--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Όποιος προτείνει πατριωτικές πολιτικές λύσεις θα μας βρει δίπλα του!


Γράφει ο Δευκαλίων
Με τα spread των Ελληνικών Κρατικών Ομολόγων να συνεχίζουν να διευρύνονται έναντι των αντίστοιχων Γερμανικών αλλά και τα υπόλοιπα δημοσιονομικά δεδομένα να μην κινούνται στον προγραμματισμένο δρόμο, ουδείς μπορεί να θεωρήσει ότι ο Μάρτιος που φεύγει σε λίγες ημέρες ήταν ένας καλός μήνας.
Το αντίθετο μάλιστα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς. Η αποτυχημένη υλοποίηση του PSI+ είναι το κύριο χαρακτηριστικό του μήνα και απόδειξη της αποτυχίας η συνεχής διεύρυνση του spread των Ελληνικών Ομολόγων. Το είχαμε πει και θα το ξαναπούμε. Το «κούρεμα» των Ομολόγων είναι η τελευταία ευκαιρία σε μία χρεοκοπημένη οικονομία. Πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η έναρξη της επανεκκίνησης της οικονομίας.
Στην περίπτωση της χώρας έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να βαθύνει ακόμα περισσότερο η ύφεση. Περιμένετε τα στοιχεία του Μαρτίου, το πρώτο 10ημερο του Απριλίου, καθώς και την ύφεση του Α΄ Τριμήνου που θα ανακοινωθεί το πρώτο 10ημερό του Μαΐου και θα καταλάβετε.
Σε πολύ απλά Ελληνικά. Τα επόμενα δύο τρίμηνα του 2012 (Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος και Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος) θα φανεί εάν η Ελληνική Οικονομία έχει έστω και ελάχιστες πιθανότητες να βγει από το σπιράλ του θανάτου που την έριξε το δίδυμο της καταστροφής Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου με την...άφρονα και εθνικά επιζήμια πολιτική του.
Η γνώμη της στήλης είναι ότι στα επόμενα δύο τρίμηνα 2012 η ύφεση θα αυξηθεί τρομακτικά και η ανεργία θα καλπάσει με ρυθμούς προπολεμικούς. Τον Χειμώνα του 2012 θα εμφανισθεί στα αστικά κέντρα λιμός ο οποίος (τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών) θα μπορεί να παρομοιασθεί με τον λιμό του Χειμώνα του 1942.
Αυτή είναι η δική μας ζοφερή πρόβλεψη και απάντηση σε όσους μιλάνε για ανάπτυξη.
Ανάπτυξη η οποία θα οδηγεί σε σημαντική αύξηση των ημερομισθίων και των συντάξεων, αυτή η γενιά δεν θα ξαναδεί. Θα είναι μία νέου τύπου ανάπτυξη η οποία θα μεγεθύνει δραματικά τα κέρδη των επιχειρήσεων και την βιομηχανική παραγωγή, αλλά δεν θα βελτιώνει σχεδόν καθόλου το μέσο επίπεδο ζωής, ενώ ο μπαμπούλας της ανεργίας θα συνεχίσει να απειλεί τους εργαζόμενους που θα αντιδρούν στις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς.
Το φαινόμενο της ανάπτυξης με ταυτόχρονα μεγάλα ποσοστά ανεργίας ονομάζεται jobless recovery (ανάκαμψη με ανεργία είναι η επακριβής μετάφραση) και αναλύθηκε για πρώτη φορά στα άρθρα του Δευκαλίωνα στις 18 Ιανουαρίου 2011 «Jobless Recovery. Ένα σουτιέν, μία ημέρα δουλεία» και στις 7 Φεβρουαρίου 2011 «Σύντροφοι,μας δίνετε μεροκάματο ένα σουτιέν».
Η χώρα όπως όλα δείχνουν οδεύει προς εκλογές. Η στήλη είχε πρωτοστατήσει στην διενέργεια προώρων βουλευτικών εκλογών γιατί πίστευε ότι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας ήταν πρωτίστως πολιτικό. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο είχε συμπαρασταθεί ενεργά και χωρίς κανένα ενδοιασμό στους πολιτικούς εκείνους όπως π.χ. ο Αντώνης Σαμαράς που πολύ έγκαιρα και με συνέπεια πρόκριναν τις βουλευτικές εκλογές ως διέξοδο στο πολιτικοοικονομικό πρόβλημα που προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Το ίδιο θα κάνει και την προεκλογική περίοδο. Εντελώς ανεπηρέαστα και χωρίς να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα θα πει την γνώμη της και θα στηρίξει πατριωτικές πολιτικές, οι οποίες όμως θα αντιμετωπίζουν δραστικά τις παραπάνω ζοφερές προβλέψεις. Θα στηρίξει δηλαδή εκείνες τις πολιτικές που θα βγάζουν την χώρα από την θανατηφόρα νεοφιλελεύθερη περιδίνηση.
Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι πρωτίστως και κύρια πολιτικό και όχι διαχειριστικό. 
Όποιος προτείνει πατριωτικές πολιτικές λύσεις θα μας βρει δίπλα του!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου