--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σε λίγο θα έχουν τράπεζες, αλλά δεν θα έχουν καταθέσεις!


Γράφει ο Δευκαλίων
Στις 3 Μαρτίου 1933 ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Franklin Delano Roosevelt. Ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να περάσει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος, μετά τους πατέρες της ανεξαρτησίας, Πρόεδρος των ΗΠΑ. Με την πολιτική του New Deal, που ο ίδιος συνέλαβε σχεδίασε και υλοποίησε, πέτυχε να αντιμετωπίσει την μεγάλη ύφεση που προκάλεσε το κραχ του 1929. Στις 3 Μαρτίου 1933 ο Franklin Delano Roosevelt απευθυνόμενος από παναμερικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο προς τον λαό των ΗΠΑ δήλωσε για τους τραπεζίτες:
·       «Οι πρακτικές των ασυνείδητων αργυραμοιβών είναι καταδικασμένες στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, έχουν απορριφθεί από τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων. Αυτοί δεν έχουν όραμα και όπου δεν υπάρχει όραμα οι άνθρωποι πεθαίνουν».
Επαναλαμβάνω, τα παραπάνω δεν τα λέει η Αλέκα Παπαρήγα, ούτε ο ραδιοφωνικός σταθμός του παράνομου ΚΚΕ «Ελεύθερη Ελλάδα». Τα λέει ο Franklin Delano Roosevelt, 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, στην ομιλία της ορκωμοσίας του «Αυτοί (Σ.Σ Τραπεζίτες) δεν έχουν όραμα και όπου δεν υπάρχει όραμα οι άνθρωποι πεθαίνουν».
Έρχεται η ίδια η ζωή και αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πόσο φωτισμένη και κοντά στην αλήθεια ήταν η θέση του Προέδρου Roosevelt.
Ανακοινώθηκαν σήμερα οι επίσημες εκροές από το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα. Το Φεβρουάριο 2012 οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 164,3 δις ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2012 ήταν...
168,9 δις ευρώ. Ήτοι μείωση 4,5 δις ευρώ σε ένα μόλις μήνα. Πιο αναλυτικά οι καταθέσεις των νοικοκυριών ήταν τον Δεκέμβριο του 2011 περίπου 145,3 δις ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2012 έπεσαν στα 142,4 και τον Φεβρουάριο του 2012 έπεσαν ακόμα περισσότερο στα 138,5 δις ευρώ. Αντίστοιχα οι καταθέσεις των επιχειρήσεων μειώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2012 που ήταν 19,75 δις ευρώ σε 19,25 δις ευρώ. Αυτά ήταν τα στοιχεία για το προηγούμενο τρίμηνο.
Θέλετε τα ιστορικά στοιχεία από το τέλος του 2009 έως σήμερα;
·       Τον Δεκέμβριο του 2009 οι καταθέσεις ήταν 237,5 δις ευρώ
·       Τον Μάιο του 2010, όταν η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου υπέγραψε το περιβόητο μνημόνιο, οι καταθέσεις ήταν 220 δις ευρώ
·       Τον Δεκέμβριο του 2010, όταν το μνημόνιο ήδη εφαρμόζονταν αρκετούς μήνες, οι καταθέσεις ήταν 209,6 δις ευρώ
·       Τον Μάιο του 2011, όταν το μνημόνιο ήδη εφαρμόζονταν ένα ολόκληρο χρόνο, οι καταθέσεις ήταν 191,9 δις ευρώ
·       Τον Φεβρουάριο του 2012, σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια εφαρμογής του μνημονίου και οι καταθέσεις είναι 164,3 δις ευρώ.
Ανατριχιαστικό! Οι καταθέσεις μήνα μήνα μειώνονται συνεχώς. Ξεκίνησαν τον Μάιο του 2010 όταν ενταχθήκαμε στο Μνημόνιο 220 δις ευρώ και έφθασαν τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 164, 3 δις ευρώ. Ήτοι σε 20 μήνες μειώθηκαν κατά 55,δις ευρώ ήτοι 2,7 δις ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα.
Γενικά συμπεράσματα: Οι καταθέσεις μειώνονται συνεχώς γιατί οι καταθέτες είτε δεν έχουν εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και αποσύρουν τα χρήματα τους από τις Ελληνικές Τράπεζες προκειμένου να τα επανα-καταθέσουν στο εξωτερικό, είτε αποσύρουν τα χρήματα τους για να καλύψουν βασικές ανάγκες διαβίωσης που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η συνέχιση των εκροών καταθέσεων δεν είναι καθόλου καλή προοπτική για την σταθερότητα της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, ενώ τροφοδοτεί έτι περαιτέρω την ύφεση. Ταυτόχρονα είναι φανερό ότι θα συνεχισθεί αφού κανένας δεν ακούει και δεν πιστεύει τους αρμόδιους, που είτε απειλώντας, είτε καλοπιάνοντας επιχειρούν να πείσουν τους καταθέτες ότι όλα πάνε καλά.
Οι Έλληνες Τραπεζίτες διάλεξαν και στήριξαν με λύσσα την μονόπλευρη λιτότητα και το μνημόνιο. Πίστεψαν έτσι ότι θα περισώσουν τα προνομία τους και τις τράπεζες τους. Όμως η ίδια η μνημονιακή πραγματικότητα τους σκοτώνει, αφού κατάντησαν εντελώς αναξιόπιστοι λόγω της τραγικής αποτυχίας και των θλιβερών αποτελεσμάτων των μνημονιακών πολιτικών. Πρώτη και άμεση συνέπεια η φυγή των καταθέσεων. Δεν είχαν όραμα και όπου δεν υπάρχει όραμα οι άνθρωποι πεθαίνουν.
Σε λίγο θα έχουν τράπεζες, αλλά δεν θα έχουν καταθέσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου