--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΣΥΝΘΗΚΗ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΙΙ. Ας μάθουμε τι λέει (wikipedia):
Δουβλίνο ΙΙ

Ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ (ή Κανονισμός 343/2002) είναι ένα νομικό κείμενο που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζει την χώρα η οποία θα είναι υπεύθυνη για να δώσει άσυλο στον αιτούντα πρόσφυγα. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Δουβλίνο-ΙΙ ένας μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην

Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίον ΙΙ να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα.
Λόγω της κακής κατάστασης της εφαρμογής του ασύλου στην Ελλάδα ο κανονισμός από το 2010-2011 βρίσκεται άτυπα σε επανεξέταση και προτάθηκε προσωρινή αναστολή για περίοδο έξι μηνών όταν κάποιο ενδιαφερόμενο μέλος "αντιμετωπίζει ιδιαίτερα επείγουσες καταστάσεις, οι οποίες επιβαρύνουν στο έπακρο τις ικανότητες υποδοχής".
Τον Απρίλιο 2011, μετά από έκθεση της Γαλλίδας Σοσιαλίστριας Ευρωβουλευτού Σιλβί Γκιγιόμ, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οδηγία η οποία συνιστά στα κράτη μέλη να μην εφαρμόζουν την αρχή της επαναπροώθησης των αιτούντων άσυλο στην πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρώπη. Στην έκθεσή της η Σιλβί Γκιγιόμ συγκεκριμένα ανέφερε: "η ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία για το άσυλο δεν προστατεύει αφενός τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη ενώ προκαλεί, αφετέρου, πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών σ' ό,τι αφορά την μεταχείριση των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων".
Στις 21 Δεκεμβρίου 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι κινδυνεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών που επιστρέφουν στην Ελλάδα μέσω του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτηρίστηκε ότι ανατρέπει τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ.

Εφαρμογή Δουβλίνου ΙΙ στην Ελλάδα

Τον Μάρτιο 2011 τα αιτήματα ασύλου που εκκρεμούν στην Ελλάδα εκτιμάται ότι είναι περίπου 45.000. Λόγω της κακής λειτουργίας του συστήματος αιτήσεων και παροχής ασύλου στην Ελλάδα, η Γερμανία το 2010 αποφάσισε για ένα έτος να αναστείλει την εφαρμογή του κανονισμού Δουβλίνο-ΙΙ, απόφαση την οποία έχουν πάρει και εφαρμόζουν ήδη η Σουηδία, η Μ. Βρετανία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Αυστρία, η Φιλανδία και η Δανία. Σύμφωνα με την μη Κυβερνητική Οργάνωση ECRE (European Council on Refugees and Exiles) η πιθανότητα κάποιος μετανάστης να αναγνωριστεί στην Ελλάδα ως πρόσφυγας (αν καταφέρει και αιτηθεί άσυλο) είναι πολύ μικρή. Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες το έτος 2009 ένας μετανάστης είχε ελάχιστες πιθανότητες να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) η Ελλάδα μαζί με την Δανία και την Ολλανδία κατατάσσεται σε έκτη θέση στις ευρωπαϊκές χώρες για τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό (η Κύπρος κατατάσσεται πρώτη με 3.600 αιτήσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων και ακολουθούν η Σουηδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία). Σε απόλυτους αριθμούς το 2010 η Γαλλία δέχτηκε τς περισσότερες αιτήσεις για άσυλο (51.600 αιτήσεις) ενώ η Ελλάδα το 2010 δέχτηκε πάνω από 10.000 αιτήσεις ασύλου.

Στις 21 Ιανουαρίου 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την στάση του Βελγίου και της Ελλάδας με αφορμή την επιστροφή ενός Αφγανού μετανάστη από το Βέλγιο πίσω στην Ελλάδα. Ο μετανάστης ταξίδεψε μέσω του Ιράν και της Τουρκίας και εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας στις 7 Δεκεμβρίου 2008 (από την Μυτιλήνη). Στις 10 Φεβρουαρίου 2009 ο μετανάστης αυτός έφτασε χωρίς χαρτιά στο γραφείο Αλλοδαπών του Βελγίου όπου αιτήθηκε άσυλο. Στις 15 Ιουνίου 2009 ο μετανάστης επιστράφηκε χωρίς την θέλησή του στην Ελλάδα σύμφωνα με τον κανονισμό του Δουβλίνου-2. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ότι "η επιστροφή μεταναστών αιτούντων άσυλο πίσω στην Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα". Η Ελλάδα καταδικάστηκε για απάνθρωπη-εξευτελιστική μεταχείριση αλλά και άθλιες συνθήκες κράτησης του πρόσφυγα (παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Το Βέλγιο καταδικάσθηκε για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή με την απόφασή του να απελαθεί ο πρόσφυγας στην Καμπούλ. Επίσης το Βέλγιο καταδικάστηκε γιατί παραβίασε και το δικαίωμα προσφυγής του μετανάστη σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη. Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις (όπως η Φλαμανδική Vluchtelingenwerk Vlaanderen, η Διεθνής Αμνηστία, η Ciré, η Βελγική Jesuit Refugee Service Belgium, European Council on Refugees and Exiles, CRE, Caritas International) οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα κακοποιούνται ζώντας στους δρόμους ή σε υπερπλήρη κέντρα κράτησης και η διαδικασία χορήγησης ασύλου χαρακτηρίζεται προβληματική ενώ αρνητικά σχολιάζουν την συνθήκη Δουβλίνο-2. Ο Kathelijne Houben από την Βελγική μη-κυβερνητική οργάνωση για τους πρόσφυγες Vluchtelingenwerk Vlaanderen υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα σε νομοθετικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με το σύστημα ασύλου.
Το 2011 ο Ελληνικός νόμος 3907/2011 «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ "σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη - μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών" και λοιπές διατάξεις» θεσπίστηκε για την αναδιάρθρωση των κρατικών λειτουργιών απονομής ασύλου. Μέσα στον νόμο αυτό προβλέπεται η εθελούσια επιστροφή του μετανάστη αλλά υπάρχουν τεχνικοί λόγοι που αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί όπως σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει συνεργασία με τις πρεσβείες ή κακές πολιτειακές συνθήκες στις χώρες των μεταναστών κλπ.
Από την Ελλάδα έχει προταθεί η ανακατανομή και η μετεγκατάσταση μεταναστών χωρίς χαρτιά με δίκαιη αναλογία σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης.

1 σχόλιο:

  1. Το επίκτητο δόγμα του Αμερικανισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων που μεταλαμπαδεύτηκε και εμποτίστηκε εντέχνως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στην Ελληνική κοινωνία και κουλτούρα, μετατρέποντας τον παραδοσιακό Ελληνικό ορθόδοξο πολιτισμό σε Δυτικό, συν τοις άλλοις ευαγγελίζονταν δυνητικά την παγκοσμιοποίηση ως αμάλγαμα και συνονθύλευμα φυλών, θρησκειών και παραδόσεων. Είναι εύληπτες και εμφανείς, ειδικά την τελευταία εικοσαετία, οι αλλαγές που τελέστηκαν σε πολλούς τομείς της Ελληνικής σύγχρονης πραγματικότητας. Η παιδεία υπέστη αποδόμηση του ουσιαστικού της ρόλου χάνοντας τον ουσιαστικό της ρόλο και από διδασκαλία πρωτίστως αρετών και αξιών μετατράπηκε σε βιομηχανία εξειδίκευσης κατά τα Αγγλοσαξονικά πρότυπα. Τα ήθη, τα έθιμα, τα πρότυπα, οι αξίες και τέλος ο ίδιος ο τρόπος της ζωής που υφίσταντο στην Ελλάδα άλλαξαν μέσα από διαδικασία τρώσης του «είναι» μετατρέποντας το σε «φαίνεσθαι» εν μέσω αμοραλισμού, δήθεν ρηξικέλευθης διαδικασίας και εικονικής κενοδοξίας που εντέχνως ενδημεί στα Ελληνικά Μ.Μ.Ε εξυπηρετώντας συγκεκριμένους στόχους, οικονομικά συμφέροντα και πολιτικές.
    Το πρόβλημα της εθνικής διάλυσης της Ελλάδας λόγω της πολυπολιτισμικότητας είναι πλέον ορατό, ανεπίστροφο τελεσίδικο και εν δυνάμει αμετάκλητο. Είναι ένα γεγονός που χρήζει άμεσης λήψης πρωτοβουλιών και αποφάσεων ώστε να αναζητηθεί και να βρεθεί η κατάλληλη λύση.
    Ίσως η λύση για την εν λόγω πραγματικότητα να είναι τελικώς η άμεση απέλαση (και υπάρχει τρόπος συγκεντρώνοντας τους λαθρομετανάστες στα εγκατελημένα γήπεδα της κυρίας Αγγελοπούλου και των ολυμπιακών της αγώνων που βούλιαξαν την Πατρίδα οικονομικά)του 95% των λαθρομεταναστών και αφομοίωση του 5% με τμηματική Ελληνοποίηση (με άμεση αλλαγή του θρησκεύματος των αλλοδαπών σε Χριστιανούς Ορθόδοξους, δηλαδή επιστροφή από τον δυτικό πολιτισμό που πλασματικά βρισκόμαστε, στον Ελληνικό Ορθόδοξο πολιτισμό που ανήκουμε), ώστε να δημιουργηθεί μία κοινότητα που οι πολίτες της θα μπορούν να συμβιώνουν και να προοδεύουν αρμονικά απαλείφοντας τις διαφορετικότητες τους μέσω του κοινού θρησκευτικού τους πιστεύω, μέσω της κοινής κουλτούρας που οι αλλοδαποί θα διδαχθούν και βιώσουν προκειμένου να εξεταστούν σκληρά για να αποκτήσουν ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ώστε εν τέλει να ορκίζονται στην σημαία της Πατρίδας Ελλάδας! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιπαρέλθουμε την λαίλαπα των ξένων εθνικισμών (όπως ο Αμερικάνικος, ο Γερμανικός, ο Γαλλικός κ.ο.κ.ε που δρουν δήθεν στο όνομα των πολιτών του κόσμου και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας αλλά στην ουσία εξυπηρετούν τα εθνικά τους συμφέροντα) θέλοντας να επικυριαρχήσουν στην Ελλάδα με οποιοδήποτε τρόπο χρησιμοποιώντας επιβουλευμένα μέσα όπως η λαθρομετανάστευση, το ξεπούλημα του κράτους και η αποδόμηση της εθνικής μας οικονομίας και της Εθνικής μας κυριαρχίας. Αν, κατά τη γνώμη μου, τα ανωτέρω δεν εφαρμοστούν τότε θα ζούμε συνεχώς στην τρέχουσα έννοια που είναι συνώνυμη της ψηφοθηρίας, των παρασκηνιακών ελιγμών, των εξωγενών επιρροών και των μεγαλόστομων προεκλογικών υποσχέσεων. Ως εκ τούτου, κατά την γνώμη μου, δεν είναι πραγματοποιήσιμη η έννοια που αφορά στην αυτο-θέσμιση και τη πράξη μιας ανθρώπινης κοινότητας, της οποίας τα μέλη θέλουν πράγματι να επωμισθούν την ρύθμιση των κοινωνικών τους σχέσεων και ζητούν να είναι αυτόνομοι μέσα σε μία δημοκρατία, όπως η Ελληνική, που θα δέχεται στους κόλπους της όλες τις τάσεις και τις διαφορετικότητες των πολιτών της, είτε αυτές είναι πολιτισμικές, είτε θρησκευτικές, αν το σχεδόν 95% των λαθρομεταναστών δεν απελαθούν άμεσα από την Ελλάδα και το υπόλοιπο 5% αποκτήσει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ προκειμένου να γίνουν Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή