--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Θα μείνουμε στην Ευρωζώνη;



tsakiris1 Θα μείνουμε στην Ευρωζώνη; Δύσκολη η απάντηση. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, ναι θα μείνουμε στη ζώνη του ευρώ. Παλαιότερα όλες οι χώρες της ΕΕ δήλωναν ότι μία έξοδος της Ελλάδας θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Πιθανότατα θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης και του ευρώ και ίσως διάλυση της ίδιας της ΕΕ. Σήμερα μεγαλώνει ο αριθμός των χωρών που ισχυρίζονται ότι αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις μνημονιακές της υποχρεώσεις θα πρέπει να γυρίσει στη δραχμή. Προφανώς έχουν προετοιμασθεί για το σενάριο αυτό.

Τίθεται όμως ένα δεύτερο ουσιώδες ερώτημα. Η παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να τα καταφέρει; Για να φέρει σε πέρας την αποστολή που έχει αναλάβει, θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά τα παρακάτω θέματα:

Πρώτον, να πείσει τις χώρες τις ΕΕ ότι μπορεί. Δεν αρκεί όμως μόνο να θέλεις και να διαλαλείς ότι θα το κάνεις, αλλά και να μπορείς πραγματικά. Για να μπορεί θα πρέπει να απαλλαγεί από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Να πάρει δύσκολες αποφάσεις, αφήνοντας στην άκρη τις εύκολες. Μήπως από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά μας άρχισαν να κουράζονται οι εταίροι μας στην ΕΕ και μερικοί μάλιστα να είναι εξοργισμένοι μαζί μας;
Δεύτερον και ουσιαστικότερον, να δώσει βαρύτητα σε θέματα, όπως η φοροδιαφυγή, η μείωση των φόρων(ιδιαίτερα των καυσίμων και των ακινήτων που δυναμιτίζουν την ανάπτυξη), η πάταξη του λαθρεμπορίου, η σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, ο δραστικός περιορισμός του δημοσίου τομέα, με το κλείσιμο δημόσιων φορέων που δεν παράγουν έργο, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η καταπολέμηση του παρεμπορίου, κ.α. Αντί αυτών δείχνει αποφασισμένη να κάνει νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τρίτον, να παρουσιασθεί αξιόπιστη στο εσωτερικό. Οι πολιτικοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δήλωναν προεκλογικά ότι θα επαναδιαπραγματευθούν το μνημόνιο. Σήμερα ο πρωθυπουργός κατέληξε να εκλιπαρεί για επιμήκυνση του μνημονίου κατά δύο χρόνια, αφού όμως προηγουμένως η τρόϊκα βεβαιώσει ότι τηρεί η Ελλάδα απόλυτα τις υποχρεώσεις ως προς το μνημόνιο.

Τέταρτον, να στηρίξουν στη Βουλή την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ψηφίζοντας τα νομοσχέδια. Μήπως θα υπάρξουν αρνητές βουλευτές και από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης; Οι γκρίνιες άρχισαν από τώρα. Ο κ. Βενιζέλος στις τελευταίες δηλώσεις του δείχνει δυσαρεστημένος.

Πέμπτον, να υπάρξει ασφάλεια της χώρας και των πολιτών, να ρυθμισθεί το μεταναστευτικό, που ταυτίζεται με την ασφάλεια και την οικονομία. Ενάμιση εκατομμύριο μετανάστες, σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις, βρίσκονται στη χώρα μας. Ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε ότι θα διώξει τους παράνομους. Λίγοι από αυτούς εισφέρουν στην οικονομία.
Έκτον, ανάπτυξη. Επίσης πολύ σοβαρό θέμα. Να υπάρξει αρχικά ισοσκελισμός εσόδων και εξόδων και στη συνέχεια πλεονασμός των εσόδων. Για να γίνει ανάπτυξη χρειάζονται χρήματα. Υπάρχουν;

Ας δούμε, αν οι μέχρι τώρα ενδείξεις-πράξεις της κυβέρνησης συνεργασίας και των βουλευτών οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αρκετές ενέργειές τους δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οι διορισμοί στο δημόσιο συνεχίζονται (π.χ. διορισμοί από Πολύδωρα, Τραγάκη). Αυτές αποκαλύφθηκαν. Ποιος ξέρει πόσες άλλες πέρασαν απαρατήρητες. Η κυβερνητική συνεργασία εμφανίζει ρήγματα. Δυσκολεύονται οι τρείς (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.Τις εύκολες όμως τις παίρνουν (Νέος περιορισμός μισθών και συντάξεων. Δήθεν δυσκολεύονται, αλλά τελικά τις παίρνουν). Τους λείπει η τόλμη, η αποφασιστικότητα που απαιτείται για τα δύσκολα. Αυτή όμως τους έλλειπε πάντα, κυρίως λόγω ανικανότητας, αφού αρκετοί από αυτούς ήταν μέτριας αποτελεσματικότητας ή δε δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους. Στα λόγια είναι πρώτοι, στα έργα όμως δυσκολεύονται. Η σπατάλη στο δημόσιο συνεχίζεται.Κραυγαλέα περιστατικά εμφανίζονται στον τύπο. Φαίνεται πως λειτουργούν κατά την πρακτική «ότι προλάβουμε ας αρπάξουμε» . Πολλές δηλώσεις ότι θα κλείσουν οι μη προσφέροντες έργο φορείς. Πόσοι απ' αυτούς έκλεισαν; Μήπως ελάχιστοι «για να κλείσουν τα στόματα»; Η Ελλάδα καίγεται από άκρου, εις άκρον. Κάποιος από την κυβερνώσα παράταξη, ως αρμόδιος υπουργός δήλωνε τότε «ποινήν εκτίω», δικαιολογώντας την αδυναμία του. Σήμερα όμως επιβραβεύθηκε ορισθείς πρόεδρος της Βουλής, μετά από υπόδειξη του σημερινού πρωθυπουργού. Γιατί; Δεν ξέρω αν τις φωτιές σήμερα τις βάζουν Έλληνες ή ξένοι. Όμως ερωτώ πόσοι συνελήφθησαν και τι ποινές επιβλήθηκαν; Έγινε αυστηρότερος ο νόμος; Μήπως γίνονται σκόπιμα στραβά μάτια; Μέτρησε ποτέ κανείς τους υπεύθυνα το κόστος αυτού του ολοκαυτώματος; Συνελήφθησαν μερικές χιλιάδες μεταναστών, που τώρα τους προσφέρουμε τροφή και στέγη(δηλαδή επιπλέον δαπάνη). Κανείς δε μας λέει τι θα επακολουθήσει. Γιατί; Τι θα γίνει όμως με το υπόλοιπο ενάμιση εκατομμύριο μετανάστες; Κάποτε μιλούσαμε για ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Ξεχάστηκε; Μήπως τα χρήματα του ΕΣΠΑ απορροφούνται με ταχύτερους ρυθμούς; Φαίνεται όπως γινόταν στο παρελθόν, μεγάλο ποσοστό πάλι δε θα απορροφηθεί. Δηλ. μας δίνουν τα χρήματα, που τόσο έχουμε ανάγκη για την ανάπτυξη και εμείς δεν τα παίρνουμε, για διάφορους λόγους που προφανώς έχουν σχέση με τη νοοτροπία του δημοσίου και των κυβερνώντων. Μάλιστα αρκετά από αυτά υπερτιμολογούνται ως έργα, κατά πάσα πιθανότητα επ' ωφελεία των συμβαλλομένων.
Οι μέχρι τώρα ενδείξεις οδηγούν στην άποψη ότι η συνεργασία των τριών κομμάτων, αλλά και η αξιοπιστία της κυβέρνησης συνεργασίας στο εσωτερικό της χώρας, ακόμη καλά-καλά δε ξεκίνησε, έχει αρχίσει να κλονίζεται. Το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης δεν άλλαξε νοοτροπία και πολιτικές. Φαίνεται πως οι Έλληνες πολιτικοί αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, να σταματήσουν τη σπατάλη και να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.
Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Θα συνεχίσουμε την ανοχή ή θα συσπειρωθούμε; Κάτω από τη σημαία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας υπάρχουν προοπτικές, με στόχο μια περήφανη Ελλάδα με χαμογελαστούς Έλληνες. Αυτό είναι το όραμά μας. Ελάτε μαζί να χαράξουμε την πορεία για ένα φωτεινό αύριο, όπως το φανταζόμαστε όλοι μας. Ελάτε να φέρουμε στο προσκήνιο νέες πολιτικές δυνάμεις, άφθαρτες, υγιείς, αποφασισμένες για αλλαγή. Ενημερώστε τους μη γνωρίζοντες, ότι είμαστε εδώ παρόντες, δυνατοί. Ενισχύστε τις τάξεις μας. 
Η περίοδος είναι κατάλληλη. Ελάτε να διεκδικήσουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας ξεκινήσουμε τώρα, όλοι μας, μια σταυροφορία ενημέρωσης για το κόμμα μας(σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο), τώρα που υπάρχει ακόμη ηρεμία, ίσως αύριο δεν θα υπάρχει. 
Μπορούμε.

Γιώργος Τσακίρης 
Πτυχίο στο χρηματοασφαλιστικό marketing, 
Master στη διάρθρωση και διαχείριση χαρτοφυλακίων, 
Mέλος του ΑΠΣ του Συνδέσμου Εθν. Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου