--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αποδόμηση του επιχειρήματος Κατσέλη: Αποσύρθηκε άρθρο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Απέσυρε την ευνοϊκή τροποποίηση του νόμου για ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων προς τις τράπεζες ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, επικαλούμενος το διάλογο που είναι σε εξέλιξη σχετικά με το θέμα με την ΕΚΤ. 

Το άρθρο 49 του νομοσχεδίου για τον Κανονισμό Ασφάλισης ΙΚΑ ΕΤΑΜ τροποποιούσε επί το ευνοϊκότερο το νόμο της Λούκας Κατσέλη, προσθέτοντας και φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η απόσυρση της ρύθμισης έγινε «για διαδικαστικούς λόγους» και εξέφρασε την ελπίδα «να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα», ώστε να μπορέσει να το επαναφέρει με τροπολογία πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, που αναμένεται έως τη Μεγάλη Τρίτη.
Το άρθρο 49 όριζε ότι φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα με προσωπική ιδιωτική εργασία, θα εντάσσονταν στον Ν. 3869/2010, ώστε να διασφαλίζονται έναντι των τραπεζών και να μην πτωχεύουν. Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχανόταν διοικητική ρύθμιση των χρεών τους σε περίπτωση διαπιστωμένης απροθυμίας συνεργασίας από την πλευρά των τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό οριζόταν ως προαιρετική η επιδίωξη εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών των οφειλετών πριν την κατάθεση της αίτησης για ρύθμιση. ...

Επιπλέον, από τα 4 χρόνια η περίοδος ρύθμισης των χρεών παρατεινόταν στα 5 χρόνια, αν και ο χρόνος θα άρχιζε να μετρά από την περίοδο κατάθεσης της αίτησης και όχι από το χρονικό σημείο έκδοσης της απόφασης. Με τον τρόπο αυτό θα τερματιζόταν η μακρόχρονη διαδικασία αναμονής για τους οφειλέτες.

Περαιτέρω, δινόταν η δυνατότητα στο δικαστήριο να ρυθμίσει την οφειλή για εξαίρεση από τη ρευστοποίηση της κύριας κατοικίας κατά 20 έως 35 χρόνια.
Προβλεπόταν επίσης ότι δεν θα μπορούσαν να κατασχεθούν χρήματα από προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό έως 1.500 ευρώ και από κοινό έως 2.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου