--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Καταστροφή ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας


Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ΟΝΕ θα ήταν καταστροφή, είπε ο Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο – ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες δεν έχει εξαλειφθεί, προειδοποιεί ο Γιόζεφ Άκερμαν
Σύμφωνα με τον γερμανό υπ. Οικονομικών, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα οδηγούσε την νομισματική ένωση σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή. Μιλώντας σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Βερολίνο, ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο βήμα θα οδηγούσε άμεσα σε μια τεράστια κρίση στον χρηματοοικονομικό τομέα.

«Εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να αποχωρήσει, δεν θα μπορούσε να την αποτρέψει κανείς από αυτό», όπως είπε, κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τις τυχόν συνέπειες. Εάν τον ρωτούσαν τι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα, ο ίδιος θα έδινε τη συμβουλή να παραμείνει στην ευρωζώνη. Όσον αφορά, τέλος, την πρόσφατη απόφαση των εταίρων για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι με το κούρεμα και τη συμμετοχή των ιδιωτών, η βοήθεια αυτή πήγε πολύ καλά.

Προειδοποίηση Άκερμαν...

Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης δεν έχει εξαλειφθεί, εκτιμά ο Γ. Άκερμαν
Παρά την πρόοδο στην Ελλάδα η μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί εντελώς, είπε ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν μιλώντας χθες το βράδυ στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv. Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο κίνδυνος αυτός έχει περιοριστεί αφότου το πρόβλημα της Ελλάδας λύθηκε καταρχήν αρκετά ικανοποιητικά την ώρα που στην ίδια την Ελλάδα καταβάλλονται αρκετές προσπάθειες. Ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει εντελώς, προειδοποιεί ο Γ. Άκερμαν.

Παρά τα σημαντικά ενδιάμεσα βήματα που έγιναν για την αντιμετώπιση της κρίσης, πρέπει να επιλυθούν ακόμη ορισμένα καίρια ζητήματα, πρόσθεσε. Στην παρούσα φάση μπορεί να επικρατεί και πάλι περισσότερη ευφορία, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο «να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες μήνες και εβδομάδες και πάλι πιο δύσκολους καιρούς». Το ζητούμενο τώρα είναι η εκτέλεση, η υλοποίηση όλων αυτών των βημάτων, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Deutsche Bank.

RTRD / DPA / Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου