--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Yποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Αλβανίας


Άρχισαν οι πρώτες υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Αλβανίας ;ΕκτύπωσηE-mail
17-06-2012 01:48:33
Προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί η απάντηση που έδωσε ο Α. Τσίπρας στον Αλβανό δημοσιογράφο Νίκο Άγκο για την εφημερίδα SHQIP
αναφορικά με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Ειδικότερα όσον αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων των δύο χωρών ο Α. Τσίπρας δήλωσε ότι εάν εκλεγεί, η κυβέρνηση του θα επαναδιαπραγματευθεί την συμφωνία με την Αλβανία.
Ο καθορισμός των θαλασσίων συνόρων αποτελεί το πρώτο στάδιο για την ανακήρυξη της ΑΟΖ της κάθε χώρας στο Βόρειο Ιόνιο μια περιοχή πολλά υποσχόμενη σε ενεργειακούς πόρους.
Η τοποθέτηση του Α. Τσίπρα δημιουργεί σημαντικά ερωτηματικά για την γνώση και αντίληψη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Μπερίσα έχουν ήδη υπογράψει την σχετική συμφωνία η εφαρμογή της οποία εμποδίστηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας μετά την παρέμβαση εθνικιστικών κύκλων του Σοσιαλιστικού κόμματος της γειτονικής χώρας υπό την παρότρυνση της Τουρκίας.  
Επισημαίνεται ότι και οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ μετά την κυβέρνηση Καραμανλή έμειναν σταθεροί στη θέση ότι η υπάρχουσα "Συμφωνία των θαλάσσιων υδάτων" είναι σε ισχύ και δεσμεύει την Αλβανία.
Ακολουθεί η σχετική ερώτηση του Αλβανού δημοσιογράφου και η απάντηση του Α. Τσίπρα
Θα γνωρίζετε κ. Τσίπρα, ότι μεταξύ των δύο χωρών ακόμη παραμένει μετέωρη η υπογραφή της συμφωνίας των θαλάσσιων υδάτων. Αν αναλάβετε την διακυβέρνηση, σκοπεύετε, να αρχίσετε νέες διαπραγματεύσεις με την Αλβανική πλευρά;
Απάντηση Α. Τσίπρα:  Πρωτεύων στο πρόγραμμά μας είναι να αρχίσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με όλες τις ενδιαφερόμενες γειτονικές χώρες, με σκοπό μετά την υπογραφή των διμερών συνθηκών, να αρχίσει ο καθορισμός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της κάθε χώρας. Αυτές οι διαδικασίες θα προχωρήσουν βάση του Διεθνούς Δικαίου καθώς και της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου