--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23 ΟΚΤ 2011 ΟΜΙΛΙΑ Σ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Σ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο σημερινό μας προσκλητήριο απ ότι βλέπω ανταποκρίθηκαν πολλοί – η μεγάλη αυτή δυναμική, μας δίνει κουράγιο για να προχωρήσουμε.

Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ανατρέψουμε το κατεστημένο, που από την μεταπολίτευση  μέχρι σήμερα,  αυτό που δημιούργησε και κατάφερε είναι το χρέος κάθε παιδιού μας που γεννιέται σήμερα να ανέρχεται στα 50.000 ευρώ. Έχει χαθεί το χαμόγελο και η ελπίδα, τα παιδιά μας, ήδη άρχισαν να αναζητούν λύσεις επιβίωσης εκτός Ελλάδος . Εμείς ήδη ξεκινήσαμε, για να συνεχίσουμε όμως το δύσκολο έργο μας, χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.


Ευελπιστούμε με την ίδρυση του κόμματος μας να φέρουμε την ανατολή και να κερδίσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια . Τουλάχιστον τα παιδιά μας θα ξέρουν ότι προσπαθήσαμε. Εύχομαι να μας εμπιστευθείτε και όλοι μαζί να πιστέψουμε ότι τίποτα δεν χάθηκε ακόμη.


Για τα επόμενα περίπου 5 λεπτά θα σας απασχολήσω με τις διεργασίες που έχουμε προγραμματίσει μέχρι της 21 ΝΟΕ για την υλοποίηση του στόχου μας, τη διακήρυξη του νέου κόμματος στον Ελληνικό λαό.

       Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της πρωτοβουλίας, συγκρότησε επιτροπές για την απαραίτητη προετοιμασία μας. Το έργο τους βρίσκεται σε εξέλιξη .

Σύμφωνα με το σχεδιασμό μας, τα επόμενα βήματά μας θα είναι :
 
      α.   Θα σταλούν με ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλα τα μέλη μας, τα  προτεινόμενα ονόματα του κόμματος, ώστε να εκφράσουν την προτίμησή τους. Θα επιλεγεί αυτό το όνομα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες προτιμήσεις.

       β.    Αμέσως μετά την επιλογή ονόματος, θα μεταπέσει το υπάρχον blog που έχουμε, σε site. Έτσι, θα έχουμε την επίσημη έκφραση του κόμματος μας στο διαδίκτυο, μέσα από την οποία θα μπορεί να ενημερώνεται κάθε πολίτης.

       γ.    Μετά την τελική επεξεργασία του καταστατικού, θα σταλεί επίσης με ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλα τα μέλη μας, έτσι ώστε να λάβουν γνώση. Δεν πρόκειται περί άλλης τροποποιήσεώς του, αλλά περί ενημέρωσης και μόνο.

       δ.    Το ίδιο θα γίνει και για το τελικό κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης, το οποίο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.

       Με τις ενέργειες αυτές, υλοποιούμε την υπόσχεση που δώσαμε στις 15 Αυγούστου, ότι καμία ενέργεια δεν θα γίνει αν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο κάθε φίλος και φίλη που μας εμπιστεύθηκε και μας έκανε την  τιμή να εγγραφεί μέλος στην πρωτοβουλία μας.

      

Στη συνέχεια, την 21 Νοε 2011, ημέρα Δευτέρα το απόγευμα, στην εορτή των εισοδίων της  Θεοτόκου και ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, με κάθε τιμή, θα παρουσιάσουμε στην Αθήνα το νέο πολιτικό κόμμα.

Την επομένη ημέρα θα καταθέσουμε στο Πρωτοδικείο  όλα τα απαραίτητα από το νόμο έγγραφα και έτσι θα έχουμε πλήρη νομική υπόσταση με δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές εκλογές σε πανελλήνια κλίμακα.

       Ελπίζουμε ότι με την ενέργειά μας αυτή, θα συνεισφέρουμε ώστε το πολιτικό σύστημα που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει ευτελίσει εσκεμμένα αξίες και αρετές, θα αναγεννηθεί.   

       Μετά την 21 Νοε, θα ακολουθήσει περίοδος οργάνωσης του κόμματος με παρουσιάσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Θα δημιουργηθούν πυρήνες σύμφωνα με την καταστατική περιφερειακή μας οργάνωση.

       Παράλληλα, το κόμμα θα οργανωθεί σύμφωνα με τα καταστατικά του όργανα, με σκοπό την πραγματοποίηση του πρώτου τακτικού συνεδρίου εντός του πρώτου πενταμήνου του 2012.








Κυρίες και κύριοι - φίλες και φίλοι.


Ευελπιστούμε με την ίδρυση του κόμματος μας να φέρουμε την ανατολή και να κερδίσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια . Τουλάχιστον τα παιδιά μας θα ξέρουν ότι προσπαθήσαμε. Εύχομαι να μας εμπιστευθείτε και όλοι μαζί να πιστέψουμε ότι τίποτα δεν χάθηκε ακόμη.

Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί σαν γνήσιοι Έλληνες, ενωμένοι και δυνατοί να διώξουμε αυτούς τους απάτριδες, που μας έκαναν να νοιώθουμε απελπισμένοι , αγανακτισμένοι, προδομένοι και ντροπιασμένοι.

Ο Ελληνικός λαός δεν σκύβει το κεφάλι του σε κανέναν μαχαραγιά , σε κανέναν λαοπλάνο ψεύτη.
Δεν είναι δούλος κανενός 

Είμαστε υπερήφανος λαός.
Υπάρχει ελπίδα πιστέψτε με ότι μπορούμε να αλλάξουμε την ροη της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

Τελειώνω την σύντομη ομιλία μου, με δυο στίχους του Εθνικού μας ύμνου......
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει , δεν την σκιάζει φοβερά καμιά


Σας ευχαριστώ


13 σχόλια:

  1. ...η μέγγενη (ένας ιδιότυπος αγκυλωτός σταυρός) στην οποία εισχώρησε η Ελλάδα από αυτομόληση των κυβερνώντων την, έχει μια δύναμη εξόδου. Να μελετήσουν τα παιδιά της το παρελθόν για το οποίο είναι περήφανα και να δομήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις για την βίωση του ελπιδοφόρου και αισιόδοξου μέλλοντος...

    http://hellasorthodoxy-kmyst.blogspot.com/2011/10/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ !!!! ΕΥΓΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!!

    ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

    Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

    Ο ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἀπάντων τιμιώτερόν ἐστιν ἡ Πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον καὶ ἐν μείζονι μοίρᾳ καὶ παρὰ θεοῖς καὶ παρ᾿ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΓΑΠΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΜΕ
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΝΙΩΣΑΜΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΕΓΩ ΑΝΤΙΔΡΩ
    ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΕΛΥΤΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΪΖΗΝΙΔΕΣ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΟΥ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΥΠΝΑΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΖΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.
    ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΣΑΛΑΚΩΣΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ.
    ΘΕΛΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΝΙΩΣΩ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΙΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΩΝ.
    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
    ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΨΕΜΑΤΟΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΑΝ
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΝΙΞΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
    ΘΕΛΩ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΥΜΑΡΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΔΟΛΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
    ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΞΙΖΩ
    ΤΑ ΑΞΙΖΩ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΩΣ ΕΛΛΗΝ, ΩΣ ΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΖΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !!!!!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ ..ΜΑ ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ..

    ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΟΥΜΑΣ

    ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ε.Δ ε.α

    kapetankefalos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριοι!
    Εύχομαι και ελπίζω να προλάβουμε τις εξελίξεις! Η Ελλάδα, μας έχει ανάγκη! ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταστατικό και Ιδρυτική Διακήρυξη είναι θεμελιώδη κείμενα που πριν την τελική διαμόρφωσή τους, απαιτούν σχολιασμό, διατύπωση και σύγκλιση απόψεων από ευρύτερες δυνατές πλειοψηφίες. Ποιοί λοιπόν είναι οι ειδήμονες που θα δώσουν την τελική μορφή στα βασικά αυτά κείμενα και μετά θα ενημερώσουν τους υπολόιπους για να τα εγκρίνουν θέλοντας ή μη;
    Αρχίζει ο χορός πριν ηχήσουν τα τύμπανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας εμπιστευόμαστε. Φτιάξτε καταστατικό και διακήρυξη και σας ακολουθούμε όλος ο λαός. Αφήστε τα λαμόγια να μιλάνε τάχα για δημοκρατικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδη ακουγονται πολλα για εκλογες συντομα ,ελπιζω να προλαβουμε να συμμετασχουμε σε αυτες και οχι στις επομενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ¨Κάποιοι¨ πέτυχαν η ¨Ρωμανία¨ να γίνει ¨Βυζάντιο¨ και να παρουσιασθεί ως κάτι μη ελληνικό. Σήμερα υπάρχουν Έλληνες ή καλλίτερα Φράγκο- λεβαντίνοι που ανιστόρητα εξυπηρετούν τους ¨κάποιους¨, σ΄αυτή τους την προσπάθεια. Ευελπιστώ να γίνει αναφορά στην Ρωμηοσύνη μας, στην ιδρυτική διακήρυξη, κόντρα στην επιθυμία ¨κάποιων¨ για την διακοπή της συνέχειας του ελληνισμού. Αυτή η προσπάθεια (διακοπής της ιστορίας μας) συνεχίζεται με τα Σκόπια για υφαρπαγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Μακεδονία μας, βρίσκοντας πρόσφορα έδαφος και εντός Ελλάδας, από κόμματα φραγκο-λεβαντίνων.
    Σας προτείνω να διαβάσετε την παρακάτω ανάρτηση:
    Ρωμηοσύνη, Ρωμανία (Βυζάντιο) και η ξεχασμένη ταυτότητά μας.
    Η παρούσα ανάρτηση αναφέρεται στην Ρωμανία, στους Ρωμηούς και στην προσπάθεια της Δύσης να ¨κοπεί¨ η συνέχεια του ελληνισμού. Το δημοτικό τραγούδι, η ψυχή του έθνους μας, αποτελεί τον πρώτο και τον αδιαμφισβήτητο μάρτυρα της ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ μας. Ακολουθεί πάλι η ποίηση, το έντεχνο τραγούδι και μετά ο κινηματογράφος που ¨προδίδουν¨ την Ρωμηοσύνη των Ελλήνων. Μετά αρχίζουν τα ιστορικά και τα επιστημονικά από τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, τον Κων/νο Χολέβα κλπ για να πείσουν του αδαείς Έλληνες, τι μηχανεύονται εδώ και χρόνια οι ξένοι. Όχι μόνο η Ρωμανία αλλά και η Μακεδονία στο παιχνίδι για να διακοπή η συνέχεια του Ελληνισμού. Συνεχίζουμε με τις θέσεις του Κωστή Παλαμά σχετικά με την Ρωμηοσύμη και ακολουθεί το μνημειώδες έργο του Ιωάννη Ρωμανίδη ¨Ρωμανία, Ρωμηοσύνη, Ρούμελη¨, όπου μπορούμε να συνδεθούμε με τον εν λόγω ιστότοπο και να σερφάρουμε στο πλούσιο έργο του. Τελειώνουμε με το βιβλίο του Αναστάσιου Φιλιππίδη ¨Ρωμηοσύνη ή βαρβαρότητα¨ (Scribd).
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:
    http://e-puzzle.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα σταλούν με ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλα τα μέλη μας, τα προτεινόμενα ονόματα του κόμματος, ώστε να εκφράσουν την προτίμησή τους. Θα επιλεγεί αυτό το όνομα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες προτιμήσεις.

    Μετά την τελική επεξεργασία του καταστατικού, θα σταλεί επίσης με ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλα τα μέλη μας, έτσι ώστε να λάβουν γνώση. Δεν πρόκειται περί άλλης τροποποιήσεώς του, αλλά περί ενημέρωσης και μόνο.

    Το ίδιο θα γίνει και για το τελικό κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης, το οποίο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.

    Κύριοι ακόμη δεν στείλλατε τίποτε, γρηγορείτε γιατί θα μας προλάβουν οι εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριοι…
    Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλουμε, όπως τα σκεφτόμαστε και ειδικά όπως τα επιθυμούμε πολλές φορές. Κανένας δε θα μας κάνει τη χάρη και φυσικά κανένας δε μας έχει στρώσει “χαλί” ούτε “υψώνει σπαθιά" για να περάσουμε…
    Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ραγδαίες και εμείς αρνούμαστε να «εμφανιστούμε» και να σχολιάσουμε την επικαιρότητα, κάνοντας εμφανέστατη την ύπαρξη καθώς και την παρουσία μας στα πολιτικά δρώμενα και τελικά στην τύχη της ίδιας μας της πατρίδας. Μιας πατρίδας που υπηρετήσαμε και τιμήσαμε επί σειρά ετών. Η χώρα μας βιώνει «ιστορικές στιγμές» και είναι καθήκον μας να αναλάβουμε το μερίδιο λόγου , αλλά και της πολιτικής ευθύνης που μας αναλογεί. Ας δώσουμε το παρόν (έστω και σαν πράξη προβολής και αναγνώρισης) μέσω ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ στα Μ.Μ.Ε., ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ και ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ σε τηλεοπτικά κανάλια. (Οποιαδήποτε πληροφορία, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τρόποι ή ακόμα και προτάσεις για περιεχόμενο κ.ά. ζητηθούν σαφέστατα είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο κριθεί σκόπιμο και εφικτό). Ας κάνουμε σαφές το πολιτικό στίγμα που και εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε να δούμε και να καταλάβουμε, αναρτώντας απανωτές δημοσιεύσεις.
    Σαφέστατα απαραίτητη η Ιδρυτική Διακήρυξη, αλλά να είστε σίγουροι ότι με την ταχύτητα που τρέχουν οι εξελίξεις πολύ λίγοι θα είναι αυτοί που θα ψάξουν για να τη διαβάσουν. Εννοώ με αυτό ότι ο Ελληνικός λαός θα προτιμήσει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις παρά να ψάχνει για να βρει…. Θησαυρό…! Ο «πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» και γι’ αυτό ο λαός θέλει λύσεις και όχι αινίγματα που θα φανερωθούν 21 Νοεμβρίου. Θέλει επίσημες θέσεις και προτάσεις. Θέλει δεσμεύσεις. Θέλει να ηχήσουν στ’ αυτιά του οι μαγικές λέξεις που θα τον κάνουν να αισθάνεται ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ των όποιων καταστάσεων… Θέλει να διακρίνει και να αναγνωρίσει τον ΗΓΕΤΗ που μπορεί να βασιστεί επάνω του με σιγουριά και ασφάλεια για έξοδο από την κρίση. Μια κρίση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μονολεκτικά ως οικονομική, πολιτική, θεσμική, κοινωνική, πολιτεύματος ή οτιδήποτε άλλο απλά και μόνο γιατί είναι πολυσύνθετη.
    Και επιτέλους… που είναι το Στρατιωτικό μας ηθικό…; Γιατί περιμένουμε πάντα τους άλλους και δεν αναλαμβάνουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες και πρωτοβουλίες; Γιατί δε φωνάζουμε με τη δύναμη της ψυχής μας : ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ; Πως θα πείσουμε τους άλλους αν δεν το πιστεύουμε και εμείς οι ίδιοι αυτό που πάμε να κάνουμε; Αν δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό…;
    Κάθε μέρα στέκομαι και κοιτάζω τη θάλασσα, θαυμάζοντας το απέραντο γαλάζιο της και αναπνέοντας από τον Ελεύθερο Ελληνικό ουρανό… και δεν αφήνω κανένα περιθώριο στον εαυτό μου να ρισκάρει το μέλλον των παιδιών μου, τουλάχιστον μέχρι να είναι αυτά σε θέση να το διεκδικήσουν και να πολεμήσουν για αυτό.
    Ας ενεργοποιηθούμε λοιπόν. Κάποτε φορούσαμε στο μπράτσο την Ελληνική σημαία και γεμίζαμε υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση, χωρίς να αφήνουμε σε κανένα το περιθώριο αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας … Γιατί το ξεχνάμε τώρα και προσπαθούμε να πνίξουμε αυτά μας τα συναισθήματα; Πιστεύει κανένας ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια αναμονής και “αναγνωριστικών” κινήσεων;
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.ΧΥΤΗΡΗΣ

    Υ.Γ.: Θα επιθυμούσα τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας επιτροπής να εκφράζουν το πολιτικό στίγμα του εγχειρήματος αυτού, σχολιάζοντας και συμμετέχοντας στις δημοσιεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς οι ραγδαίες εξελίξεις εμφανίζουν ενδεχόμενες καθυστερήσεις μας.
    Θα έπρεπε -εφόσον θέλουμε και διεκδικούμε μέρος του πολιτικού λόγου της χώρας μας- να έχουμε εμφανιστεί (η πιο σωστά να έχουμε διατρανώσει την παρουσία μας), έστω μέσω πολιτικής δήλωσης ή δελτίου τύπου προς τα Μ.Μ.Ε. Σαφέστατα πρέπει να έχουμε λόγο και άποψη σε αυτές τις κρίσιμες ώρες τις πατρίδας μας. Ας αποφύγουμε την σύγχυση της παρουσίασης του κόμματος με τους όποιους “πολιτικούς κομήτες” που τελικά δεν είχαν καμία τύχη και τόσο η εμφάνιση όσο και η εξαφάνισή τους κράτησε μόνο μια νύχτα, τη νύχτα της παρουσίασής τους. Είναι ιστορική μας ευθύνη να ξεχωρίσουμε και να διαχωρίσουμε σαφώς τη θέση μας από τη πολιτική μετριότητα. Άριστη δε άποψη αποτελεί το σχόλιο αναγνώστη ότι δεν υπάρχει γκρι (αναφερόμενος στα γεγονότα της παρέλασης) αλλά μόνο άσπρο και μαύρο ειδικά στις συγκυρίες που ζούμε. Ο κόσμος δε θέλει άλλες υποσχέσεις και όνειρα. Θέλει πολιτικές πρωτοβουλίες και πραγματικότητα. Θέλει παρόν και μέλλον και πάνω απ’ όλα τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια που του στέρησαν τόσα χρόνια. Δεν θεωρώ καθόλου ακραίο να εκφράσουμε για παράδειγμα την αποστροφή μας για τις απόψεις των Γερμανών όσον αφορά την Ελλάδα. Μια Ελλάδα που τους έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, μια Ελλάδα που κατέστρεψαν και αποδεκάτισαν τον λαό της χωρίς να κάνουν λόγο καν για τις νομιμότατες (και πάντως στα πλαίσια κάθε νομικής υπόστασης) πολεμικές αποζημιώσεις, μια Ελλάδα που ανέχεται τα κερδοσκοπικά και τοκογλυφικά τους παιχνίδια, μια Ελλάδα που τους “ταΐζει” για ικανότατο αριθμό ετών (μέσω πολυεθνικών και αυτοκινητοβιομηχανίας ή ακόμα και οπλικών συστημάτων).
    Θα έπρεπε μάλιστα να έχουμε δρομολογήσει “διαρροές” από “καλά πληροφορημένες πηγές” σχετικά με το όνομα του κόμματος (τουλάχιστον) που θα παρουσιαστεί επίσημα σε μόλις 16 μέρες με σκοπό να δημιουργήσουμε “ντόρο” και “κλίμα” για εκείνη την ημέρα. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε να δημιουργηθεί απορία και κλίμα αναμονής και προσμονής του νέου κόμματος. Όμως μόλις δεκαέξι μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος, ο χρόνος και ο τρόπος, την ώρα που θα έπρεπε να έχουν ειδοποιηθεί ήδη τα Μ.Μ.Ε. και να έχει εξασφαλιστεί (μέσω επαφών) η παρουσία προσωπικοτήτων, παράλληλα με την όποια κινητοποίηση όλων αυτών που επιθυμούν να ακούσουν τις πολιτικές μας προτάσεις και συμπαρατάσσονται στο πλευρό μας. Ποιος σοβαρός, υπεύθυνος και νοήμων άνθρωπος θα ενημερώσει γνωστούς και φίλους για κάτι που δε γνωρίζει ούτε ο ίδιος λίγες ημέρες πριν και δεν ξέρει σίγουρα αν θα γίνει; Η μήπως έχουμε την αίσθηση ότι με το “αύριο.. εκεί” θα έχουμε την αναμενόμενη συμμετοχή;
    Προφανώς δεν είμαι ούτε ρομαντικός, ούτε γραφικός και πολύ περισσότερο τρελός, εφόσον η εμπειρία και η ιστορία μου έχουν δικαιώσει απόλυτα τις επιλογές μου, τουλάχιστον όσον αφορά τον “πολιτικό στίβο”.
    Δυστυχώς αυτά δε θα έπρεπε να λέγονται δημοσίως, αλλά σαφέστατα δεν αποτελεί δική μου επιλογή και ευθύνη. Μάλλον τα “γαλόνια” του παρελθόντος δεν είναι εγγύηση για τον ηγέτη του μέλλοντος.
    Παραμένω πάντα στη διάθεση της Διοικούσας επιτροπής (η οποία γνωρίζει τους τρόπους επικοινωνίας) για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να φανεί χρήσιμη και με σκοπό να αποφευχθούν “άσκοπες” δημοσιεύσεις.

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π.ΧΥΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλη η προσπαθεια, αλλα με αυτους τους ελληνες, αυτης της νοοτροποιας, με τετοιας κατα κεφαλην καλειεργειας, οπως λεει και ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ...ΔΕΝ..ελπιζω ομως τι να πω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή