όλες ανεξαιρέτως τις υποθέσεις δράσης του βαθέως κράτους που κλυδωνίζουν την Τουρκία. Από την Ciller (Τσιλέρ) με το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ και τους γκρίζους λύκους εως την Εργενεκόν και τα funds του Τουρκικού στρατού.
Παρά το ότι τότε διοικητής της τράπεζας ήταν ο σύζυγος της Τσιλέρ και η τράπεζα χρηματοδοτούσε αδιαφανώς υπεράκτιες που σχετιζόντουσαν με την ίδια, η δικαιοσύνη δεν κατάφερε να την προσεγγίσει. Αντίθετα, την οδήγησε στα υψηλότερα αξιώματα εως ότου ξέσπασε το σκάνδαλο με το περιβόητο δυστύχημα όπου στο ίδιο όχημα επέβαιναν παρακρατικοί τρομοκράτες, εκλεκτοί της Τσιλέρ, εμπλεκόμενοι με εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, δολοφονίες αντιφρονούντων κλπ.
Η εν λόγω τράπεζα ερευνάται για χρηματοδοτήσεις – μαμούθ και μετοχικές “διευκολύνσεις” σε μέλη της Εργενεκόν, όπως προέκυψε από τις έρευνες της κυβέρνησης Ερντογάν μετά την αποκάλυψη του σχεδίου “Βαριοπούλα”. Μπροστά σε όλα αυτά, η διαχείριση κεφαλαίων ταμείων του Τουρκικού στρατού, φαντάζουν πταίσματα.
Μία τέτοια τράπεζα λοιπόν, η οποία συνδέεται με ανθρώπους που δεν δίνουν δεκάρα για τις ζωές του ίδιου τους του λαού, μάλλον δεν θα είχε αναστολές στο να βλάψει και τους γειτονικούς. Θεωρητικά πάντα.
Συνεπώς οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες κρούσεις, ειδικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που το χρήμα είναι δυσεύρετο. Είναι πραγματικά ασύλληπτος ο τρόπος με τον οποίον τα “βαθέα κράτη” μπορούν να παγιδεύσουν επιτελείς, αξιωματούχους, ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά και να τους καταστήσουν οχήματα των όποιων ασύμφορων για την Ελλάδα επιδιώξεων.
Για την ιστορία, την τράπεζα Is Bankasi την είχαμε συναντήσει ως ενδιαφερόμενη για εξαγορά του παραρτήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αίγυπτο. Συμπτωματικά οι πρώτες κρούσεις που έγιναν τον Μάρτιο του 2012, αποκαλύφθηκαν από εξειδικευμένη ιστοσελίδα από την οποία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς (δείτε Εδω και Εδω). Το πόσο επώδυνο είναι για μία μεγάλη ιστοσελίδα να εξαφανίζει άρθρα, το γνωρίζουμε. Αυτό γίνεται συνήθως όταν τα άρθρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή εάν ενοχλούν κάποια πολύ ισχυρά συμφέροντα.
Και όμως, αυτές οι αποκαλύψεις ήταν απολύτως αληθείς αφού το ενδιαφέρον επιβεβαιώνεται από μέσο της περιοχής που μάλιστα αποκαλύπτει ότι η Is Bankasi έχει προσλάβει και ως σύμβουλο αξιολόγησης την Barclay’s Capital ώστε να προχωρήσει σε αυτή την εξαγορά.
Και πάλι, όλα αυτά θα μπορούσαν να ανήκουν σε μία αληθοφανή συνωμοσιολογία εάν ο ίδιος ο κύριος Σάλας, με μακρά πορεία και γνώση τον τραπεζικό τομέα δεν είχε καταγγείλει ευθέως το Ρόιτερς ότι εξυπηρετεί αδιαφανή συμφέροντα που επιβουλεύονται την Ελληνική οικονομία. Όταν ο ίδιος ο κύριος Σάλας καταγγέλει συνωμοσία εις βάρος της χώρας, τότε η δικιά μας συνωμοσιολογία περιττεύει και μας αναγκάζει να παρατηρήσουμε ότι:
Οι επίμαχες καταγγελίες του Ρόιτερς, προσάπτουν στον κύριο Σάλα ακριβώς ότι οι αρχές είχαν προσάψει στην κυρία Τσιλέρ. Ότι δηλαδή στενός συγγενής της δανειοδοτούσε μέσω της τράπεζας που ήλεγχε, εταιρείες συμφερόντων της με τρόπο που προκάλεσε ζημιά στην τράπεζα και αναγκάστηκε να μπει σε “πρόγραμμα διάσωσης”!
Η αποκάλυψη λοιπόν του κυρίου Σάλα για σκοτεινά συμφέροντα πίσω από τα δημοσιεύματα, την οποία δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε, δείχνουν ότι κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι του εξωτερικού του ασκούν αφόρητη πίεση, σε βαθμό εκβιασμού.
Γεγονός που θα έμενε στην σφαίρα του επιχειρηματικού ανταγωνισμού, εάν η Πειραιώς δεν εφέρετο ως ισχυρός υποψήφιος για την Αγροτική τράπεζα της Ελλάδος.
Πονηροί καιροί, ευάλωτοι αξιωματούχοι, ας είναι προσεκτικοί οι κάτοχοι της (οποιασδήποτε) εξουσίας.
πηγή : ΟΛΥΜΠΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΤΟ 70% ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Η τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά προχωρά με αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Πρόκειται για ένα ακόμη ζήτημα στο οποίο ο λαός εξαπατήθηκε προεκλογικά. Έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς στις 14 Ιουνίου στο Βελλίδειο: «Για εμάς η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας, που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση». Σήμερα ο Α. Σαμαράς, με την συνέργεια Βενιζέλου, Κουβέλη, διαγράφει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ευθυγραμμίζεται με τις εντολές της Τρόικα, κόβει τη χρηματοδότηση στην ΑΤΕ και την παραχωρεί στην Τράπεζα Πειραιώς.
Πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Γιατί, ενώ μια ιδιωτική 
τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζεται κεφαλαιακά με κονδύλια, που σε τελική ανάλυση βαρύνουν τον ελληνικό λαό, αυτό δεν γίνεται για μία δημόσια Τράπεζα, την ΑΤΕ. Δηλαδή η δημόσια στήριξη, αν και δημόσια, εφαρμόζεται μόνο για τις ιδιωτικές τράπεζες, όχι για την ΑΤΕ ούτε για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καταστρέφοντας κάθε δυνατότητα για δημόσιο τραπεζικό πυλώνα. Την ίδια στιγμή ανακοινώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει μόνο το «υγιές» κομμάτι της ΑΤΕ, την «καλή» ΑΤΕ, ενώ το ζημιογόνο κομμάτι θα το φορτωθεί ο ελληνικός λαός. Ιδιωτικοποίηση των κερδών, κοινωνικοποίηση των ζημιών.
Και σαν μην φτάνουν όλα αυτά, αναφέρεται σε διεθνή πρακτορεία, ότι ο διοικητής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλλας για να διασώσει τη θέση του στην Τράπεζα Πειραιώς, παίρνει δάνεια άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσω off shore στην Κύπρο και μάλιστα από τράπεζα (Marfin), η οποία επίσης ανακεφαλαιοποιείται με δημόσια κονδύλια. Δηλαδή, η επί της ουσίας «πτωχευμένη τραπεζοκρατία», με την αμέριστη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συνεχίζει το πάρτι στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Επιπλέον, το ξεπούλημα της ΑΤΕ σχετίζεται άμεσα με τα υπέρογκα σκανδαλώδη χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν σωρρεύσει σε βάρος της ΑΤΕ τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Επιχειρούν, λοιπόν, σε συναλλαγή με την τραπεζοκρατία, να λειτουργήσει το ξεπούλημα της ΑΤΕ σαν πλυντήριο, που θα ξεπλύνει ένα μέρος της αθλιότητας του πολιτικού συστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής.
Όμως, ακόμη και αυτό το πολύπλευρο σκάνδαλο σε βάρος του Δημοσίου Ταμείου ωχριά μπροστά στο εθνικό έγκλημα που διαπράττει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ με την πώληση της ΑΤΕ. 
Γιατί στην ΑΤΕ είναι υποθηκευμένο το 70% της αγροτικής γης της χώρας. Αυτός στον οποίο τελικά θα καταλήξει η ΑΤΕ –καθώς το μέλλον της Τράπεζα Πειραιώς είναι κι αυτό άδηλο- θα ελέγχει μια από τις πιο σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες της χώρας αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του ίδιου του εδάφους της χώρας. Κυριολεκτικά μέσα από την πώληση της ΑΤΕ, «πωλείται η Ελλάς», ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας. Για να καταλήξει στους τοκογλύφους δανειστές. Γι’ αυτό άλλωστε απαίτησε η Τρόικα να ιδιωτικοποιηθεί η ΑΤΕ.
Αυτό το έγκλημα δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός.
Ας το ξέρουν καλά, συγκυβερνήτες και τραπεζίτες, ότι είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό.
Δεν θ’ αργήσει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν.
Ο εθνικός πλούτος δεν εκχωρείται. Το ξεπούλημα δεν πρόκειται να αναγνωρισθεί από τον ελληνικό λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου