--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23 ΟΚΤ 2011 ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΓΕΡΟΥΛΗ Δρα ΕΜΠ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 
ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΡΟΥΛΗ Δρα ΕΜΠ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΕ.

Γ. ΓΕΡΟΥΛΗΣ
Κυρίες & κύριοι, Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Θα σας περιγράψω το εκπονηθέν από μέλη της πρωτοβουλίας σχέδιο καταστατικού του υπό ίδρυση κόμματος.

Μέσα από τη συνοπτική ατή παρουσίαση, επιδιώκεται η κατανόηση δύο απλών θεμάτων, του ύφους και του ήθους επί των οποίων στηρίζουμε την προσπάθεια της πρωτοβουλίας για να αλλάξουμε την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας.  
Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός κόμματος με διαφορετικό πρόσωπο και δομή.
Ενός πολιτικού κόμματος που θα αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Με ιδεολογία επικεντρωμένη στη προστασία των πάσης φύσεως Εθνικών συμφερόντων, στη κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, στη δικαιοσύνη, στη προστασία του πολίτη, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, των ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών και στη πρόοδο και την ευημερία των πολιτών.
 



 Ένα κόμμα των ίσων ευκαιριών,
που τα στελέχη του θα υπηρετούν μόνο  την Ελλάδα και τους Έλληνες, χωρίς ατομικά οφέλη με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα έχουν απόλυτα διακριτούς ρόλους, θα επιλέγονται με αξιοκρατία και θα αξιολογούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Θα ελέγχονται και θα επιβραβεύονται ή θα τιμωρούνται για το έργο ή τα λάθη τους, μέσα από αυστηρές ξεκάθαρες δημοκρατικές διαδικασίες.


 Ένα κόμμα που θα τιμά τον τόπο και την ιστορία του και θα διαφυλάσσει τα ήθη, τα έθιμα και την θρησκεία του έθνους που το ανέδειξαν και το διατήρησαν για χιλιετίες.
Κυρίες και κύριοι
Με αυτά τα λίγα γύρω από την ιδεολογία και τις βασικές αρχές μας που θα περιέχονται  στο προοίμιο του καταστατικού, θα ήθελα, πριν προχωρήσω στην ανάλυσή του, να διευκρινίσω το εξής:
Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, όχι για να πλουτίσουμε ως πολιτικοί, ούτε για να ασκήσουμε εξουσία. Έχουμε ήδη δουλέψει 35 χρόνια χωρίς ωράριο και υπερωριακές αμοιβές. Αναρριχηθήκαμε στην εξουσία διοικούμενοι και διοικούντες, με κανόνες, με κριτήρια, με πειθαρχία στο σύνταγμα και τους νόμους. Τερματίσαμε ήδη την επαγγελματική μας σταδιοδρομία και ολοκληρώσαμε τις φιλοδοξίες μας,  αποκομίζοντας τιμή για ότι προσφέραμε, εμπιστοσύνη και εκτίμηση από το σύνολο του Ελληνικού λαού, αλλά και μία μέση σύνταξη που μας καθιστούσε αυτάρκεις για το υπόλοιπο του βίου μας. Συνταξιούχους (σε εφεδρεία), που προσφέρονται όμως οικειοθελώς και αφιλοκερδώς να συνεχίσουν να εργάζονται και να προσφέρουν στο τόπο που τους σπούδασε και τους ανέδειξε. Να διαχειριστούν  χρηστά το δημόσιο χρήμα και να ασκήσουν εξουσία με εμπειρία, γνώση και αποτελεσματικότητα. Γνώση και εμπειρία από την πολύχρονη εργασία και τις παράλληλες σπουδές και επιμορφώσεις, προσόντα σπάνια για την πλειοψηφία των σημερινών πολιτικών μας.
Αγαπητοί φίλοι,
Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί είμαστε όχι μόνο απλοί αγανακτισμένοι πολίτες σαν όλους σας, αλλά επιπλέον επειδή έχουμε ορκιστεί πίστη στη πατρίδα, το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Στο σύνταγμα όπου αναγράφει ρητά ότι η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Γι΄ αυτό το λόγο, από αυτό τον όρκο που δώσαμε,   αποφασίσαμε σήμερα να συνδεθούμε με τους υπόλοιπους Έλληνες και όλοι μαζί να γίνουμε μέλη ενός νέου πολιτικού φορέα. Φορέα που θα πρεσβεύει την αναγέννηση και μέσα από την πιστή εφαρμογή του συντάγματος και των νόμων θα εγγυάται την ανασυγκρότηση του κράτους, την επαναφορά των θεσμών και των χρηστών ηθών, την αποφυγή των λαθών του παρελθόντος.
Δείγμα αυτής της φιλοδοξίας και κατά συνέπεια της δυνατότητας να παρουσιάσουμε κάτι ανάλογο των όσων πρεσβεύουμε και υποσχόμεθα, είναι και το σχέδιο του παρουσιαζόμενου καταστατικού.
Επιγραμματικά χαρακτηρίζοντας αυτό το καταστατικό του υπό δημιουργία πολιτικού κόμματος, μπορούμε να πούμε τα εξής:
Πρόκειται περί ενός πρωτόγνωρου για τα Ελληνικά δεδομένα πολιτικού μοντέλου που με την μορφή τριαδικού σχήματος, αποτελεί ένα απλό, λειτουργικό σπονδυλωτής διάρθρωσης  οργανόγραμμα, με οριζόντια και κάθετη ανάπτυξη κεντρικού και περιφερειακού χαρακτήρα.
Εμφανίζει δύο μεγάλες καινοτομίες, το ισχυρότατο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο και τη διαχρονική Κεντρική Επιτροπή.
Με τις διευρυμένες εξουσίες του ΑΠΣ αποκλείεται η δημιουργία προσωποπαγούς κόμματος, ή ηγεμονικής και αλαζονικής συμπεριφοράς του προέδρου του, με όλα τα επακόλουθα που δυστυχώς γνώρισε πολύ καλά ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα η ισοβιότητα της πλειοψηφίας των μελών της Κεντρικής επιτροπής, δίκην γερουσίας, εξασφαλίζει την διαχρονική ιδεολογική σταθερότητα και την ύπαρξη συσσωρευμένης σοφίας και εμπειρίας στο διευρυμένο αυτό όργανο του κόμματος, στοιχεία που περιορίζουν σημαντικά τα ενδεχόμενα πολιτικά λάθη.
Άλλα σημαντικά στοιχεία του παρουσιαζόμενου σχεδίου είναι η απλή οργανωτική του δομή. Αποτελείται στην ουσία από τρεις ανεξάρτητους τομείς, τον Ηγετικό, τον Σχεδιαστικό και τον Εκτελεστικό. Το ασυμβίβαστο της κοινοβουλευτικής ομάδας με το κυβερνητικό σχήμα, οι προβλεπόμενες διαδικασίες αξιοκρατικής προεπιλογής υποψηφίων στελεχών και ο εν συνεχεία τρόπος αξιολόγησής των με γνώμονα τον κοινωνικό και επαγγελματικό τους βίο, τις γνώσεις και τις δεξιότητες και φυσικά την λαϊκή ετυμηγορία, αποτελούν επίσης καινοτόμα για τα καταστατικά κομμάτων άρθρα. Σημαντική επίσης είναι και η θεσμοθετούμενη ισχύς της ΚΕ και της επιτροπής δεοντολογίας, που αποσκοπούν στον ποιοτικό έλεγχο του έργου, της απόδοσης και της συμπεριφοράς όλων ανεξαιρέτως των μελών και των οργάνων του κόμματος, σε επίπεδο τομέως η πρώτη και οργάνου η δεύτερη.
Με λίγα λόγια επειδή πιστεύουμε ότι οι πεφωτισμένοι ηγέτες είναι σπάνιο φαινόμενο, επειδή πιστεύουμε ότι και οι ικανοί θέλουν βοήθεια, και οι καλοί θέλουν έλεγχο, οι δε κακοί, οι τεμπέληδες, οι αναποτελεσματικοί και οι ιδιοτελείς απαιτείται να αποπέμπονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης από τρίτους, οργανώνουμε ανάλογα την λειτουργία του κόμματος. Έτσι ώστε μέσα από ένα ευέλικτο και εύκολα προσαρμόσιμο καταστατικό και ένα λεπτομερέστατο κανονισμό λειτουργίας, να παράγεται ουσιαστικό έργο με το λιγότερο δυνατό κόστος σε ανθρώπους και χρήμα.
Ειδικότερα τώρα στο τριαδικό μοντέλο λειτουργίας, οι ρόλοι και των τριών είναι απόλυτα διακριτοί. Με επικεφαλείς τον Πρόεδρο του κόμματος στον Ηγετικό τομέα, τον Α΄ αντιπρόεδρο στο σχεδιαστικό και τον Β΄ αντιπρόεδρο στο εκτελεστικό, τον δε Γενικό γραμματέα στο ρόλο του γενικού συντονιστή και την επιτροπή δεοντολογίας να ελέγχει την συμπεριφορά και το έργο όλων των οργάνων, την δε Κ.Ε. να εποπτεύει την εν γένει πορεία του κόμματος, συμπεριλαμβανομένων των κοινοβουλευτικών του εκπροσώπων και των κυβερνητικών οργάνων και να παρεμβαίνει όπου απαιτείται, σε επίπεδο Ηγεσίας, εξασφαλίζουμε λιτό σχήμα, απλότητα στην οργάνωση, λειτουργικότητα, ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
Αναλυτικότερα τα Ηγετικά όργανα του κόμματος είναι τα ακόλουθα όπως προβάλλονται στη διαφάνεια:
α. Συνέδριο του Κόμματος (Συγκρότησης, Τακτικό, έκτακτο)
β. Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο (ΑΠΣ) Αποτελούμενο από δώδεκα (12) μέλη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, τα οποία εκλέγονται από το Συνέδριο με διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας.
γ. Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) Αποτελούμενη το μέγιστο από 300 μέλη εκ των οποίων τουλάχιστον το 1/3 και μέγιστο τα 2/3 είναι ισόβια (ιδρυτικά). Τα υπόλοιπα είναι εκλεγμένα επί θητεία μέλη.
δ. Πρόεδρος του κόμματος ο οποίος εκλέγεται από το συνέδριο σε ειδική μυστική ψηφοφορία με απόλυτη πλειοψηφία.
ε.  Α’ Αντιπρόεδρος ο οποίος είναι μέλος της Κ.Ε., ορίζεται από τον πρόεδρο και προΐσταται του τομέα Ιδεολογίας & πολιτικού σχεδιασμού.
στ. Β΄ Αντιπρόεδρος ο οποίος είναι μέλος του ΑΠΣ, εκλέγεται από αυτό, προϊσταται του εκτελεστικού τομέα και αναπληρεί τον πρόεδρο του κόμματος σε περίπτωση ασθένειας ή μακράς απουσίας.
ζ.   Κοινοβουλευτική Ομάδα (μέλη του κόμματος)
η. Επιτροπή Δεοντολογίας τριμελής της οποίας τα δύο μέλη ανήκουν στην κεντρική επιτροπή, με προϊστάμενο μέλος του ΑΠΣ,
θ.   Γενικός Γραμματέας ο οποίος είναι μέλος του ΑΠΣ έχει δε ως κύριο έργο πέραν της γραμματείας του ΑΠΣ, τον συντονισμό των δύο τομέων,
η.  Ταμίας ο οποίος είναι μέλος του ΑΠΣ
θ. Τομέας Σχεδιασμού με ανάλογα τμήματα & γραφεία στο κέντρο και την περιφέρεια.

Ο Τομέας  Ιδεολογίας και πολιτικού σχεδιασμού με προϊστάμενο τον Α’ Αντιπρόεδρο έχει τα παρακάτω προβαλλόμενα τμήματα
α. Γραμματείας Σχεδιασμού της οποίας ο προϊστάμενος είναι μέλος της ΚΕ και εκτελεί πέραν των άλλων και χρέη αναπληρωτή διευθυντή του τομέα.
β.  Ιδεολογικών αρχών & πολιτικού σχεδιασμού
γ.  Αναλύσεων & μελετών – ερευνών
δ.  Εκλογών - Αξιολόγησης στελεχών & υποψηφίων βουλευτών
ε.  Ευρωπαϊκών υποθέσεων – Διακρατικών & Διεθνών συνεργασιών
στ.  Άμυνας & Εξωτερικής πολιτικής – Διεθνούς δικαίου
ζ.  Εσωτερικών – Ασφάλειας – κοινωνικής πρόνοιας – Υγείας
η.  Οικονομικών – Βιομηχανικής & Ενεργειακής πολιτικής
θ.  Εθνικού προϊόντος  (ναυτιλίας, τουρισμού, αλιείας, κτηνοτροφίας, γεωργίας) επικοινωνιών και συγκοινωνιακών υποδομών
ι.  Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Δικαιοσύνης

Τέλος ο τομέας εκτελεστικού έχει τα παρακάτω προβαλλόμενα τμήματα αναπτυσσόμενα σε κέντρο και περιφέρεια:
α.  Γραμματείας Εκτελεστικού
β.  Περιφερειακά συμβούλια
γ.  Διοικητικής οργάνωσης & εύρυθμης λειτουργίας - Μηχανοργάνωσης
δ. Οικονομικού
ε.  Δημοσίων σχέσεων & τύπου
στ. Εσωτερικών θεμάτων του κόμματος
ζ.  Εξωτερικών θεμάτων
η. Εκδηλώσεων, μετακινήσεων, απόδημου Ελληνισμού, ετεροδημοτών, συνεργασιών, επιμόρφωσης στελεχών.
θ.  Ειδικών θεμάτων & εκτάκτων αναγκών    
ι.  Πειθαρχικού με λειτουργία πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου οργάνου

κυρίες και κύριοι αγαπητοί φίλοι,
Αυτό είναι εν ολίγοις το υπό έγκριση καταστατικό. Η Έλλειψη τομέων που άλλα κόμματα δείχνουν μεγάλη ευαισθησία, όπως αυτών της νεολαίας και του συνδικαλισμού, δεν αποτελούν για μας παράλειψη, αλλά διατρανώνουν τις θέσεις μας για απεμπλοκή του κομματισμού από  τους χώρους εκπαίδευσης και εργασίας. Ο νέος με την ενηλικίωσή του αντιμετωπίζεται ως ισότιμος ψηφοφόρος που αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες των πολιτικών του επιλογών και των πράξεών του. Δεν χρειάζεται κομματική χειραγώγηση και πολιτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσει τα εκπαιδευτικά του προβλήματα. Άλλωστε για μας η παιδεία δεν αποτελεί αγαθό μόνο της νεολαίας. Οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν δια βίου μάθηση. Η εκβιομηχάνιση απαιτεί προσαρμογή σε νέες τεχνολογίες και επιμόρφωση νέων, μεσόκοπων και  ηλικιωμένων, άρα διευρυμένη παιδεία και ίσες ευκαιρίες για όλους.
Επίσης και ο εργαζόμενος στο χώρο της εργασίας του οφείλει να υπερασπίζεται καθαρά τα εργασιακά του δικαιώματα και συμφέροντα, έχοντας σύμμαχο και συνήγορο όχι το κόμμα, αλλά το νόμο και την δικαιοσύνη. Αυτά που  τα κόμματα οφείλουν να βελτιώνουν και να εφαρμόζουν αντίστοιχα για το κοινό όφελος των πολιτών και όχι να χειραγωγούν τους πολίτες για ιδία οφέλη, εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος, γινόμενα αργότερα δέσμια των ευκαιριακών ψηφοθηρικών και πελατειακών επιλογών τους.    
Αγαπητοί φίλοι ανήκουμε σε αυτούς που έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να επαναφέρουμε αυτό τον τόπο εκεί που του αξίζει. Γνωρίζουμε ότι η δουλειά θέλει τρόπο και όχι κόπο.
  Άν συμφωνείται Ελάτε μαζί μας,  έχουμε όραμα, Θέληση, στελέχη και πίστη στην αποστολή μας.
Σας ευχαριστώ

















40 σχόλια:

  1. Πότε προλάβατε;
    Είναι ολοκληρωμένο, ως ιδέα. Αυτό που λείπει είναι να βρεθούν οι σύνεδροι και οι υποψήφιοι Βουλευτές-Δήμαρχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ για την μορφή που έχει αρχίσει να παίρνει το κόμμα. Πλέον θα μπορέσουμε και εμείς οι πιο επιφυλακτικοί να αποφασίσουμε αν θα προσχωρήσουμε ή όχι.
    Πρόταση-Προτροπή: Θα ήθελα το νέο κόμμα να δώσει βάση στο μοντέλο

    " σχεδιασμός - εφαρμογή - ανάλυση/έλεγχος - διόρθωση "

    . Το μοντέλο αυτό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε αυτοβελτιούμενου οργανισμού και θα ήθελα πάρα πολύ - σαν Έλληνας πολίτης - να το δω επιτέλους να εφαρμόζεται σε ένα πλήρες προεκλογικό πρόγραμμα για την διοίκηση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalispera o diaxiristis oy blog na bali to koympaki stis rithmisis toy blog oste na dimosievoyme sto fase ! eyxaristo.. to katastatiko ine apexto! sinxaritiria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σας παρακαλούσα πολύ να ελέγξετε και να διορθώσετε τον χάρτη της Ελλάδος, που προφανώς χρησιμοποιείται ως σήμα-λογότυπο του υπό ίδρυση κόμματος γιατί θεωρώ ότι είναι σοβαρή η παράλειψη του Καστελόριζου και της Μεγίστης.

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισόβια μέλη;
    Χμμμ... συντήρηση μούχλα ποδηγέτηση.
    Οι άνθρωποι αλλάζουν δεν παραμένουν πάντα ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΘΝΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΩΣ ΑΠΛΟ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ 2 ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ:ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑ?
    Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑ ΕΝΩΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χίλια μπράβο πατριώτες. είμαστε μαζί σας. μέχρι και ο πατέρας μ που είναι 70 χρονών με το που είδε τα όσα γράφετε στο καταστατικό και στις ομιλίες συγκινήθηκε. μακάρι να πάμε καλά αδέρφια. γραφτείτε όλοι μα όλοι μέλη!

    ποιο απο τα 3 θα ειναι τελικα το ονομα του κομματος; εθνικος συνδεσμος κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: " ΕΛΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φρονώ ότι η προβαλλομένη ρήσις «Η δουλειά θέλει τρόπο και όχι κόπο» είναι ατυχής. Διότι η εύρεσις του τρόπου απαιτεί κόπον, και η υλοποίησις του τρόπου θέλει κόπον επίσης. Και ασφαλώς αντίκειται στις ρήσεις της Ελληνικής Γραμματείας και κατά συνέπειαν της ανθρώπινης λογικής. .
    Πέραν αυτού η χρήσις της λέξεως «δουλειά» είναι επίσης ατυχής. Η δουλειά είναι ταυτή με την δουλείαν. Η εργασία (παραγωγή έργου), νομίζω, είναι η ορθή λέξις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο έτοιμο θα είναι το κόμμα στον επόμενο μήνα (τέλη Νοεμβρίου πιθανή ημερομηνία εκλογών)και σε τι ποσοστό της επικράτειας; Τι έχει γίνει ως προς την αναγνώριση του κόμματος και του προγράμματός του από τον Ελληνικό Λαό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχήν συγχαρητήρια για την όλη παρουσίαση του θέματος. Προτείνω στο καταστατικό να συμπεριληφθεί η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλλότητας. Το ¨ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ¨ το θεωρώ καταλληλότερο για τους λόγους που αναπτύσσει ο ¨25 Οκτωβρίου 2011 8:48 π.μ. ¨ . Συμφωνώ με την πρόταση του ¨Στράτος¨ και επαυξάνω για Διαπόντιους Νήσους, Γαύδο και Κύπρο. Τα θαλάσσια άκρα του Ελληνισμού. Καλή συνέχεια στον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι σχετικά με το έμβλημα. Μοντέρνο και δυναμικό. Ισως το πρώτο χρώμα να ήταν λίγο πιο χακί. Και μία ερώτηση: το κόμμα θα έχει Α.Φ.Μ.; Καλή επιτυχία σ΄αυτόν τον δύσκολο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΛΛΑ ΟΙ 3 ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕ ΤΑ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΩΟΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ. ΚΑΚΩΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ
    ΣΞ εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://imageshack.us/photo/my-images/828/71703156.png/

    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΔΕΣ ΑΥΤΟ. ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η εικόνα που έφτιαξε ο φίλος στο σχόλιο 6:18μμ , είναι αρκετά καλή. Η εκτίμηση είναι ότι το όνομα "εθνικός σύνδεσμος" ή "ελληνικός σύνδεσμος" τείνει να κερδίσει τις εντυπώσεις. Λόγω ιδιότητας, εε, δεν δύναμαι να εγγραφώ ως μέλος. Διατηρώντας την ανωνυμία, θα αναρτώ προτάσεις όποτε μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το Καταστατικό ως θεμελιώδες κείμενο για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος, θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Ούτε απλό, ούτε λειτουργικό είναι όπως προβάλλεται.
    Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι αυτή η πρόβλεψη για ΙΣΟΒΙΑ ΜΕΛΗ!!! Εδώ πάνε και οι Δεσποτάδες να καταργήσουν την ισοβιότητα. Από πού αντλήθηκε αυτή η ιδέα; Ποιά φιλοδοξία-ματαιοδοξία ικανοποιεί; Τότε να προβλεφθούν και μπαστούνια και πάνες για τους υπερήλικες.
    Σε ότι αφορά το όνομα θα πρέπει να αποκλεισθεί η λέξη ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ αφου κατοχυρώθηκε ήδη από άλλη πολιτική κίνηση ως "Κοινωνικός Σύνδεσμος". Θα πρότεινα το όνομα "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ" καθότι ενσωματώνει αυτό που το υπό ίδρυση κόμμα, φιλοδοξεί να εκφράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ το όνομα. τίποτα άλλο δεν έχω να προτείνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το όνομα του κόμματος να είναι ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.
    Και βέβαια να υπάρχει σταθερότητα στα μέλη. Δεν μπορεί να το παραδώσετε στα ρεντίκολα το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ Η ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΔΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρέπει να υπάρχει ασφαλιστική δικλίδα για να μην αλωθεί η προσπάθεια. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ της Γερμανίας ξεκίνησαν ως ένα πατριωτικό οικολογικό κόμμα. Ο ιδρυτής του αρνιόταν να δεχθεί αριστερούς. Σιγά σιγά εισήλθαν στο κόμμα, παραγκώνισαν τους παλιούς και το μετέτρεψαν σε νεοταξικό διεθνιστικό ψευτο-οικολογικό κόμμα, με παρακλάδια σε άλλες χώρες. Προσοχή! αν η προσπάθεια είναι σωστή, μετά την ονομασία σειρά έχει η άλωση της ίδιας της πρωτοβουλίας από κάθε ενδιαφερόμενο. Υπόψη ότι είναι ταλαντούχοι οι ενδιαφερόμενοι σε τέτοιες ενέργειες. ¨Ο φόβος φυλάει τα έρμα¨ ή καλλίτερα ¨φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά¨. Όσον αφορά την ονομασία, ας υπάρξει προβληματισμός πάνω στο: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ . Το ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ πρέπει να μείνει, απλώς η ονομασία να μην είναι ομόηχη και παρόμοια, με τους την πρώτη ¨αθώα¨ ιδιοποίηση πράξαντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. γιατι οχι απλως 'Αναγεννηση' σαν ονομα... βλεπω μια κλιση προς το Εθνικος Συνδεσμος που εχει πολλα θετικα...αλλα μια παρατηρηση να κανω.. στις ημερες μας οτιδηποτε αυτοχαρακτηριζεται 'εθνικο' ειναι παρεξηγησιμο, ειτε λογω 'εθνικιστικης' ταυτοτητας ειτε λογω του οτι ειμαστε στην ΕΕ κλπ.κλπ.
    το ονομα πρεπει να κανει 'κλικ' με πολλους...
    δειτε, υπαροχυν πολλα κυβερνητικα εννοω, κομματα σε αλλες χωρες με τη λεξη 'εθνικο' στον τιτλο τους?
    Απλα, το 'Αναγεννηση' παραπεμπει σε αυτο που λεει, δηλαδη αναγεννηση, και καθε ενας απλος Ελληνας αντιλαμβανεται το υπονοουμενο του ονοματος, δηλ. 'Αναγεννηση' = αναγεννηση του εθνους, της χωρας, κλπ.
    Επισης, να επισημανω κατι, οπως και καποιοι αλλοι αναγνωστες ειπαν... το ονομα, συμβολο κλπ.΄πρεπει να εχει ισχυρα marketing στοιχεια...δυστυχως ζουμε στην εποχη του μαρξκετινγκ, εντυπωσιασμου, ΄λπ. πρεπει να φαινεται 'μοντερνο'.
    Αν δεν εκφραζει την γνωμη μου, το ονομα με λεξεις οπως 'συνδεσμος', 'εθνικο', κλπ. παραπεμπει στον ιστορικο "Συναγερμο" του Πλαστηρα (?), στην ΕΟΝ, κλπ. με αλλα λογια, εγω δεν εχω προβλημα με τετοιες λεξεις, αλλα στην εποχη που ζουμε πρεπει να ειναι 'μοντερνες' και οι λεξεις που χρησιμοιουμε, κυριως να τραβουν την νεολαια των 20-40. Με αλλα λογια, κανετε το σωστο πραγμα, ας μην χασει την μεγαλη αξια του λογω της ονομασιας του, συγχωρεστε με αλλα δυστυχως στην εποχη μας οι κανονες του branding, εχουν γινει μερος του DNA του απλου ανθρωπου μεσω επικοινωνιακων τεχνικων, στοχων, κλπ. Οπως, επιση δυστυχως, σημερα οι επικοινωνιακη δυναμικη εχει μεγαλειωδη σημασια για την τελικη επιτυχια..

    Και παλι...βγειτε πιο εξω, οπως προτειναι καποιος αναγνωστης, βγαλτε εκπροσωπο Τυπου να μιλαει, να σας δει ο κοσμος... γρηγορα, δεν προλαβαινουμε...
    Με εκτιμηση,

    glentzakos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. προσεγμένο το καταστατικό. Ανυπομονώ για την ημέρα ανακήρυξης του κόμματος και την υποδοχή που θα έχει από ΜΜΕ και κόμματα. Στο περιβάλλον μου το 80% το επικροτεί.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριοι…
    Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλουμε, όπως τα σκεφτόμαστε και ειδικά όπως τα επιθυμούμε πολλές φορές. Κανένας δε θα μας κάνει τη χάρη και φυσικά κανένας δε μας έχει στρώσει “χαλί” ούτε “υψώνει σπαθιά" για να περάσουμε…
    Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ραγδαίες και εμείς αρνούμαστε να «εμφανιστούμε» και να σχολιάσουμε την επικαιρότητα, κάνοντας εμφανέστατη την ύπαρξη καθώς και την παρουσία μας στα πολιτικά δρώμενα και τελικά στην τύχη της ίδιας μας της πατρίδας. Μιας πατρίδας που υπηρετήσαμε και τιμήσαμε επί σειρά ετών. Η χώρα μας βιώνει «ιστορικές στιγμές» και είναι καθήκον μας να αναλάβουμε το μερίδιο λόγου , αλλά και της πολιτικής ευθύνης που μας αναλογεί. Ας δώσουμε το παρόν (έστω και σαν πράξη προβολής και αναγνώρισης) μέσω ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ στα Μ.Μ.Ε., ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ και ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ σε τηλεοπτικά κανάλια. (Οποιαδήποτε πληροφορία, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τρόποι ή ακόμα και προτάσεις για περιεχόμενο κ.ά. ζητηθούν σαφέστατα είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο κριθεί σκόπιμο και εφικτό). Ας κάνουμε σαφές το πολιτικό στίγμα που και εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε να δούμε και να καταλάβουμε, αναρτώντας απανωτές δημοσιεύσεις.
    Σαφέστατα απαραίτητη η Ιδρυτική Διακήρυξη, αλλά να είστε σίγουροι ότι με την ταχύτητα που τρέχουν οι εξελίξεις πολύ λίγοι θα είναι αυτοί που θα ψάξουν για να τη διαβάσουν. Εννοώ με αυτό ότι ο Ελληνικός λαός θα προτιμήσει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις παρά να ψάχνει για να βρει…. Θησαυρό…! Ο «πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» και γι’ αυτό ο λαός θέλει λύσεις και όχι αινίγματα που θα φανερωθούν 21 Νοεμβρίου. Θέλει επίσημες θέσεις και προτάσεις. Θέλει δεσμεύσεις. Θέλει να ηχήσουν στ’ αυτιά του οι μαγικές λέξεις που θα τον κάνουν να αισθάνεται ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ των όποιων καταστάσεων… Θέλει να διακρίνει και να αναγνωρίσει τον ΗΓΕΤΗ που μπορεί να βασιστεί επάνω του με σιγουριά και ασφάλεια για έξοδο από την κρίση. Μια κρίση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μονολεκτικά ως οικονομική, πολιτική, θεσμική, κοινωνική, πολιτεύματος ή οτιδήποτε άλλο απλά και μόνο γιατί είναι πολυσύνθετη.
    Και επιτέλους… που είναι το Στρατιωτικό μας ηθικό…; Γιατί περιμένουμε πάντα τους άλλους και δεν αναλαμβάνουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες και πρωτοβουλίες; Γιατί δε φωνάζουμε με τη δύναμη της ψυχής μας : ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ; Πως θα πείσουμε τους άλλους αν δεν το πιστεύουμε και εμείς οι ίδιοι αυτό που πάμε να κάνουμε; Αν δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό…;
    Κάθε μέρα στέκομαι και κοιτάζω τη θάλασσα, θαυμάζοντας το απέραντο γαλάζιο της και αναπνέοντας από τον Ελεύθερο Ελληνικό ουρανό… και δεν αφήνω κανένα περιθώριο στον εαυτό μου να ρισκάρει το μέλλον των παιδιών μου, τουλάχιστον μέχρι να είναι αυτά σε θέση να το διεκδικήσουν και να πολεμήσουν για αυτό.
    Ας ενεργοποιηθούμε λοιπόν. Κάποτε φορούσαμε στο μπράτσο την Ελληνική σημαία και γεμίζαμε υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση, χωρίς να αφήνουμε σε κανένα το περιθώριο αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας … Γιατί το ξεχνάμε τώρα και προσπαθούμε να πνίξουμε αυτά μας τα συναισθήματα; Πιστεύει κανένας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια αναμονής και “αναγνωριστικών” κινήσεων;

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.ΧΥΤΗΡΗΣ


    Υ.Γ.: Θα επιθυμούσα τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας επιτροπής να εκφράζουν το πολιτικό στίγμα του εγχειρήματος αυτού, σχολιάζοντας και συμμετέχοντας στις δημοσιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δυστυχώς οι ραγδαίες εξελίξεις εμφανίζουν ενδεχόμενες καθυστερήσεις μας.
    Θα έπρεπε -εφόσον θέλουμε και διεκδικούμε μέρος του πολιτικού λόγου της χώρας μας- να έχουμε εμφανιστεί (η πιο σωστά να έχουμε διατρανώσει την παρουσία μας), έστω μέσω πολιτικής δήλωσης ή δελτίου τύπου προς τα Μ.Μ.Ε. Σαφέστατα πρέπει να έχουμε λόγο και άποψη σε αυτές τις κρίσιμες ώρες τις πατρίδας μας. Ας αποφύγουμε την σύγχυση της παρουσίασης του κόμματος με τους όποιους “πολιτικούς κομήτες” που τελικά δεν είχαν καμία τύχη και τόσο η εμφάνιση όσο και η εξαφάνισή τους κράτησε μόνο μια νύχτα, τη νύχτα της παρουσίασής τους. Είναι ιστορική μας ευθύνη να ξεχωρίσουμε και να διαχωρίσουμε σαφώς τη θέση μας από τη πολιτική μετριότητα. Άριστη δε άποψη αποτελεί το σχόλιο αναγνώστη ότι δεν υπάρχει γκρι (αναφερόμενος στα γεγονότα της παρέλασης) αλλά μόνο άσπρο και μαύρο ειδικά στις συγκυρίες που ζούμε. Ο κόσμος δε θέλει άλλες υποσχέσεις και όνειρα. Θέλει πολιτικές πρωτοβουλίες και πραγματικότητα. Θέλει παρόν και μέλλον και πάνω απ’ όλα τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια που του στέρησαν τόσα χρόνια. Δεν θεωρώ καθόλου ακραίο να εκφράσουμε για παράδειγμα την αποστροφή μας για τις απόψεις των Γερμανών όσον αφορά την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που τους έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, μια Ελλάδα που κατέστρεψαν και αποδεκάτισαν τον λαό της χωρίς να κάνουν λόγο καν για τις νομιμότατες (και πάντως στα πλαίσια κάθε νομικής υπόστασης) πολεμικές αποζημιώσεις, μια Ελλάδα που ανέχεται τα κερδοσκοπικά και τοκογλυφικά τους παιχνίδια, μια Ελλάδα που τους “ταΐζει” για ικανότατο αριθμό ετών (μέσω πολυεθνικών και αυτοκινητοβιομηχανίας ή ακόμα και οπλικών συστημάτων).
    Θα έπρεπε μάλιστα να έχουμε δρομολογήσει “διαρροές” από “καλά πληροφορημένες πηγές” σχετικά με το όνομα του κόμματος (τουλάχιστον) που θα παρουσιαστεί επίσημα σε μόλις 16 μέρες με σκοπό να δημιουργήσουμε “ντόρο” και “κλίμα” για εκείνη την ημέρα. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να δημιουργηθεί απορία και κλίμα αναμονής και προσμονής του νέου κόμματος. Όμως μόλις δεκαέξι μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος, ο χρόνος και ο τρόπος, την ώρα που θα έπρεπε να έχουν ειδοποιηθεί ήδη τα Μ.Μ.Ε. και να έχει εξασφαλιστεί (μέσω επαφών) η παρουσία προσωπικοτήτων, παράλληλα με την όποια κινητοποίηση όλων αυτών που επιθυμούν να ακούσουν τις πολιτικές μας προτάσεις και συμπαρατάσσονται στο πλευρό μας. Ποιος σοβαρός, υπεύθυνος και νοήμων άνθρωπος θα ενημερώσει γνωστούς και φίλους για κάτι που δε γνωρίζει ούτε ο ίδιος λίγες ημέρες πριν και δεν ξέρει σίγουρα αν θα γίνει; Η μήπως έχουμε την αίσθηση ότι με το “αύριο.. εκεί” θα έχουμε την αναμενόμενη συμμετοχή;
    Προφανώς δεν είμαι ούτε ρομαντικός, ούτε γραφικός και πολύ περισσότερο τρελός, εφόσον η εμπειρία και η ιστορία μου έχουν δικαιώσει απόλυτα τις επιλογές μου, τουλάχιστον όσον αφορά τον “πολιτικό στίβο”.
    Δυστυχώς αυτά δε θα έπρεπε να λέγονται δημοσίως, αλλά σαφέστατα δεν αποτελεί δική μου επιλογή και ευθύνη. Μάλλον τα “γαλόνια” του παρελθόντος δεν είναι εγγύηση για τον ηγέτη του μέλλοντος.
    Παραμένω πάντα στη διάθεση της Διοικούσας επιτροπής (η οποία γνωρίζει τους τρόπους επικοινωνίας) για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να φανεί χρήσιμη και με σκοπό να αποφευχθούν “άσκοπες” δημοσιεύσεις.

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.ΧΥΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.Ο ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ(ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ)ΑΙΣΧΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΔΩ ΣΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στο σχεδιασμό του κόμματος καλά τα πάτε.Ας υπάρχουν και κάποια-εγνωσμένης αξίας- ισόβια μέλη. Άλλωστε, θα υπάρχουν και αιρετά μέλη, όπως αναφέρεται στο καταστατικό.
    Βιαστείτε όμως να γίνετε γνωστοί στις μεγάλες κοινωνικές μάζες. Βγείτε στα ΜΜΕ (δεν είναι όλα κατευθυνόμενα) και στο διαδίκτυο. Το ιστολόγιό σας χρειάζεται βελτίωση και χρειάζεται και μια ιστοσελίδα, αλλά με σοβαρότητα και χωρίς ανεπίτρεπτα ορθογραφικά λάθη (βλ. "Αν συμφωνείται,Ελάτε μαζί μας" αντί του ορθού "αν συμφωνείτε"). Ελπίζω από οικομικά να είστε καλά. Καλή δύναμη στη δουλειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το περιβάλον μου ενθουσιάστηκε. Περιμένουν περισσότερα . Είμαι έτοιμος να προσφέρω χρόνο και κόπο, αφιλοκερδώς, προκειμένου να ευωδοθεί ο σκοπός, της κινησής μας. Αποδείξτε όλοι οι Έλληνες αξιωματικοί επί τέλους, πως δεν είμεθα ανδρέί κελα των των σατανάδων της πολιτικής ζωής, που ανέδειξε η γεννιά του πολυτε΄΄΄΄΄΄΄......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προχωρείτε. Ε΄μαστε μαζί σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ .ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG MOY www.gateway2012.blogspot.com

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΘΥΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η Ελλαδα μας αξιζει πολλα απ οσα οι δηθεν ευρωπαιοι εταιροι μας υποσχονται....αυτα τα πολλα θα κληθουμε εμεις ( το νεο κομμα) να τα προσφερουμε απλοχερα στον Ελληνικο Λαο ..Επιβαλλετε λοιπον εξ αρχης η εντιμη και ειλικρινης σταση του κομματος απεναντι στους Ελληνες πολιτες...Καλη αρχη και καλη επιτυχια στο νεο ενχειρημα...
    Στηριζω με ολες μου τις δυναμεις αυτον τον αγωνα..
    ε.α. Σχης (ΠΖ) Α.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ (12 Νοεμβρίου 2011 1:22 μ.μ.), ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΑΡΝΗΣΗ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ΑΚΥΡΩΣΗ, Ή ΟΠΩΣ ΑΛΟΙΩΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ, ΤΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΚΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΡΑΣ.....ΜΑΝΟΥ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βλεπω οτι η γεναιοτητα των ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ περισευει .ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.ΤΟΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΙΛΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΕΓΩ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΑΝΟΥ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ.......ΘΕΛΕΙ αρετη κα τολμη Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΣΜΑ εσωτερικα και εξωτερικα. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ αλλα ξανασκεφθητε το γιατι η πολυχρονη καλοπεραση εχει αλοιωσει πολυ τους ανθρωπους μηδε εξαιρουμενων και των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ..ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ,ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ,ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥκ.λπ κ.λπ κ.λπ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ,ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.....δεν ηταν στον ελληνικο στρατο ολοι αυτοι που βασιλικοτεροι ακομη και αυτων των κομματοσκυλων ετρεχαν για ιδιον οφελος να ριξουν νερο στον μυλο των κομματων εξουσιας ξεχνωντας οτι ησαν εκτος νομιμοτητος αφου ο στρατιωτικος δεν ανηκει εμφανως σε κομματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή