--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Γουδή, 28 Ιουνίου 1909

Γουδή, 28 Ιουνίου 1909. Πρώτο δημοσίευμα Στρατιωτικού Συνδέσμου στην εφημερίδα Χρόνος
 
«...Θέλομεν την κατάργησιν της βουλευτικής φεουδαρχίας, η οποία ζη και υφίσταται λεηλατούσα και διαρπάζουσα τα δημόσια. Θέλομεν διοίκησιν όχι κλεφτοκοττάδων, λαφυραγωγών του Ταμείου, τυραννικήν των πολιτών. Θέλομεν τα χρήματα του λαού να μη διαρπάζονται από τας ατίμους συμμορίας των κομμάτων...Αυτά δεν γίνονται με τις κοπριές των κομμάτων της ατιμίας και της φαυλότητος...»
Γουδή. Η Δίκη των Έξι. Δέκατη Τρίτη ημέρα. Κυριακή 13 Νοεμβρίου 1922
 
Με απόφαση της Επαναστατικής Επιτροπής το Στρατοδικείο συνεδριάζει και την Κυριακή. Ο Επαναστατικός Επίτροπος Συνταγματάρχης Ν. Ζουρίδης ολοκληρώνει την αγόρευσή του λέγοντας:

«...Κατηγορούμενοι, δεν γνωρίζω πως έχουν ρυθμισθή τα πράγματα του άλλου κόσμου. Ηξεύρω μόνον ότι όλοι θα διαβώμεν την Αχερουσίαν λίμνην αργά ή γρήγορα όταν πληρώσωμε τα κεκανομισμένα πορθμεία. Εάν τυχόν εις τους ατελευτήτους δρόμους της αιωνιότητος συναντήσωμεν τις χορεύτριες του Ζαλόγγου, τα ολοκαυτώματα του Μεσολογγίου και του Αρκαδίου, τα σφάγια της Χίου και των Ψαρρών, τον σουβλισμένον Διάκον, τον κρεμασμένον Πατριάρχην ή τον κομματιασμένον Χρυσόστομον, σας συμβουλεύω να μην υποστηρίξητε την ιδεολογίαν σας ενώπιον εκείνων, διότι όλα αυτά τα σφάγια της τυραννίας είμαι βέβαιος ότι έχουν μεταβληθεί εκεί πέρα εις Νεμέσεις, όχι εκδικήσεως, αλλά Νεμέσεις τιμωρίας, Νεμέσεις Δικαιοσύνης...»

Γιώργος Ανεστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου