--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΠΡΟΩΡΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ "ΠΡΟΘΥΜΩΝ"

Ήθελαν να φανούν αρεστοί και υπέπεσαν σε πολιτική γκάφα για τη Συρία

Στην κυβέρνηση προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα από την πολιτική γκάφα στην οποία υπέπεσαν στο θέμα της Συρίας, επειδή η προσέγγιση που έγινε ήταν εντελώς επιφανειακή και πρόχειρη και επειδή προσέτρεξαν να δεθούν στο άρμα των «προθύμων» μίας στρατιωτικής επέμβασης.
Οι χειρισμοί κυρίως από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών εξέθεσαν τη χώρα και άφησαν ακάλυπτους τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας, όταν έσπευσε προς υποστήριξη τους ακόμη και το Βατικανό απορρίπτοντας το «χτύπημα» που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ.
Μετά τις δηλώσεις που έγιναν από πλευράς υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου και Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου ότι, «η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της» και «υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα», προεξοφλώντας μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία από ΗΠΑ-Βρετανία και λοιπές Συμμαχικές χώρες, η κυβέρνηση έμεινε στα κρύα του λουτρού.
Η γύμνια της αποδείχθηκε όταν οι Βρετανοί βουλευτές έδωσαν ένα ηχηρό «χαστούκι» στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, απορρίπτοντας την εμπλοκή της χώρας σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και όταν οι ίδιοι οι Αμερικανοί άρχισαν να τα… μαζεύουν. Κι όλα αυτά όταν η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε κάν κρατήσει τα προσχήματα και είχε προσχωρήσει στην ομάδα των «προθύμων συμμάχων» για μία επιδρομή στη Συρία.
Ο Δ. Αβραμόπουλος έκανε πρώτος με συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα την αναδίπλωση, λέγοντας πώς «πρέπει να εξακριβωθεί ποιοι έκαναν χρήση χημικών στη Συρία». Αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έλεγε αυτό ακριβώς από την αρχή δεν θα εκτίθεντο η χώρα, υιοθετώντας την άποψη των ΗΠΑ ότι το καθεστώτος του Μπασάρ άλ Άσσαντ είναι αυτό που έριξε τα χημικά. Και αποδείχθηκε με τις εικόνες από… Ιράκ που παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών Τ. Κέρι τι στοιχεία είχαν στη διάθεση τους οι ΗΠΑ.
Τον υπουργό Άμυνας ακολούθησε ο υπουργός Εξωτερικών, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, όπως είναι ο Φ. Κρανιδιώτης, για τους χειρισμούς του στο θέμα της Συρίας. Με καθυστέρηση ημερών και αφού ο Μ. Ομπάμα παρέπεμψε στο Κογκρέσο την απόφαση για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Συρίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών «ξύπνησε» αφού ακόμη και ο Πάπας εξέφρασε τη στήριξη του στους χριστιανούς της Συρίας εκφράζοντας την εναντίωση του κατά των σχεδίων των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τη Συρία χωρίς στοιχεία και αποδείξεις ότι ο Άσσαντ έκανε χρήση χημικών.
Το θέμα της Συρίας θα απασχολήσει τον Α. Σαμαρά και τον Ε. Βενιζέλο στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου στις 6 το απόγευμα.
Καλά θα κάνει πάντως η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τους χριστιανικούς πληθυσμούς και ιδίως τους Ορθόδοξους και να χρησιμοποιήσει το «όπλο» αυτό στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, καθώς είναι από τα λίγα που έχει στη διάθεση της.
Διαφορετικά βάζει τα χέρια της να βγάλει τα μάτια της, εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλων…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
02/09/13 - 10:38
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου