--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Παραιτείται και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ.Βερνίκος!


Περονόσπορος στην κυβέρνηση: Παραιτείται και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ.Βερνίκος!
26-06-2012 18:11:12
 Υπό παραίτηση τελεί ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βερνίκος. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσε από την
κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό εξηγήσεις για το αν συμμετέχει σε εξωχώρια εταιρεία (offshore), καθώς κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με την ιδιότητα του υπουργού. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική στάση του κ. Βερνίκου ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Ομως, προσθέτει, ο νόμος 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Οπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρείας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρεία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου