--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κέρδη 50% , έβγαλε κερδοσκοπικό Fund‏



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ
 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΙ, ΜΕ
ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΡΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
 ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ

Κέρδη 50% από το ομόλογο που πληρώθηκε, έβγαλε το κερδοσκοπικό Fund, Dart

17-05-2012 12:21:01

 Ένα κερδοσκοπικό fund "γύπας", το Dart, από τον παράδεισο των φοροφυγάδων στα Cayman Islands πληρώθηκε χθες με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και έβγαλε και μεγάλο κέρδος περίπου 50% για την «επένδυσή του», να αγοράσει ελληνικά ομόλογα σε διεθνές δίκαιο. Κέρδος  που αντιστοιχεί σε περίπου 140 εκ. ευρώ τα οποία θα μοιραστούν, οι άγνωστοι μεριδιούχοι και οι μέτοχοι του κερδοσκοπικού αυτού κεφαλαίου.

 Πρόκειται για ένα fund που ίδρυσε ο Kenneth Dart και του έδωσε το όνομά του και το οποίο  τοποθετείται στην κατηγορία των πλέον κερδοσκοπικών κεφαλαίων δηλαδή στα funds- γύπες που αγοράζουν χρέος από τις υπερδανεισμένες χώρες. Τέτοιο είναι το Dart το οποίο πληρώθηκε τα 436 εκ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην διαδικασία, όπως ανέφεραν οι.... New York Times, συνήθως καλά πληροφορημένοι ειδικά για αυτά τα θέματα με τα Funds, τα οποία μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς στήριξαν και το ελληνικό χρέος… 

H αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι όταν ανακοινώθηκε η πληρωμή σε επενδυτές που αρνήθηκαν την ιστορική αναδιάρθρωση του χρέους, η απόφαση δεν προκάλεσε έκπληξη. Αλλά επί της ουσίας φαίνεται ότι υπήρχαν πολλές διαφορετικές απόψεις και ουδείς ήταν βέβαιος τι θα πρέπει να γίνει. Υπήρχαν για παράδειγμα οικονομολόγοι και άνθρωποι των αγορών που υποστήριξαν ότι πολύ κακώς πληρώθηκε το fund, γιατί δημιουργεί προηγούμενο τόσο με τα υπόλοιπα ομόλογα και εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου ύψους 6,5 δις ευρώ που αρνούνται να δεχθούν το swap (PSI), όσο και με τους Έλληνες αποταμιευτές οι οποίοι πίστεψαν τις υποσχέσεις, στήριξαν την οικονομία της πατρίδας τους και τελικά έχασαν τις αποταμιεύσεις τους. 

Άλλοι θέτουν δύο ερωτήματα: 

1.Γιατί το πακέτο του PSI και των δανείων δεν προέβλεψε κεφάλαια για την περίπτωση αυτή; Γιατί υπάρχει κενό χρηματοδότησης για ομόλογα που δεν θα δεχθούν το PSI -το οποίο κατά άλλα τέλειωσε και πέτυχε; Γιατί πρέπει να πληρώσει και αυτά ο ελληνικός λαός από το φόβο ότι τα funds θα προσφύγουν και θα δικαιωθούν;

2.Γιατί η ΕΚΤ και ο ΟΔΔΗΧ και οι Ευρωπαίοι γενικότερα άφησαν να τους ξεφύγουν οι περιπτώσεις ατών των ομολόγων και δεν τα πρόλαβαν να τα αγοράσουν φθηνά με αποτέλεσμα να πληρώνονται τώρα οι μεγάλοι κερδοσκόποι;
Γιατί σύμφωνα με τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα τουλάχιστον 90% από τα 436 εκατομμύρια πήγαν στα ταμεία του Dart Management, του οποίου δεν είναι γνωστοί οι μεριδιούχοι… Όσο για το Dart μαθαίνουμε ότι είναι από τα πιο γνωστά Fund "γύπες", που διαθέτουν επιτυχημένο ιστορικό αγοράς κρατικών ομολόγων χρεοκοπημένων χωρών από την δεκαετία του 1980. Η τακτική τους είναι γνωστή. Αγοράζουν στα χαμηλά από τις αγορές κι αν δεν πληρωθούν αργότερα στο 100% τότε μηνύουν τις χώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι το εν λόγω Fund έχει «εκπαιδευθεί» σε αυτές τις τακτικές με τα ομόλογα των χωρών της Λατινικής Αμερικής και ειδικά της Αργεντινής και μάλιστα με επιτυχία και τότε. Έχει λάβει όπως αναφέρεται, τουλάχιστον 2 δις δολάρια από πληρωμές του αργεντίνικου χρέους μέσω αμερικανικών δικαστηρίων. 
Ο μεγαλύτερος όγκος των ομολόγων υπολογίζεται πως αγοράστηκε στα 60-70 σεντς του δολαρίου, έτσι το Fund πραγματοποίησε τεράστια κέρδη, περίπου 50% επί των κεφαλαίων του. 

Σύμφωνα μάλιστα με την ξένη εφημερίδα, η «μεγάλη νίκη από το Dart» προαναγγέλλει νέα επίθεση από τα Fund γύπες, αν η Ελλάδα προχωρήσει σε νέα δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους. «Μας έπιασαν στην πιο αδύνατη στιγμή» δήλωσε στους New York Times ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος πάντως ξεκαθάρισε ότι η απόφαση δεν είναι οδηγός για μελλοντικές αποφάσεις. 

Σύμφωνα όμως με άλλους «η απόφαση της πληρωμής είναι ένα τεράστιο λάθος. Αφήνει χώρο και πυρομαχικά στα Funds να επιτεθούν» αυτό άλλωστε δήλωσε ο Jason Manolopoulos διαχειριστής του Dromeus Capital Fund και συγγραφέας του βιβλίου «Απεχθές ελληνικό χρέος». 
Ο ίδιος τόνισε, ότι η απόφαση θα εξοργίσει τους 150.000 ομολογιούχους στους οποίους επεβλήθη το κούρεμα του 75% στα ομόλογα που κατείχαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου