--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23 ΟΚΤ 2011 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ Δ.Ε


Ν. ΑΛΙΚΑΚΟΣ

         Είναι κοινή η διαπίστωση, σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, ότι η οικονομική κρίση που διέρχεται η Πατρίδα μας δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα της βαθιάς πολιτικής, κοινωνικής, ηθικής και οικονομικής παρακμής που βίωσε και βιώνει  η Χώρα εδώ και  χρόνια. Έχει έρθει η ώρα ο Λαός να πληρώσει τις άφρονες λαϊκιστικές πολιτικές επιλογές που ακολουθηθήκαν από αυτούς που είχαν στα χέρια τους τις τύχες μας. Αλλά και που ο Λαός, ας το ομολογήσουμε από την αρχή, έχει τις δικές του ευθύνες γιατί στήριξε αυτούς που έβλεπε ότι κάποτε θα τον οδηγούσαν στο αδιέξοδο.

    Είναι όμως κοινή και η διαπίστωση ότι καλείται να πληρώσει μόνο ο Λαός. Τη τελευταία διετία, παρά τα μεγάλα λαϊκά ξεσπάσματα στις πλατείες του περασμένου  καλοκαιριού και πρόσφατα, οι Έλληνες έδειξαν αξιοθαύμαστη αντοχή στα καθημερινά κτυπήματα που δέχονται. Την αντοχή αυτή την έχουν διαγνώσει οι σημερινοί εκτελεστές των  αντιλαϊκών μέτρων και ως  λαϊκή ανοχή. Πιστεύουν ότι θα ξεπεράσουν τη λαϊκή πίεση   επειδή κυβερνά το σοσιαλιστικό κόμμα. Παρά τις ρητές και επανειλημμένες δημόσιες διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ακόμη και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι θα αναζητηθούν οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ουδείς έχει παραπεμφθεί. Όλοι επιδεικνύουν εξοργιστική απροθυμία να παραπέμψουν ενόχους. Προστατεύονται πίσω από τις διατάξεις του περιβόητου νόμου περί ευθύνης υπουργών που οδηγεί στην παραγραφή των αξιόποινων πράξεων και στην  ατιμωρησία.









    Οι διαπιστώσεις αυτές οδηγούν σε ένα συμπέρασμα:

    Ο Δημήτριος Βικέλας, ο μεγάλος Έλληνας διανοούμενος πριν από 150 χρόνια έγραφε: Εθνισμός , δηλαδή εθνική συνείδησις, δημιουργείται όταν εις την διάνοιαν όλων των πολιτών δημιουργείται μια και η αυτή σκέψις. Μία και η αυτή ιδέα. 

    Σήμερα, σε όλους τους Έλληνες έχει δημιουργηθεί μια και η αυτή ιδέα . Μια εθνική συνείδησις. Το σημερινό φαύλο και διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας πρέπει να εξαφανιστεί. Στη συνείδηση του Λαού είναι βαριά υπεύθυνο και ένοχο. Όχι μόνο για το σημερινό προδοτικό του ρόλο αλλά και για το χυδαίο παρελθόν του.

     Η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση κυβερνά στηριζόμενη στα ασύστολα και συνεχή ψεύδη της. Ψεύδη που ξεπερνούν κατά πολύ τα συνήθη που είχε εκπαιδευθεί  να ανέχεται ο Λαός  από τους επαγγελματίες πολιτικούς. Στις τελευταίες εκλογές απέσπασε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του με το λαϊκιστικό όσο και χαμηλής εμπνεύσεως σύνθημα « λεφτά υπάρχουν». Τα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει συστηματικά, η υποθήκευση όχι μόνο της παρούσης γενιάς αλλά και των μελλοντικών, την φέρνουν σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή που έλαβε το Οκτώβριο του 2009.

Στερείται  πλέον κάθε νομιμοποίησης. Το Σύνταγμα καταπατείται καθημερινά στη βασική του διάταξη. Το θεμέλιο του πολιτεύματος δεν είναι πλέον η λαϊκή κυριαρχία. Βρίσκεται παράνομα στην εξουσία  χωρίς να έχει  καμία νόμιμη και συνταγματική σύνδεση με τη λαϊκή βούληση.

    Ο Πρωθυπουργός πριν από ένα μήνα εδώ στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε με τον ξέπνοο λόγο του να τονώσει το λαϊκό φρόνημα ότι θα κερδίσει και αυτή τη μάχη. Δεν πιστεύει κανείς πλέον τα λόγια του. Ίσως περισσότερο από όλους ο ίδιος, ο οποίος συνειδητά αποκρύπτει την αλήθεια. Η χρεοκοπία της Χώρας είναι αναπόφευκτη. Από μήνα σε μήνα και από εβδομάδα σε εβδομάδα το εισόδημα του Λαού διαρκώς συρρικνώνεται με τη λήψη μέτρων  τα οποία πριν λίγες μέρες είχαν κατηγορηματικά διαψευστεί. Η κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία. Οι επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται σε απόγνωση. Η αγορά και το εμπόριο σε παράλυση. Το κράτος σε αποσύνθεση. Η Κυβέρνηση σε πλήρη αστάθεια. Το Κοινοβούλιο παγιδευμένο στις κομματικές νοοτροπίες. Άγχος, φοβία, ανασφάλεια, και αβεβαιότητα κυριαρχεί στις λαϊκές μάζες. 
     
    Το συντηρητικό κόμμα και ο αρχηγός του συνεχίζουν τον φθηνό και ανυπόφορο λαϊκισμό. Με υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση των δανείων, με προσποιητό ελπιδοφόρο λόγο για αναθέρμανση της οικοδομής, της γεωργίας, της αλιείας, της κτηνοτροφίας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, με ξένες επενδύσεις και με φοροελαφρύνσεις ξεπέρασε κάθε λαϊκίστικο προηγούμενο των αρχηγών του κόμματος αυτού. Όλα για το Λαό και σε καλή τιμή. Πως όμως θα γίνουν όλα όσα υπόσχεται;

    Υπόσχεται λιγότερο κράτος χωρίς απολύσεις. Το 1981 το πολιτικό σύστημα παρέλαβε ένα κράτος  220.000 δημοσίων υπαλλήλων. Οι κατοπινοί ηγέτες, προεξάρχοντος του μεγαλύτερου δημαγωγού και λαοκόλακα  που ανέδειξε ο νεοελληνικός πολιτικός βίος, φρόντισαν να το παραδώσουν το 2009 σε 1 εκατομ υπαλλήλους. Οδήγησαν όλο το παραγωγικό δυναμικό της Χώρας με εγκληματική ανευθυνότητα προς το δημόσιο τομέα με αντάλλαγμα τη ψήφο.

    Υπόσχεται καλλίτερη παιδεία. Το 1975 εισήρχοντο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τη Χώρας μας 15.000 νέοι και νέες. Σήμερα με μικρότερο αριθμό αποφοίτων από τα Λύκεια της Χώρας εισέρχονται 80.000, με επιστημονικό προσανατολισμό, οδηγούμενοι με μαθηματική ακρίβεια στη μαύρη τρύπα της ανεργίας,

    Υπόσχεται ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Το 70% του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί σε αστικές πεδινές περιοχές σε μια χώρα που το 80% της επιφάνειάς της καλύπτεται από όρη και βουνά. Η Αθήνα μόνο με τον τερατώδη τριτογενή της τομέα κατοικείται από 6 εκατομ ανθρώπους.

    Πως λοιπόν θα επιτύχει όλα όσα υπόσχεται; Που θα βρεί το παραγωγικό δυναμικό για να κάνει πράξη τους οραματισμούς του; Πως θα ξεπεράσει τα κολοσσιαία μεγέθη που αυτός και οι συνάδελφοί του επαγγελματίες πολιτικοί έφεραν στη Χώρα; Αστυφιλία και δημοσιοϋπαλληλισμός  με   γενικό φόντο , την οικογενειοκρατία, τη διαπλοκή με  τα δημοσιογραφικά και οικονομικά συμφέροντα , τη διαφθορά  και τη συναλλαγή μας έσπρωξαν σε ένα καταθλιπτικό, αντιπαραγωγικό και αντιοικονομικό μοντέλο ανάπτυξης. Απομάκρυναν τους Έλληνες  από τη πρωτογενή παραγωγή. Στέρησαν την ελληνική ναυτιλία από τα ελληνικά πληρώματα, που με το προσκομιζόμενο συνάλλαγμα τους υπήρξαν πυλώνες για την εθνική οικονομία μας.

   Πως θα εξασφαλίσει τις ξένες επενδύσεις, οι οποίες μειώνονται από έτος σε έτος κατά 50%; Θα έλθουν ξένοι επενδυτές  όταν στο κέντρο της Αθήνας ισχύει ο νόμος της κουκούλας; Ποια είναι η ψυχολογία των ξένων επενδυτών όταν χρόνια ολόκληρα  το ξένο κεφάλαιο θεωρείται « ξένη ακρίδα»;

    Ασυγχώρητος λαϊκισμός. Επίμονη παλαιοκομματική γλώσσα. Φθαρμένες μέθοδοι εξαπάτησης του Λαού. Το πολιτικό κόμμα του συντηρητικού χώρου εδώ και χρόνια ξεπούλησε την ιδεολογία και  τις αρχές  της μεγάλης μεταπολεμικής εθνικής παράταξης, της οποίας υπήρξε κληρονόμος, για λίγες αριστερές ψήφους που θα το έστελναν στα κυβερνητικά έδρανα. Το κόμμα αυτό σήμερα δεν έχει κανένα ψυχικό σύνδεσμο με τους Έλληνες που χρόνια πίστεψαν σ’ αυτό και στήριξαν τις ελπίδες τους για ένα σύγχρονο, σοβαρό, δημοκρατικό και  φιλοπρόοδο  ευρωπαϊκό κράτος. Μετατράπηκε σε
ένα ψηφοθηρικό κόμμα διακατεχόμενο από το άγχος της μιμήσεως των αριστοτεχνών λαϊκιστών αντιπάλων της.  

     Όχι μόνο του σοσιαλιστικού κόμματος αλλά και των κομμάτων της αριστεράς, τα οποία σήμερα επενδύουν πολιτικά στην επερχόμενη καταστροφή που θα φέρει η χρεοκοπία. Αδύναμα και ανίκανα να προτείνουν υπεύθυνες λύσεις. Βυθισμένα στην πολιτική ανευθυνότητά τους πιστεύουν ότι παρουσιάζονται εξαγνισμένα στο Λαό γιατί δεν μετείχαν στην εξουσία. Μπορεί μεν να μην κυβέρνησαν  τη Χώρα αλλά ανέδειξαν τη περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς, κρατικούς και δημοσιογραφικούς τομείς που κατά βάση εξετράφη στους κόλπους της αριστεράς. Την πλέον φιλοχρήματη και ηθικά ανερμάτιστη ιθύνουσα τάξη που γνώρισε ο τόπος μας. Αυτή εκμηδένισε συστηματικά τους συνεκτικούς ιστούς της ελληνικής κοινωνίας. Τον δάσκαλο, τον καθηγητή, τον αστυνομικό, τον αξιωματικό, τον προϊστάμενο, τον διευθυντή της δημόσιας υπηρεσίας, τον παπά, τον επιστήμονα, τον έμπορο, τον απλό πατριώτη Έλληνα που πίστευε στις εθνικές και χριστιανικές αξίες. Και τους αντικατέστησε με τον «κομματικό φίλο και σύντροφο», με τον συνδικαλιστή , με τον δημοσιογράφο δικαστή και εισαγγελέα του βραδινού δελτίου, με τον άθεο και αστράτευτο καλλιτέχνη της θολοκουλτούρας, με τον επαγγελματία κομματάνθρωπο.

     Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ξεχασμένο απομεινάρι  της ιστορίας  πασχίζει να κρατήσει τους ψηφοφόρους του. Η Χώρα καταρρέει οικονομικά και ηθικά και το κόμμα αυτό βρίσκει την ώρα να αναστήσει  πολιτικά τα φαντάσματα του φοβερού  παρελθόντος. Πνιγμένο στην θλιβερή εσωστρέφεια  του επιδιώκει τη διατήρηση των παθών. Κάθε καλοκαίρι βουλευτές και στελέχη του κόμματος οργώνουν τα χωριά των ορεινών περιοχών της Ελλάδος όπου διαδραματίστηκαν τα σκληρά γεγονότα της κατοχής και του εμφυλίου για να ξύσουν τις πληγές. Ελπίζουν πως  από τη δυσωδία του πύου   θα εξοικονομήσουν και λίγες ακόμη ψήφους. Το κόμμα αυτό ιστορικά έχει τελειώσει. Εξακολουθεί να επαγγέλλεται τη σοσιαλιστική επανάσταση με τον αναχρονιστικό και νεκρωμένο πολιτικό του λόγο.  Δεν έχει τίποτα να προσφέρει πλέον στον Ελληνικό Λαό. Οφείλει να παραδώσει τα αρχεία του και την περιουσία του και να διαλυθεί.
     
     Όσο για το άλλο πολιτικό κόμμα που θέλησε να λαϊκίσει με πρόταγμα τη θρησκευτική πίστη των ευαίσθητων Ορθοδόξων Ελλήνων και το δεξιοτέχνη αρχηγό του, ζογκλέρ των πολιτικών ακροβασιών , που τριγυρίζει σε όλο το πολιτικό φάσμα ελπίζοντας ότι θα συγκινήσει όλο και κάποιον απογοητευμένο ψηφοφόρο, διαφαίνεται πια ότι ο Λαός ήδη έχει κρίνει τη τύχη του. Την ίδια τύχη επιφυλάσσει και στο νέο θνησιγενές κόμμα της θυγατέρας της γνωστής πολιτικής οικογενείας, η οποία αφού απέτυχε να κερδίσει την αρχηγία του συντηρητικού κόμματος, καταγγέλλει  σήμερα τον δικομματισμό τον οποίο υπηρέτησε επί 20 έτη, από διάφορα πολιτικά αξιώματα, υποστηρίζοντας πως έκαμε και αυτή  την αυτοκριτική της.

      Αγαπητοί φίλες και φίλοι το σημερινό πολιτικό σύστημα εξουσίας είναι ένα και ενιαίο, παρά τις φαινομενικές διαφορές του. Δομήθηκε στα μεταπολιτευτικά χρόνια με δύο κύρια χαρακτηριστικά . Τη διασπάθιση του δημοσίου πλούτου και την ατιμωρησία . Ο δε τύπος του πολιτικού που ανέδειξε αναγνωρίζεται από την ασυγκράτητη βουλιμία του να επιπέσει άπληστα επί του εύκολου δημοσίου χρήματος χρησιμοποιώντας ως αποκλειστικά μέσα το χυδαίο λαϊκισμό και την ανήθικη συναλλαγή. Το πρόβλημα της μεταπολίτευσης ήταν ότι οι πολιτικοί, στην πλειοψηφία τους, είδαν την ενασχόληση με την πολιτική ως την ευκαιρία της ζωής τους για την γλυκιά ζωή. Δεν ένοιωσαν ότι η ανάληψη των κρατικών πολιτικών ευθυνών ισοδυναμούσε με την ανάληψη του σταυρικού φορτίου. Στο νού τους δεν είχαν τίποτε άλλο παρά σταυρούς. Όχι τον Σταυρό του Χριστού, μακάρι να είχαν τουλάχιστον πίστη, αλλά τον σταυρό του ψηφοδελτίου, εις τον οποίο και μόνο προσκυνούν και λατρεύουν.

     Τα πολιτικά κόμματα ακόμα και σήμερα που το μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας καταρρέει  καταφεύγουν στον λαϊκισμό και στο ψέμα. Δεν είχαν τη
δύναμη και το θάρρος να μιλήσουν με ειλικρίνεια στο Λαό. Γιατί πάντοτε είχαν ως μέτρο όχι την αλήθεια αλλά το πολιτικό κόστος.

     Για το Λαό μας δεν υπάρχει πλέον δρόμος επιστροφής στην ελπίδα , στην ασφάλεια και σιγουριά μέσα σ’ αυτό το νοσηρό πολιτικό σύστημα. Μόνοι μας θα αντιμετωπίσουμε ότι μας επεφύλαξαν οι ανάξιοι και καταστρεπτικοί  πολιτικοί. Όταν θα έρθει η ώρα των ακραίων κοινωνικών φαινομένων , όταν η λαϊκή οργή θα ξεχειλίσει αυτοί και οι οικογένειες τους  θα φροντίσουν να εξαφανιστούν με τις εξασφαλισμένες  καταθέσεις στο εξωτερικό. Και να εγκαταλείψουν μόνο τους το θύμα τους. Τον Ελληνικό Λαό. 

      Το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας πρέπει έγκαιρα να εξαφανισθεί. Αυτή είναι σήμερα η λαϊκή απαίτηση. Και δεν πρόκειται να γίνει αυτό αν δεν υπάρξουν νέες πολιτικές δυνάμεις, να τολμήσουν να βγούν μπροστά  και να αμφισβητήσουν την δήθεν ισχύ του που εκπορεύεται από την οικονομική και δημοσιογραφική υποστήριξη των κρατικοδίαιτων διαπλεκομένων. Ένα χάρτινος πύργος είναι που τη δύναμή του την αντλεί από το ψέμα και την εξαπάτηση του Λαού. Όταν ο Λαός αποφασίσει να συντρίψει αυτό το διαπλεκόμενο φαύλο σύστημα καμία δύναμη δεν θα μπορέσει να το προστατεύσει. Ούτε εγχώρια ούτε ξένη.

     Ο κάθε λογικός, σώφρων και υπεύθυνος πολίτης απέναντι στον εαυτό του, στα παιδιά του και στην Πατρίδα του πρέπει να  αντιληφθεί το μέγεθος  της πραγματικής δυνάμεώς του, να σταματήσει  τη δουλική συμπεριφορά προς τους δήθεν ισχυρούς πολιτικούς και να αποφασίσει τη σύγκρουση.

     Εμείς κάτω από την πίεση της ζοφερής πραγματικότητας αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά πιστεύοντας στην αναγκαιότητα της πολιτικής δράσεως.  Του μόνου έντιμου, ειλικρινούς, νόμιμου, δημοκρατικού, συνταγματικού αλλά και τελεσφόρου δρόμου που υπάρχει. Με πίστη στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξεφύγει ο τόπος μας από το δυσοίωνο μέλλον του. Για να μη δούν ξανά με σπαραγμό  οι Ελληνίδες μάνες τα παιδιά τους να μεταναστεύουν δεχόμενη η Πατρίδα μας ίσως το σκληρότερο χτύπημα. Να χάσει τα παιδιά της στις ξένες Πατρίδες.

     Είμαστε απόστρατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Πολίτες πλέον απαλλαγμένοι από τις συνταγματικές δεσμεύσεις και τις απαγορεύσεις. Βλαστοί και εμείς από τα κλωνάρια του Λαού.  Προερχόμενοι από οικογένειες  εργατών, αγροτών, υπαλλήλων από τα σπλάχνα του Λαού. Δεν προερχόμαστε από πολιτικές δυναστείες, ούτε από εύπορες οικογένειες μεγαλωμένοι στις ανέσεις και με τις εξασφαλισμένες σπουδές στο εξωτερικό. Ούτε εμβαπτισμένοι στις κομματικές κολυμπήθρες εις το όνομα του κόμματος. Ξεκινήσαμε στις 15 του περασμένου Αυγούστου. Εμπνεόμενοι ιστορικά από τη πρωτοβουλία του Στρατιωτικού Συνδέσμου που την ίδια ημέρα το 1909 με την τολμηρή πράξη του ταρακούνησε και τότε το φαύλο πολιτικό σύστημα  και αποτέλεσε την αρχή για το μεγάλο εθνικό τίναγμα της δεκαετίας του 1910-1920 και την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών και πληθυσμών. Μεταξύ των οποίων και  την  πόλη που σήμερα βρισκόμαστε που σε λίγες ημέρες θα γιορτάσει την επέτειο της απελευθερώσεως της και της ένταξης της στους κόλπους της γλυκιάς Πατρίδας. Αν δεν είχε υπάρξει ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος του 1909 το Ελληνικό Κράτος θα συνέχιζε και τότε τη μακάρια πορεία του .

    Με απόλυτη πίστη στο θρησκευτικό και ιστορικό συμβολισμό της ημέρας προχωρήσαμε με σκοπό να συνεγείρουμε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις. Να
καλέσουμε όλους τους αποστράτους αξιωματικούς και τους πατριώτες πολίτες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις να συνδεθούν μαζί μας σε έναν νέο σύνδεσμο.   

    Σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη εκθέτουμε για πρώτη φορά τους προγραμματικούς μας πολιτικούς στόχους.  Θα ακούσετε στη συνέχεια και από άλλους ομιλητές τι θα κάνουμε και τα επόμενα βήματά μας. Παίρνουμε το θάρρος να εξηγήσουμε  τις πολιτικές μας ιδέες στο φιλόξενο κοινό της Θεσσαλονίκης γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στα γνήσια και εθνικά αντανακλαστικά του.

     Απευθυνόμαστε προς όλους τους αποστράτους αξιωματικούς. Προς κάθε  Έλληνα και Ελληνίδα που εμπιστεύεται την τιμιότητα, την αγνότητα  και τις καθαρές ελληνικές θέσεις των αποστράτων αξιωματικών. Ζητούμε τη στήριξή σας και τη συμμετοχή σας για να ασκήσουμε την πολιτική παρέμβαση και να σταματήσουμε την Πατρίδα από τον μοιραίο κατήφορο και να ανορθώσουμε το διαλυμένο Ελληνικό Κράτος, να ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση και το φρόνημα του ο Ελληνικός Λαός . 

     Σκοποί μας είναι:
      Ο έλεγχος και η αναζήτηση των  υπευθύνων που άσκησαν την πολιτική εξουσία και οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην υποδούλωση. Δεν θα ανεχθούμε την ατιμωρησία. Θα προκαλέσουμε τη ψήφιση ειδικών νόμων,  για τη διερεύνηση   των αιτίων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών. Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν. Δεν θα κρυφτούν πίσω από τις αισχρές παραγραφές ούτε από την μεθοδευμένη αφάνειά τους.  
      Η ψήφιση νέου Συντάγματος για να σταματήσει η   κομματοκρατία και η βουλευτοκρατία με τα προκλητικά βουλευτικά προνόμια. Θα ενσωματωθούν οι βασικές διατάξεις του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.
                   
     Η  εκπόνηση και η εφαρμογή εθνικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών στις μεγαλουπόλεις αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία. Το Κράτος θα τους βοηθήσει αποφασιστικά και έτσι θα ζωντανέψει η λαμπρή ελληνική επαρχία που χάρισε τον πολιτισμό μας. Θα ανανεωθεί η ελληνική ύπαιθρος με ανθρώπινο παραγωγικό δυναμικό που θα συντελέσει στην αληθινή ανάδειξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και στη παραγωγή προϊόντος
     
 Η αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας με το ανοιχτό σχολείο.  Το Σχολείο θα αποτελέσει διαρκή και ανοιχτή εστία παραγωγής ελληνικής και χριστιανικής αγωγής. Με σεβασμό στις πολιτιστικές και θρησκευτικές ετερότητες των χιλιάδων αλλοδαπών που κατέκλυσαν τη Χώρα μας θα προτάξουμε σθεναρά το αξεπέραστο πρότυπο του Έλληνα και Χριστιανού Ορθοδόξου πολίτη έναντι του παγκοσμιοποιημένου πολίτη. Θα σταματήσει η χρόνια παραπαιδεία που λυγίζει τον έλληνα οικογενειάρχη  με τα υπέρογκα ποσά. Μείωση του αριθμού των δημοσίων πανεπιστημίων. Θα αναπροσαρμοσθεί σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της Χώρας ο αριθμός των εισαγομένων  στην τριτοβάθμια παιδεία, τον οποίο ψηφοθηρικά και ανεύθυνα έφθασαν στα σημερινά αδιέξοδα του.
        Η προστασία της περιουσίας και της ζωής των πολιτών από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα. Η Χώρα δεν θα ξαναβιώσει τις εικόνες του επαίσχυντου Δεκεμβρίου του 2008. Το Κράτος επιτέλους θα ανταποκριθεί στην αποστολή του χωρίς να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος. Αν χρειάζεται να επιδεικνύει αποφασιστικότητα και δυναμισμό προς προστασία του κοινωνικού συμφέροντος δεν θα υπάρχει δισταγμός. Οι μεγαλουπόλεις θα λυτρωθούν από την εξουσία της κουκούλας.
        Η εξάλειψη της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση. Το Κράτος και οι υπηρέτες του  θα ξαναβρούν την  υπόληψή τους
       Η περικοπή των  αλόγιστων δημόσιων  δαπανών. Στόχος της εθνικής  οικονομίας είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος. Η επίτευξη του στόχου αυτού δεν είναι αδύνατη. Τη τελευταία διετία έχουν περικοπεί οι μισθοί και οι συντάξεις. Που πηγαίνουν τα χρήματα αυτά; Τη σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την επιτύχουμε . Πρέπει ο Λαός να αντέξει. Και άλλες φορές το Ελληνικό Κράτος βρέθηκε στη θέση του οφειλέτη έναντι των ξένων ομολογιούχων. Χρειάζεται αυστηρός έλεγχος και τίμια διαχείριση του ιδρώτα του Λαού. Για να σώσουμε από το ξεπούλημα το δημόσιο πλούτο της Χώρας που ετοιμάζουν οι σημερινοί κυβερνητικοί εντολοδόχοι για τον οποίο έχυσαν το αίμα τους οι πατέρες μας. Για να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά μας.
     Τέλος με την παρουσία μας στο Κοινοβούλιο θα ωθήσουμε δυναμικά στη διάλυση το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας και στην αντικατάστασή του με νέες πολιτικές δυνάμεις. Δεν μπορεί αυτοί οι οποίοι υπήρξαν οι δόλιοι ένοχοι σήμερα να εμφανίζονται ως σωτήρες μας. Αυτή θα είναι η μέγιστη εθνική υπηρεσία μας.  
      Η πρωτοβουλία μας από αποστράτους αξιωματικούς προς ίδρυση πολιτικού κόμματος  δημιουργεί τις στέρεες προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος προς τις γνήσιες, άδολες, τίμιες, λαϊκές, δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις να αναλάβουν το μέλλον της Πατρίδας μας.
      Είναι στην κρίση του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας να σταθμίσουν τις συνθήκες  και να αποφασίσουν. Ή θα παραμείνουν άτολμοι   και δειλοί στη σιγουριά τους ή θα εγερθούν από τη θέση τους   και θα ακολουθήσουν τη φωνή της καρδιάς τους .

     Τουλάχιστον όταν θα αντικρίζουν τα παιδιά τους δεν θα αισθάνονται ένοχοι.

     



57 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.
    ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΛΑΟΣ Κ.Λ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΙΚΗ ΑΠΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ομιλία είχε στυλ ηγέτη, ήρεμη εκφορά του λόγου με δυναμικό περιεχόμενο συνάμα. Ακόμη και μετά το πέρας της, στην περίοδο των ερωτήσεων του ακροατηρίου (πάνω από 700 άτομα) ο Πρόεδρος απάντησε με στόφα ηγέτη στις στημμένες και κακόβουλες ερωτήσεις κάποιων που λύσσαξαν με την γέννηση της Πρωτοβουλίας.

    Μπράβο Νίκο!

    Έναν θα χτυπάν από εμάς, εκατό θα ξεπετιώνται στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ,ΜΠΡΑΒΟ ,ΜΠΡΑΒΟ!!!
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ , ΚΑΛΗ ΔΥΜΑΜΗ !!!
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ Γ...ΤΟ!!!

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΗΜΟΥΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΡΘΙΟΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΑΝ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΘΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕ.
    Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗ Κ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΤΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ.ΕΦΥΓΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΠΕΡΙΚΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολλά μπράβο και από την Κρήτη! Άντε να δούμε λεύτερη την πατρίδα μας. ανακοινώστε ονόματα παιδιά! όλοι μαζί για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια, επιτέλους αρχίζει να ανατέλλει η ελπίδα σωτηρίας της φιλτάτης πατρίδος μας, από τα «κοράκια»(βλέπε πολιτικούς), που ασελγούν ακόμη και την ύστατη στιγμή επάνω στο πτώμα της. Όπως το κίνημα του 1909 έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απάλειψη της φαυλοκρατίας που είχε γιγαντωθεί την εποχή εκείνη και την απαρχή εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, έτσι και τώρα η πρωτοβουλία των αποστράτων Αξκών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για την ίδρυση πολιτικού κόμματος, αποτελεί την ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ για να σωθεί η πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ...ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άντε ρε Παιδιά μήπως δει και ο Λαός μια άσπρη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πατρίδα , Θρησκεία , Οικογένεια το τρίπτυχο μιας υγιούς κοινωνίας, που έγινε στόχος των οικονομικών εκτελεστών και των σύγχρονων εφιαλτών της Πατρίδας μας και την τραυμάτισαν, ευτυχώς όχι θανάσιμα. Στο χέρι μας είναι να την αναρρώσουμε γρήγορα ή να την αφήσουμε στο έλεος αυτών, που έβαλαν σκοπό να την θανατώσουν.
    Είναι μονόδρομος πλέον η δημιουργία ενός κόμματος από ανθρώπους που υπηρέτησαν την Πατρίδα με αυταπάρνηση, τιμιότητα που έβαζαν και βάζουν πάνω από την οικογένεια την ΕΛΛΑΔΑ. Θα έπρεπε να αξιοποιηθούμε αποστρατευόμενοι σε θέσεις "κλειδιά", που απαιτούν διαφάνεια, οργάνωση, προγραμματισμό, πρόβλεψη, έλεγχο και πιστεύω ότι θα είχαμε αποτρέψει κατά πολύ, την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος ή υλικού.
    Αφού λοιπόν μας απαξίωσαν, ως λαό και μας εξαθλίωσαν οικονομικά,ας κάνουμε μόνοι μας την αρχή, για να βοηθήσουμε και προς αυτή τη κατεύθυνση, ως πολίτες που ενδιαφέρονται, για την ΠΑΤΡΙΔΑ, την ΘΡΗΣΚΕΙΑ και την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και όχι ως επαγγελματίες πολιτικοί, οι οποίοι λειτουργούν ψηφοθηρικά, κυρίως για το ίδιον συμφέρον αλλά και των λιγοστών φίλων και συγγενών τους.
    Συνάδερφοι, απλοί πολίτες, δοκιμαζόμενοι Έλληνες ας συσπειρωθούμε όλοι μαζί και να βροντοφωνάξουμε, για μια ακόμη φορά το ΟΧΙ στους οικονομικούς επιδρομείς της Πατρίδας μας.
    Καλό αγώνα συνάδερφοι,χωρίς μεγαλοστομίες,αλλά με νηφαλιότητα, οργάνωση, σβήνοντας τις όποιες κομματικές πεποιθήσεις είχαμε, ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μια νέα ελπίδα στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, που τόσο ανάγκη την έχει την παρούσα στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία ομιλία, ενδιαφέρουσες προτάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο και από την Πάτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η αναδιάρθρωση του Συντάγματος είναι βασική προυπόθεση για ριζική αλλαγή.
    Να βάλετε στα υπόψιν και κάποιον νόμο για έλεγχο της περιουσίας πριν και μετά το βουλευτικό αξίωμα... και δήμευση των περιουσιών όσων τόσα χρόνια πλούτισαν στις πλάτες του Έλληνα.
    Πολύ-πολύ σημαντικό η ανάπτυξη της επαρχίας!!!
    Νούμερο ένα για βελτίωση των οικονομικών!
    Καλή δύναμη στην προσπάθειά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ SITE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!
    ΠΝΕΕΙ ΑΝΕΜΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΘΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΠΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι για να τηρήσετε την υπόσχεση σας να τιμωρηθούν οι ένοχοι της ληστείας του λαού και μάλιστα ενώ έχουν φροντίσει να παραγραφούν τα εγκλήματα τους πρέπει να αποφυλακίσετε αναδιοργανώσετε και εξοπλίσετε τη 17 Ν.
    Και πάλι δύσκολο το βλέπω γιατί όπως λέτε τα λαμόγια θα την έχουν κάμει για έξω.
    Και επ΄ ευκαιρία: Στους ληστές συμπεριλαμβάνονται και οι τράπεζες;
    Τι θα κάμετε με αυτές;
    Για την απλή αναλογική το βλέπω χλωμό.
    Άλλοι προσπαθούν πολλά χρόνια και δεν το καταφέρνουν.
    Για την ανώτατη εκπαίδευση μας τα μπερδέψατε λιγάκι:
    Λέτε ότι πρέπει να περιοριστούν τα δημόσια ΑΕΙ.
    Και θα συμπληρωθούν από ιδιωτικά;
    Διευκρινίστε το .
    Για να ξέρουμε το είδος της παιδείας.
    Ποιών τα παιδιά θα σπουδάζουν τελικά και ποιων θα βόσκουν κάτασπρα προβατάκια στα καταπράσινα λιβάδια και τις ραχούλες της πατρίδας μας.
    Ποιοι θα υλοποιήσουν την προτροπή σας για επιστροφή στη φύση, τους αγρούς και τα κοπάδια.
    Για το μνημόνιο δεν μιλάτε.
    Μόνο κάποια νιαουρίσματα για αποζημιώσεις άκουσα.
    Προφανώς θα τιμήσετε και εσείς την υπογραφή των δοσίλογων .
    Άρα μην είστε και πολύ επικριτικοί απέναντι τους.
    Για ΕΕ ΝΑΤΟ ΗΠΑ δε θέτω θέμα γιατί θα το χοντρύνουμε...
    Εξ άλλου ξέρω, ανήκωμεν εις την Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΑΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ .ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣΜΑΣ.ΙΣΩΣ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ ΜΠΡΑΒΩ ΜΠΡΑΒΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αμ΄ έπος αμ΄ έργον - μαζί με το λόγο και το έργο.
    Tο αρχαίο ρητό που τα πολιτικά λαμόγια όλων των προελεύσεων ουδέποτε εφάρμοσαν, να αποτελέσει συμβόλαιο τιμής με τον πολίτη και άξονα δράσης της κίνησης μας.
    Εκατομύρια Ελλήνων πολιτών, αναζητούν μέσα από την πολιτική ορφάνια πούχουν περιέλθει απο την απουσία συνέπειας λόγου και έργου, όλων ανεξαιρέτως των υφιστάμενων πολιτικών σχημάτων, την έκφραση τους.
    Ας γίνει αυτή η κίνηση η πολιτική έκφραση όλων εκείνων που με την ψήφο τους θα αναδείξουν επιτέλους τον λαό κυρίαρχο και καταλύτη της φαυλότητας και ατιμωρησίας τους.
    Ο τρόμος και ο πανικός τους μέσα απο την λάσπη που σύντομα θα έρθει, όσο το νέο κόμμα θα αποκτά δυναμική και ρεύμα, θα είναι το βαρόμετρο της απήχησης μας στην ψυχή και την συνείδηση των Ελλήνων.
    Αμ΄ έπος αμ΄ έργον, λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καθε φορα και πιο σταθερα και δυνατα και πιο βαθεια τρυφερα.Συνεγερσις που λεει και ο γεροντας Πορφυριος,ενωσις προς το κοινο καλο.Ο Θεος δε μας αφηνει αν εμεις δεν τον αφησουμε,κατι καλο θα βγει απο ολη τη συμφορα,κατι καλο θα βγει απο τους αποστρατους-μαζι κι εγω.ΙΤΕ.Καλλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΟΙΝΟΤΥΠΙΕΣ ΧΩΡΙΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ) ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΚΡΙΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα έθνη δεν αυτοκτονούν, όμως εκτελούν τους προδότες. Η τιμωρία αυτή κυρίως γίνεται για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του Λαού, αλλά κυρίως για να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλοι ΠηλιοΓούσηδες και Εφιάλτες. Ευχή όλων πρέπει να είναι να λειτουργήσει το Γουδί που συνεπάγεται λαϊκό δικαστήριο η νόμιμη δίκη από επαναστατική κυβέρνηση. Εκεί που οδήγησαν την χώρα πρέπει να λογοδοτήσουν αν δεν το κάνει η συντεταγμένη πολιτεία, τότε νομιμοποιείται ο καθένας Έλληνα με βάση το Σύνταγμα να δικάσει, να αποφασίσει και να εκτελέσει την ποινή. Η παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας σε όλα τα κράτη τιμωρείται με την ποινή του θανάτου. Αυτοί που παραχώρησαν την Εθνική Κυριαρχία έπρεπε να το σκεφτούν καλά πριν το πράξουν. Κάθε Έλληνας έχει πλέον το δικαίωμα να εκτελεί τους γκαουλάητερς που δίδουν διαταγές στον Ελληνικό Λαό. Εμείς δεν πήγαμε στην πατρίδα τους να τους διατάζομε. Εκεί που την πήγαν τη δουλειά ο Λαός δεν πρέπει να πειθαρχεί στους ξενόφερτους κατοχικούς νόμους. Εφόσον το Κοινοβούλιο δέχεται να ακούει τα διλήμματα και τους εκβιασμούς των ξένων δυνάμεων παραγνωρίζοντας την θέληση του Ελληνικού Λαού που κατέβηκε σύσσωμος στους δρόμους και τις πλατείες, παύει να είναι Λαϊκή Αντιπροσωπεία και γίνεται ομερτά και κομόρα από την στιγμή που καρατομεί όσους δεν υποκύπτουν στον εκβιασμό. Σκοτώνουν την ελεύθερη βούληση των αντιπροσώπων του Λαού. Απειλούν τους βουλευτές με διαγραφή και με αφαίρεση της ζωής τους. Αυτή είναι η διακυβέρνηση του αρχιπροδότη Παπανδρέου με λίγα λόγια. Αλήθεια νομίζουν πως δεν θα δώσουν λόγο;

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΟΥΜΑΣ

    ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ε.Δ ε.α

    (ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο προλαλήσας (8.57πμ) είναι προφανώς από αυτούς που έσκαζαν από την ζήλεια τους και λυσσάξει από το κακό τους, μάλλον τους χαλάει τη σούπα και την κατ' αυτούς "δοσμένη" πελατεία η ίδρυση της Πρωτοβουλίας.

    Είστε πλέον παρελθόν, αρκεί να το καταλάβετε για να μην κουράζεστε τζάμπα γράφοντας αρλούμπες στο blog της Πρωτοβουλίας.

    Ρωτήστε τον απλό κόσμο στο δρόμο και θα πάρετε την απάντησή σας για τό τί πράγματι πιστεύει πως είναι η λύση στα προβλήματά του και επίσης πόσο αποτυχημένοι και μικροί είναι οι αρχηγοί σας στη συνείδησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ!!!
    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΡΟ, ΠΟΥ ΔΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΥ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Ο ΦΑΥΛΟΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΜΜΑ ΣΑΝ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
    Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΑΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΟΤΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΕΛΘΟΥΝ.
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.
    ΛΥΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ, Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
    Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ, ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ, ΤΟ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΗΔΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ.
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΜΑΣ.
    ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ.
    ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανωνυμμε των 10:54 όταν καπιος γραφει οτι περιμενει κατι από σενα δεν ειναι αρνητικος. τι ειναι αυτα που γραφεις γιατι τον διωχνεις? Α ΡΕ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ?????

    ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΙΚΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ:

    Η απάντηση αναφερόταν στην φράση "ΚΟΙΝΟΤΥΠΙΕΣ ΧΩΡΙΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ) ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ. " και προφανώς όχι στο ότι θα περίμενε κάτι καλύτερο (όπως έχει δικαίωμα να ελπίζει).

    Και τούτο αφενός γιατί δεν διάβασε προσεκτικά την (τις) ομηλία (ες) και αφετέρου δεν μας λέει εάν κάπου αλλού είδε κάτι καλύτερο ή έστω μή κοινότυπο, βρε αδελφέ να μας ενημερώσει τουλάχιστον και εμείς να το αξιολογήσουμε και να το ασπαστούμε.

    Τί να μην διώξω (που δεν το κάνω), τον πρακαταλημμένο?

    Ένας ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, ένας απλός Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πολύ καλό και απο Χαλκίδα!!!
    Αντε μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πιστός στα ιδάνικά που γαλουχηθήκαμε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στις αξίες που διέπουν την φυλή μας ΠΑΤΡΙΔΑ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,συστρατεύομαι ως απλός στρατιώτης μαζί με την οικογένεια μου.Ζω στο Βόλο και πιστεύω ακράδαντα ότι ο ''ανθός της Ελληνικής κοινωνίας'' βρίσκεται στις τάξεις των αποστράτων.Ας καλλιεργήσουμε το έδαφος να ΑΝΘΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Και στην εποχή του 1821 έτσι ξεκίνησε η επανάσταση. Από απλούς Έλληνες που αγαπούσαν την ΠΑΤΡΙΔΑ. Πολύ καλή πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παρακαλω αλλαξτε το ονομα γιατι αυτα τα τρια ονοματα που παρουσιασατε στη συγκεντρωση στη θεσσαλονικη ειναι εντελως ακαταλληλα-(αισχος) το κομμα χρειαζετε κατι δυνατο που να το ακουει ο λαος και να λεει ΝΑΙ μαυτο το κομμα θα παω, αυτο θα στηρίξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΤΙΝΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ -ΑΡΧΙΚΑ -ΕΛ.Ε.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΠΙΣ (ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ελληνων συνεγερσις τι σας λεει;;-καμμια ονομασια και κανενα σημα ωστοσο δε με χαλαει,διοτι θα ειναι καλο γιατι για το καλο η πρωτοβουλια εργαζεται και δουλευει μιας και εργο θα παραξει και θα υπηρετησει την πατριδα και το λαο.Καλλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παρότι το κείμενο κάνει καλή προσέγγιση του προβλήματος που επιχειρεί να θίξει, εν τούτοις απέχει από το να είναι «πολιτικό κείμενο». Και τούτο διότι δεν απέφυγε τον παρορμητισμό και το διαγγελματικό και επαναστατικό ύφος, που αντί να δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας προκαλεί φόβο και ανησυχία κυρίως σε άτομα που δεν προέρχονται από τη στρατιωτική οικογένεια.. Πέραν αυτού έκφράσεις και χαρακτηρισμοί όπως «μεγάλη εθνική παράταξη», «το κόμμα αυτό έχει ιστορικά τελειώσει», «οφείλει να παραδώσει τα αρχεία του και να παραιτηθεί», «η λαϊκή απαίτηση είναι να εξαφανισθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα...» κλπ κλπ προδίδουν αφενός έλλειψη ουδετερότητας και αφετέρου βίαιη και επαναστατική διάθεση, που πιστεύω ότι δεν είναι στις προθέσεις της πρωτοβουλίας. Αυτές και άλλες εκφράσεις και θέσεις που διατυπώνονται με ελαφρότητα σήμερα, αφενός λειτουργούν συσπειρωτικά για τους χώρους όπου θέλουμε να διεισδύσουμε και αφετέρου θα τους βρούμε μπροστά μας αύριο.
    Πέραν αυτών των σχολίων έχω και μια απορία:
    Η παραπάνω ομιλία είναι προσωπική εισήγηση του ομιλητού ή οι εξαγγελίες και τα «θα…» του είναι θέσεις του υπό ίδρυση κόμματος. Και εάν αποτελούν εισήγηση, γιατί δεν αναφέρεται έτσι και αποκαλούνται ομιλία;
    Εάν τώρα οι θέσεις του είναι θέσεις του κόμματος, τότε από ποιό συλλογικό όργανο έχουν εγκριθεί, ώστε να εξαγγέλονται δημοσίως;
    Αυτό που θα ήθελα τέλος να συστήσω είναι ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΕΣΗ
    Και προπάντων ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. «Μην μαίνεσθε για να μην παραπαίετε».
    Μόλις βγάλουμε έξω το κεφάλι, θα πέσουν σαν τα κοράκια να μας φάνε. Έχουν ακόμα και τη δύναμη και τα μέσα. ΑΣ ΜΗ ΒΟΗΘΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ
    ΣΒΗΣEI H ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΜΑΣ.-

    Προς το παρόν Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Kύριοι συνάδελφοι τα θερμά μου συγχαρητήρια πρός όλους σας.Ιδιαίτερα στον π.Πρόεδρο κύριο Αλικάκο του οποίου η ομιλία πιστέυω οτι άγγιξε τις καρδιές πολλών Ελλήνων.Η Δημοκρατία,Το Σύνταγμα,Οι νόμοι,Η Αξιοκρατία,Η Διαφάνεια και επιτέλους η τιμωρία αυτών που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της χώρας,μόνο από Στρατιωτικούς μπορούν να εφαρμοστούν.Η Κρήτη είναι μαζί σας για ριζικές αλλαγές.Τόσο εγώ με την οικογένεια μου,όσο και γνωστοί/φίλοι μου πιστοί στις αξίες και τα ιδανικά μας συστρατευόμαστε μαζίσας για μια περήφανη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εμπρός δυνατά τώρα που η πρωτοβουλία ΄έχει δυναμική άνοδο.Μην αφήνεται να ΄΄ξεφουσκώσει΄΄
    όπως το κίνημα των αγανακτησμένων. Συγχαρητήρια για την ομιλία . Μαζίσας. Καλό Αγώνα
    Δημήτρης Πετρομυλωνάκης
    Αξιωματικός (Ε.Α) Π.Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. OI ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ Σ.Α ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 1,5 ΕΚΑΤ.
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝ. ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 80%
    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ.
    ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ....
    ΣΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΟΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.

    ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΟΥ ,ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΕΝΝΗΤΩΝ.

    ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ε.Δ ε.α

    Ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας

    kapetankegalos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. '''....χανουμε την πατριδα μας και τις ζωες μας και ειμαστε υπολογοι ενωπιον θεου προγονων και αγεννητων... '' ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ! Και ο λαος ψηθυριζει 'ας ερθει ο στρατος' 'που ειναι ο στρατος'και η εκκλησια θα συνδραμει και η Παναγια ειναι μαζυ μας-η αγια Σκεπη της που εορταζει σημερα.Και προσοχη στους αμετανοητα διεφθαρμενους-μοναδικη χαρα τους να μας μολυνουν κι εμας.Καλλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΣ ΜΑΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. κυριοι, αργουμε...
    Αμ'επος αμ'εργον λεγαμε στο Μηχανικο (ειμαι εφεδρος αξιωματικος Μηχανικου εκπαιδευμενος στο Λουτρακι το 1992, τοτε που ηταν 'ευκολη' η σχολη Δοκιμων...εμπειρια ζωης και η καλυτερη περιοδος της ζωης μου!)
    Μηπως δεν προλαβαινουμε εαν περιμενουμε την 21η Νοεμβριου? Οι εξελιξεις τρεχουν, ειδικα μετα τα σημερινα στις παρελασεις...
    Κυριοι, βγειτε δημοσιως...δεν γνωριζω τα οικονομικα της κινησης αλλα χρησιμο θα ηταν η επιστρατευση ενος γραφειου δημοσιων σχεσεων για κατευθυνση και την απαραιτητη τεχνοκρατικη υποστηριξη...
    Δυστυχως στους καιρους που ζουμε χρειαζομαστε μαρκετινγκ!
    Και το ονομα, συνεχιζω να προτεινω το "Αναγεννηση"...σκετο, ουτε Εθνικη, ουτε Δημοκρατικη, ουτε Συνδεσμος ουτε Πατριωτικη ουτε τιποτα προσδιοριστικο επιθετο

    και επισης, προσπαθηστε να κρατησετε χαμηλο προφιλ για την ιδιοτητα σας (ντρεπομαι που το λεω αλλα δυστυχως ετσι εχουν κανει τους σημερινους Ελληνες, να θεωρουν 'κακο' οτι και οποιον εχει να κανει με στρατιωτικους, κλπ.
    Και κατι αλλο...πιστευω οτι πρωταρχικη αναγκη για την χωρα και τον λαο της ειναι η επανακτηση των ισχυρων αξιων που ειχαμε ως λαος - και ακομα εχουμε αλλα δυστυχως σε μικροτερα ποσοστα απ'οτι παλιοτερα... η 'νεα' εποχη εχει διαβρωσει συνειδησεις, σκοπος και στοχος ειναι ο ευκολος και γρηγορος πλουτισμος σε βαρος του διπλανου μας..
    Ισως αυτη η παντελης ελλειψη σεβασμου στον διπλανο μας να ειναι η κυριοτερη αιτια για το που φτασαμε εως εδω..
    Οι λογοι σας πρεπει να εστιαζουν σε αυτο: την ανακτηση των αξιων μας σαν ΕΛληνες, να θυμισουμε στον κοσμο γιατι ειμαστε διαφορετικοι απο αλλους λαους, λογω των αξιων που ειχαμε και ακομα εχουμε μερικοι...

    glentzakos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κυριε Μπρουμα,
    το σχολιο σας περι σεβασμου του λαου στον Στρατο και με τη βοηθεια της εκκλησιας επαληθευτηκε σημερα στις παρελασεις... ειδα σε καποιες πολεις να μενουν στην εξεδρα των επισημων μονο στραtιωτικοι και ιερωμενοι και το 'πληθος' τους 'αφησε' εκει ενω ειχε ηδη διωξει τους πολιτικους...
    ξεκαθαρο μυνημα σεβασμου και εμπιστοσυνης..
    και βλεποντας αναρωτηθηκα τι διαλογους θα ειχαν μεταξυ τους οι στρατιωτικοι με τους ιερωμενους πανω στην εξεδρα...ειμαι σιγουρος τα ιδια που επαγγελεσθε σαν συνδεσμος και σαν κινηση και οτι θελει ο απλος πολιτης..."αντε, να αναλαβουμε τις τυχες του εθνους" για να βγουμε μια ωρα νωριτερα απο το σκοταδι..
    εκει ειναι η πραγματικη Ελλαδα, στην εκκλησια και τους (πραγματικους, πατριωτες) στρατιωτικους!

    Δεν ειναι ευκολο εργο, μαλλον τιτανιο, και χρειαζεται και γερα μυαλα και προσωπα στα διεθνη φορα..υπαρχουν ομως τετοιοι Ελληνες, και οπως μαλλον ξερετε, οι Ελληνες που ζουνε στο εξωτερικο αγαπανε περισσοτερο την Ελλαδα και νιωθουν απεριοριστα πιο Ελληνες (περιττο να σας πω ποσο ντροπιαστικο ειναι αυτον τον καιρο να ακους τα διαφορα υποτιμητικα σχολια ξενων...)

    Εμπρος λοιπον!

    glentzakos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ειπα σε προηγουμενο μυνημα μου να βγειτε ολοι σας ανοιχτα και να δηλωσετε τι ψηφιζατε τοσα χρονια...ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αριστερα, ΛΑΟΣ, κλπ.
    Αυτο θα δωσει βαρυτητα και πειστικοτητα για την 'διαφορετικοτητα' σας απο ολους τους αλλους..
    Στις δυσκολες εποχες σημερα ο κοσμος ειναι πολυ δυσπιστος, πειτε ανοιχτα "εγω ψηφιζα ΝΔ", "εγω ψηφιζα ΠΑΣΟΚ" αλλα σημερα "ολοι τους μας εχουν απογοητευσει, ειναι ολοι κατακριτεοι"

    Ανοιχτα λογια, καθαρα και απλα 'λαικα'...οχι, δεν ειναι λαικισμος εαν ενας ηγετης μιλησει την γλωσσα του κοσμου και οχι την στερεοτυπη πολιτικη γλωσσα της Βουλης, της τηλεορασης, της ΕΕ (ειδικα αυτην...)
    Ο κοσμος θελει να δει 'καθαρες κουβεντες', 'ντομπρα' λογια για να δειξει εμπιστοσυνη...

    glentzakos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κανετε ενα website... να σας βλεπει ο κοσμος, να επικοινωνει μαζι σας, καλο το blogspot αλλα 'περιορισμενο' και δυσχρηστο και δυσκολο να σας βρει καποιος...
    μαλλον ακομα καλυτερα, ανοιξτε λογαριασμο στο facebook...τι καλυτερο απο το να ξεκινησει κινημα μεσω αυτου του μεσου...ετσι ειναι οι εποχες μας...
    ζητω συγνωμη εαν ακουγομαι 'επιθετικος' ή 'διδων εντολες' αλλα αγωνιω για την εκταση της διαδοσης της κινησης σας.. ΠΡΕΠΕΙ να πετυχει, δεν υπαρχει εναλλακτικη... ειναι μονοδρομος να ΠΕΤΥΧΕΤΕ!

    glentzakos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. φίλε τι θα πει τι ψηφίζαμε??
    ότι ψήφιζε όλος ο Λαός, το θέμα είναι τωρα τι κάνουμε; μένουμε στα απολιθωμένα ή ήρθε η ωρα για κατι νεο και μεγάλο για την αναγέννηση της Πατρίδας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμε φίλε του σχολίου 28 οκτ 2011 11:29 μ.μ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Το θέμα είναι όχι τι μέχρι τώρα ψηφίζαμε,αλλά να μην μείνουμε στα απολιθωμένα.Ολη μου η οικογένεια είμασταν στο ΠΑΣΟΚ από το 1981.Τέρμα πια.Ολοι αυτοί που μέχρι σήμερα κυβέρνησαν την χώρα επί δεκαετίες,πρέπεινα φύγουν.Να πάνε αλλού.Ο λαός δεν τους θέλει.Πιστέυω οτι με το κόμμα των αποστράτων,το έθνος θα δεί επιτέλους μια άσπρη μέρα.Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί.Μην ξεχνάτε οτι είμασταν-είμαστε και θα είμαστε ένας περήφανος λαός,που δεν έχει καμία σχέση με άλλους λαούς.Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους.Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί,μπάς και προλάβουμε να σώσουμε την πατρίδα μας,την θρησκεία μας,την οικογένεια μας,τα παιδία μας,την αξιοπρέπεια μας.Τώρα είναι η ώρα γιά την μεγάλη αλαγή.Τώρα είναι η ώρα για την αναγέννηση του έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανησυχώ όπως είπε και κάποιος άλλος μήπως μας προλάβουνε τα γεγονότα.Μήπως η 21 Νοε είναι κάπως μακριά???Εαν ΑΥΤΟΙ δούνε την ανοδική δυναμική μήπως αντιδράσουν με πρόωρες εκλογές και αιφνιδιάσουν τους πάντες??? Η Δ.Ε ας λάβει υπόψη αυτά τα ερωτήματα και ας πραξει ανάλογα. Επίσης θάθελα να πω ότι θα πρέπει να γίνει κόμμα ευρείας αποδοχής χωρίς ταμπέλες ΄΄αποστράτων΄΄και ΄΄παλαιοκοματικών΄΄πλέον αντιλήψεων ΄΄δεξιού΄΄΄΄αριστερού΄΄κλπ.
    Το θέμα μας είναι Η ΕΛΛΑΔΑ. Και το βασικό που ΔΕΝ μάθαμε εμείς οι πρώην ένστολοι είναι ότι ΔΕΝ μάθαμε να ΚΛΕΒΟΥΜΕ και ΔΕΝ μιλάμε ΄΄ξύλινη΄΄γλώσσα. Αυτά νομίζω ότι πρέπει να πουμε στον κόσμο απλά για να δείξουν εμπιστοσύνη σε ένα νέο κόμμα.Τα ίδια πράγματα άλλωστε έχω ανάγκη και εγώ ,να πιστέψω σε κάτι νέο να έχω ένα όραμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η ιστορία 2 αιώνων της Νεωτέρας Ελλάδος και ιδιαίτερα η πολιτική, μας διδάσκει ότι ο Έλληνας δεν αντέχει διαχρονικά κόμματα, όπως άλλες χώρες (π.χ. Η.Π.Α., Η.Β., Γερμανία) και θέλει αυτά να ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα δεν έχει πλέον σχέση με την αρχική του μορφή, διότι έχουν αλλοιωθεί πλήρως από τις προσπάθειες προσαρμογής στις εκάστοτε απαιτήσεις συλλογής ψήφων. Το κόμμα που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε δεν έρχεται ούτε να αντικαταστήσει ούτε να συμπληρώσει ότι υπάρχει. Ούτε προσπαθεί να προσεγγίσει πολιτικές ιδεολογίες, από όπου και αν προέρχονται. Η ιδεολογία είναι μια και αυτή είναι ο πατριωτισμός, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μας ενδιαφέρει μόνον η πρόοδος της πατρίδας μας με όλα τα στοιχεία που ανέφερε ο πρόεδρος της προσωρινής Δ.Ε. Δεν είμαστε θαυματοποιοί, ούτε μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα μονομιάς. Θέλουμε όμως να ταρακουνήσουμε το φαύλο σύστημα που μας έχει αλυσσοδέσει και να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή κατεύθυνση. Κάντε λίγη υπομονή ακόμη και οι απορίες σας θα λυθούν. Πάσα κρίση δεκτή ακόμη και κακοπροαίρετη. Γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος που θα δεχθούμε από αυτούς που δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν τη νομή της εξουσίας θα είναι αμείλικτος και βρώμικος. Αν μη τι άλλο έχουμε μάθει να πολεμάμε. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και στους πραγματικούς Έλληνες που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.
    Νίκο συνέχισε απερίσπαστος το έργο σου.
    ΔΣΚ Απόστρατος τάξεως 81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Άντε ρε αδέλφια πάμε να κάνουμε αυτό που έκανε ο ΖΟΡΜΠΑΣ.Σίγουρα άμα ζούσε τώρα θα τους μάζευε όλους τους πολιτικούς και θα τους έστελνε στη ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΜΠΡΟΥΜΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΔ Κ΄ ΣΑ
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ,ΕΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ 3-5 ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ
    ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ
    ΑΞΚΟΣ ΣΞ ΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ανωνυμε φιλε 11:29, συμφωνουμε, ολοι ξερουμε τι ψηφιζε ο κοσμος και εσεις και ολοι...
    αυτο που λεω ειναι οτι οι ανθρωποι που θα επιλεγουν να μιλησουν προς τα εξω για τη νεα κινηση, πρεπει να δειξουν στον κοσμο την προτερη
    κομματικη τους τοποθετηση...μονο αυτοι, οχι ο απλος κοσμος που τους ακολουθει...
    ξερεις πολυ καλα πως παιζεται το παιχνιδι σημερα, επικοινωνιακα εννοω...
    Δυστυχως ετσι ειναι σημερα... αν και δεν ειμαι ειδικος, και καθολου μα καθολου επικοινωνιακος (απλως την εχω πλρηρωσει επανηλειμενα στο χωρο μου το γεγονος οτι δεν μιλαω επικοινωνιακα αλλα με ουσια και ευθεως...ετσι εμαθα την αξια της επικοινωνιακης τακτικης..!) αυτο που θα 'χτυπησει' ειναι καποια δυνατα statements/δηλωσεις (δειτε τι προβαλουν επανειλημενα οι τηλεορασεις, τις δηλωσεις που περιεχουν μη-στανταρ γλωσσα..)
    Αυτοι λοιπον πρεπει να πουν ανοιχτα, 'ψηφιζα ΠΑΣΟΚ' απο το 1981, π.χ., που ειπε και ο Βασιλης απο τα Χανια...!
    'ψηφιζα ΝΔ' απο το 1974 π.χ.
    Οπως προειπαμε, ο λογος πρεπει να ειναι 'απλος' και ειλικρινης... οπως ακριβως ειναι η γλωσσα των στρατιωτικων που προειπε ο κ. Πετρομυλωνακης

    glentzakos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Πετρομυλωνάκη που έγγραψε παραπάνω:

    "Δημήτρης Πετρομυλωνάκης είπε...
    Ανησυχώ όπως είπε και κάποιος άλλος μήπως μας προλάβουνε τα γεγονότα.Μήπως η 21 Νοε είναι κάπως μακριά???Εαν ΑΥΤΟΙ δούνε την ανοδική δυναμική μήπως αντιδράσουν με πρόωρες εκλογές και αιφνιδιάσουν τους πάντες??? Η Δ.Ε ας λάβει υπόψη αυτά τα ερωτήματα και ας πραξει ανάλογα. Επίσης θάθελα να πω ότι θα πρέπει να γίνει κόμμα ευρείας αποδοχής χωρίς ταμπέλες ΄΄αποστράτων΄΄και ΄΄παλαιοκοματικών΄΄πλέον αντιλήψεων ΄΄δεξιού΄΄΄΄αριστερού΄΄κλπ.
    Το θέμα μας είναι Η ΕΛΛΑΔΑ. Και το βασικό που ΔΕΝ μάθαμε εμείς οι πρώην ένστολοι είναι ότι ΔΕΝ μάθαμε να ΚΛΕΒΟΥΜΕ και ΔΕΝ μιλάμε ΄΄ξύλινη΄΄γλώσσα. Αυτά νομίζω ότι πρέπει να πουμε στον κόσμο απλά για να δείξουν εμπιστοσύνη σε ένα νέο κόμμα.Τα ίδια πράγματα άλλωστε έχω ανάγκη και εγώ ,να πιστέψω σε κάτι νέο να έχω ένα όραμα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΒΑΤΕ; ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΙΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. IMASTE MAZI SAS PEDIA OLI I ELADA AUTO PERIMENEI ZITW I ELLADA ..ZITW O STRATOS ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ένας ήταν ο ηγέτης!!
    Είχε το βαθμό του συνταγματάρχη !!
    Το μικρό του όνομα ήταν Γεώργιος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή