--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Α/ΓΕΕΘΑ: "Έρχονται ΕΔΕ και στρατοδικεία για τα στελέχη των ΕΔ που ξεχνούν τον όρκο τους"


«Κεραυνοί» από τον Α/ΓΕΕΘΑ, για τους οποίους είχε ενημερώσει εγκαίρως (διαβάστε το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εδώ) ότι έρχονται το defencenet.gr, περιλαμβάνονται σε έγγραφη διαταγή προς τα επιτελεία με υπογραφή του Αρχιστρατήγου.
Στη διαταγή ξεκαθαρίζεται ότι φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση των στελεχών των ΕΔ σε δημόσιες και μη υπηρεσιακές συγκεντρώσεις εμφανιζόμενα με τρόπο που δεν συνάδει στο αξίωμα και τη θέση που κατέχουν αμαυρώνει ουσιαστικά τις ΕΔ και εφεξής θα ζητείται από
τα αρμόδια επιτελεία η κίνηση πειθαρχικών μέτρων.
Πέρα από αυτή τη διαταγή όμως ουδόλως έχουν λησμονηθεί οι παραβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από διάφορα στελέχη με κυριότερο κρούσμα αυτό της επιστολής καταγγελίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης από διάφορες ενώσεις εν ενεργεία στελεχών.Η συγκεκριμένη διαταγή μπορεί να θεωρηθεί "ήπια", αλλά είναι ουσιαστική προειδοποίησης προς τους συνδικαλιστές που έχουν παραβεί τον όρκο τους και τον κώδικα πειθαρχίας...
Πιο συγκεκριμένα στην έγγραφη διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρεται:
"Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο Στρατιωτικοί να συμμετέχουν
σε δημόσιες μη υπηρεσιακές εκδηλώσεις - συχνά με τη μορφή διαμαρτυρίας και μάλιστα  υπό τηλεοπτική κάλυψη - με στολή παραποιημένη, ατημέλητη ή ελλειπή, γεγονός που συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και επιπλέον αμαυρώνει την εικόνα των Ενόπλων Δυνάμεων στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.

Για την εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, καλούμε τα στελέχη να
αναλογιστούν τις επιπτώσεις στην πειθαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων από τέτοιου είδους ένστολη συμμετοχή σε ενέργειες αυτής της μορφής.

 Από τις διοικήσεις όλων των κλιμακίων απαιτώ την απαρέγκλιτη εφαρμογή των
σχετικών επί του θέματος στρατιωτικών νόμων και κανονισμών, εξαντλώντας την πειθαρχική δικαιοδοσία τους επί εκείνων που θα αγνοήσουν ή θα παραβούν τις διαταγές.

 Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι αναμφισβήτητα δύσκολες καταστάσεις τις
 οποίες διερχόμαστε, δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία και άλλοθι για ενέργειες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση τόσο με την ισχύουσα θεσμική στρατιωτική δεοντολογία όσο και με τον κώδικα τιμής και αξιών που χαρακτηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και με την στρατιωτική πειθαρχία.

Τα Γενικά Επιτελεία παρακαλούνται όπως ενημερώσουν άμεσα το προσωπικό τους, για την πιστή τήρηση των παραπάνω".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου