--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Επίσημο αίτημα υπαγωγής στον Μηχανισμό Στήριξης υπέβαλε η Κύπρος


Η Κύπρος υπέβαλε σήμερα αίτημα οικονομικής στήριξης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, EFSF, ανέφερε η κυβέρνηση στην Λευκωσία.


Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η αιτία της προσφυγής στον μηχανισμό ήταν ο
περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της Κύπρου από την «έκθεση των τραπεζών της Κύπρου στο ελληνικό χρέος».

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα η υποβάθμιση της Κύπρου από την Fitch στην κατηγορία BB+, δηλαδή σε κατηγορία junk. [βλ. σχετικά εδώ]

Η ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«H Κυπριακή Δημοκρατία έχει σήμερα ενημερώσει τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση προς τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ για οικονομική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΤΧΣ/ΕΜΣ).

» Σκοπός του αιτήματος είναι ο περιορισμός των κινδύνων που αντιμετωπίζει η Κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τον τραπεζικό τομέα,  λόγω της μεγάλης έκθεσής του στην ελληνική οικονομία».

25 Ιουνίου 2012, 19:07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου