--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Να είμαστε έτοιμοι!


Κάθε μέρα που κυβερνά η Τρόικα την πατρίδα μας, βυθίζεται η κοινωνία στην απόγνωση, η οικονομία στην ύφεση και η χώρα στην ανυποληψία. Δεν μπορούν οι Τσολάκογλου να κυβερνήσουν όχι μόνον από την καθολική απόρριψη των πολιτών αλλά και από την ανικανότητα που τους αφοπλίζει, από τις αμέτρητες δεσμεύσεις και τους εκβιασμούς που τους ακυρώνουν, από την ξενοδουλεία και το ραγιαδισμό που τους παραλύουν. Η ΔΗΜΑΡ φυλλοροεί, ο Βενιζέλος διαβλέπει αποκλεισμό του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και ο Σαμαράς κατεδαφίζει ό,τι έχει απομείνει στο κόμμα ΝΔ, δεσμώτης της μνημονιακής “υπογραφής” του. Τελευταίο κατόρθωμά τους, ο καθολικός ξεσηκωμός της Ιερισσού.
Όλα αυτά ενώ επιβεβαιώνεται και ενισχύεται, η ενεργειακή αξία της ελληνικής
ΑΟΖ και αναβαθμίζεται η γεωπολιτική σπουδαιότητα της Ελλάδας. Καθώς η Ευρωζώνη βουλιάζει στην ανεργία, η Γερμανία πασχίζει για την ενεργειακή απεξάρτησή της, οι ενεργειακές και χρηματοπιστωτικές πολυθενικές αναζητούν επενδύσεις, η Ρωσία διεκδικεί ρόλο υπερδύναμης στη Μεσόγειο και η Κίνα εισόδους για τίς εξαγωγές της στην Ευρώπη. Καθώς οι ανακατατάξεις στη βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, η πολεμική σύγκρουση στη Συρία και οι εντεινόμενες απειλές Ισραήλ-Ιράν αφενός προωθούν την αυτοδιάθεση των Κούρδων και αφετέρου την αστάθεια και την υποβάθμιση της Τουρκίας.
Πολιτικά λοιπόν, η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ  ενισχύει την Ελλάδα και τον ελληνισμό ακόμη και αν μείνει ανοικτή η οριοθέτησή της με την Τουρκία (αφήνοντάς την για το ορατό μέλλον), δεδομένου πως θα καταστεί απαραίτητη η σταθεροποιητική παρουσία της. Ανοίγει πολύπλευρες δυνατότητες αποσυμφόρησης για την οικονομία της, με πλήθος πολιτικών συνεργιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, του ευρωπαϊκού Νότου και ιδιαίτερα της Βαλκανικής ενδοχώρας. Η οποία Βαλκανική, καταποντίζεται αβοήθητη στην φτώχια και τη διαφθορά υπό το βάρος του ευρωπαϊκού ονείρου που έγινε βραχνάς και εφιάλτης εγκυμονώντας σοβαρές απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το “μαλακό υπογάστριό της”. Έτσι διαφαίνεται εξαιρετικά ελπιδοφόρο το μέλλον της πατρίδας μας. Εφόσον βέβαια απελευθερωθούμε από την τριπλή Κατοχή.
Πώς όμως γίνεται αυτό;
  1. Η διογκούμενη λαϊκή οργή από την αδιέξοδη καταστροφική δημοσιονομική πολιτική, προδικάζει εκλογικό καταποντισμό της συγκυβέρνησης. Συνεπώς στο εσωτερικό των κομμάτων εντείνονται οι τάσεις ανυπακοής και απόσχισης, οι βουλευτές αγωνιούν για το μέλλον τους. Πολύ δε περισσότερο καθώς οι καταδίκες Παπαγεωργόπουλου και Τσοχατζόπουλου είναι σαφέστατα προειδοποιητικές για το τι μπορεί να επακολουθήσει. Μάλιστα πρόσφατα στην Βουλή, 121 βουλευτές ζήτησαν παραπομπή και του Παπαδήμου για τη λίστα HSBC-Lagarde.
  2. Οι ενεργειακές και χρηματοπιστωτικές πολυεθνικές διψούν για επενδύσεις και κερδοσκοπία, τόσο όσο και η Γερμανική οικονομία. Έτσι η Deutsche Bank απέστειλε προ μηνών μήνυμα ισχυρού ενδιαφέροντος για την ελληνική ΑΟΖ. Οπότε ούτε η Τουρκία επιτρέπεται να παρενοχλήσει τις business ούτε οι ραγιάδες και κατσαπλιάδες μας να κωλυσιεργούν.
  3. Στη Μεσόγειο η εντεινόμενη πολιτική αβεβαιότητα και αστάθεια, στην Ευρωζώνη το έκρυθμο πολιτικό αδιέξοδο μετά τις εκλογές στην Ιταλία και οι έντονοι φόβοι για έκρηξη στην αγορά ομολόγων, ενισχύουν τις φωνές και τις θέσεις των δυνάμεων της σύνεσης στην ΕΚΤ για την άρση της καταθλιπτικής εξόντωσης των κοινωνιών του Νότου.
  4. Συντελείται αφύπνιση και των πολιτών στην κοινωνία μας. Πέραν από τα συνέδρια των διαφόρων κομμάτων, πλήθος ακομμάτιστων ομάδων και κινήσεων συσκέπτονται, αναζητούν και επεξεργάζονται πολιτικές διεξόδους. Ενισχύεται το ρεύμα της αυτοκριτικήςγια την κυριαρχία του δικομματισμού, του εκμαυλισμού και της διαφθοράς επί δεκαετίες.. Δυναμώνει η πεποίθηση πως συνεργατικά και με τις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να ελευθερωθούμε. Κανείς μάγος ή σωτήρας, από πουθενά και οπουδήποτε, μπορεί να κάνει αυτό που οφείλουμε στους εαυτούς μας: Να ξαναγίνουμε πολίτες, να μιλάμε και σκεφτόμαστε και ενεργούμε με το “εμείς” για το “εμείς”. Αξιοζήλευτη εδώ είναι η επίδοση των Κυπρίων που στις δικές τους εκλογές πέτυχαν να καταγράψουν ένα συμπαγές 25% με νεότευκτο σχηματισμό και τον ακομμάτιστο Γ. Λιλλήκα.
Μπορούμε να ετοιμαστούμε ώστε στο επερχόμενο ανυπέρβλητο κυβερνητικό αδιέξοδο, να απαιτήσουμε και επιβάλουμε κυβέρνηση εξωκομματικής στελέχωσης, υπερκομματικής στήριξης, προγράμματος σωτηρίας ειδικού αντιμνημονιακού σκοπού και προσδιορισμένης διάρκειας. Έχοντας την βεβαιότητα πως κανένας συνδυασμός ενδοκοινοβουλευτικών μέχρι σήμερα κομμάτων, δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Και να δώσουμε τέλος στη “μεταπολίτευση” και στην κομματοκρατία, να απελευθερωθούμε από τα δεσμά και τις προκαταλήψεις των ιδεολογιών και ιδεοληψιών.
Η Ιερισσός σήμερα, το Σύνταγμα και η Κερατέα χθες, το Ελληνικό αύριο, ο Σαρωνικός μεθαύριο, βήμα βήμα αποκτάται η Λευτεριά.
Ν. Καραβαζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου