--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ξηλώνεται το πουλόβερ του Τζήμερου


Ξηλώνεται το πουλόβερ του Τζήμερου. Ολα τα ονόματα και οι επιστολές

Προ ολίγων ημερών την παραίτησή του υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημιουργίας Ξανά, Κώστας Λουκόπουλος (δείτε παρακάτω την επιστολή παραίτησης), σημειώνοντας την αντίθεσή του με την επιλογή σύμπραξης του κ. Τζήμερου με τον Στέφανο Μάνο. Σήμερα ……….
την παραίτησή του από την εθνική επιτροπή του κόμματος ανακοίνωσε με επιστολή του (παρακάτω) το μέλος του οργάνου, Εμμανουήλ Επιτροπάκης. Παραθέτουμε και την επιστολή παραίτησης οκτώ μελών του πολιτικού συμβουλίου.
Στην επιστολή του, ο κ. Επιτροπάκης μεταξύ άλλων καταγγέλλει τον κ. Τζήμερο για παράδοση σε συμφέροντα και «απόπειρα διαφθοράς», ενώ σημειώνει ότι ο πρόεδρος του κόμματος «έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον Σοφέρ και τη Γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια».
Ακολουθούν οι δυο επιστολές παραίτησης:
Η επιστολή παραίτησης του κ. Επιτροπάκη:
«Αθήνα
Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ!
Φίλες, φίλοι:
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος «δημιουργία,ξανά», διότι οι επιλογές και η εν γένει συμπεριφορά του προέδρου του κόμματος όχι μόνο το αλλοίωσαν, αλλά στην ουσία το παρέδωσαν σε συμφέροντα που εξ ορισμού αντιστρατεύεται η πολιτική ως λειτούργημα.
Δεν μπορώ πλέον να ανήκω σε ένα κόμμα που αποδεικνύεται καθημερινά ότι δημιουργήθηκε ως πρόσχημα, ως επίφαση για την είσοδο στη Βουλή ανθρώπων και συμφερόντων υπό τον μανδύα της «συστημικής στήριξης». Η δε αναφορά του Προέδρου, κατά τη συνεδρίαση της 20ης Μαΐου 2012, στην αναγκαιότητα στήριξης από το συγκρότημα Αλαφούζου, αποτελεί για μένα απόπειρα διαφθοράς των μελών της ίδιας της Εθνικής Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος ουδόλως ενδιαφέρθηκε να συγκροτήσει ένα κόμμα με πραγματικές αρχές, πρόγραμμα και πολιτικούς στόχους, αλλά να «στήσει» μια τεράστια επικοινωνιακή μηχανή, αξιοποιώντας τις πραγματικά εξαιρετικές ρητορικές ικανότητες του και χρησιμοποιώντας ως μόνιμο άλλοθι την πίεση του χρόνου. Ιδρυτική Διακήρυξη, καταστατικό, οικονομική διαφάνεια, όλα ήταν και παραμένουν προσχηματικά, εφόσον στην πραγματικότητα τίποτε δεν ακολουθείται.
Πολλοί πιστέψαμε πως ο «μεταρρυθμιστικός» λόγος του Προέδρου ήταν η αυθεντική έκφραση ενός πολίτη, ο οποίος αναζητούσε την κοινή λογική στην πολιτική. Ωστόσο, ο προσεκτικός παρατηρητής και αυτός που έχει αυθεντικό ενδιαφέρον για την αξιοπιστία ενός πολιτικού φορέα, σύντομα θα διέκρινε πως κάθε άλλο παρά πολιτικές αρχές ακολουθούνταν στη δημιουργία,ξανά! Μέσα από την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου βρέθηκα, δυστυχώς διαπίστωσα πολύ νωρίς πως ακόμα και απλές αρχές μας, όπως αυτές που αφορούν τη στρατιωτική θητεία των υποψηφίων βουλευτών μας, επιχειρήθηκε να παρακαμφθούν με ευτελή επιχειρήματα. Αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής αγνοήθηκαν και καταστρατηγήθηκαν, ενώ το καταστατικό ευτελίστηκε τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία. Επιστέγασμα όλων αυτών ήταν η συγκρότηση λιστών κατά παράβαση των αποφάσεων της Εθνικής Επιτροπής και η επιλογή προσώπων που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τον πολιτικό μας φορέα, με αποτέλεσμα την ένταξη εντός αυτών «αλεξιπτωτιστών» και γόνων πολιτικών. Φαινόμενα που τόσο έντονα καταδικάζαμε με τις «μεταρρυθμιστικές» θέσεις και απόψεις μας.
Εντάσσω επίσης στο ίδιο πλαίσιο την απόφαση για τη συνεργασία, την ευθύνη της οποίας φέρει εις το ακέραιον και η ίδια η Εθνική Επιτροπή με την ψήφο της. Ήταν μια απόφαση που άλλαξε εντελώς τη φυσιογνωμία του κόμματος, εξέθεσε ανεπανόρθωτα στους ψηφοφόρους μας τα μέλη, τους υποψηφίους βουλευτές, τα στελέχη και, κυρίως, ήταν μια απόφαση που πάρθηκε παρασκηνιακά με άγνωστους μέχρι σήμερα όρους. Υπενθυμίζω πως η απόφαση αυτή ουδέποτε συζητήθηκε με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά ούτε και με τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι την πληροφορήθηκαν μέσω του Facebook αργά το βράδυ της Κυριακής 20/5. Ίσως δεν γνωρίζουν ακόμα όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές μας (των εκλογών της 6ης Μαΐου), πως οι συζητήσεις για την επίμαχη συνεργασία ξεκίνησαν το Σάββατο 19/5, και δεν τους ανακοινώθηκε τίποτα στην ημερίδα, όπου είχαν κληθεί για να εκθέσουν την εμπειρία τους και να ακουστεί η φωνή τους! Πολύ πιθανόν να μην ζητείτο ούτε η γνώμη της Εθνικής Επιτροπής, εφόσον ουδέποτε υπήρξε πρόθεση να συγκληθεί. Η Εθνική Επιτροπή συνεκλήθη με πρωτοβουλία των μελών της, όταν διαπίστωσε πως σημαντικές αποφάσεις για το κόμμα θα λαμβάνονταν ερήμην της.
Χαρακτηριστικό δε είναι πως, ενώ η κύρια επιχειρηματολογία για τη συνεργασία με τη Δράση ήταν η καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεργασιών, στο ίδιο το κόμμα καλλιεργήθηκε ακριβώς το αντίθετο! Ο Πρόεδρος έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον Σοφέρ και τη Γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια.
Πολλοί θα θεωρήσουν ότι απλά έγιναν λάθη και ότι δεν υπάρχει άλλη σκοπιμότητα. Αυτή ήταν ομολογώ και η δική μου αντιμετώπιση, όπως και πολλών άλλων χιλιάδων φίλων και ψηφοφόρων της δημιουργίας,ξανά! Και, σίγουρα, τέλειος δεν είναι κανείς. Σήμερα όμως, μετά από όλα όσα έχω δει, είμαι πεπεισμένος πως ό,τι γίνεται, δεν οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος υπερεκτίμησε τις ικανότητές του, όσο σε ένα προμελετημένο σχέδιο για μια άνευ όρων είσοδο στη Βουλή, σχέδιο που επιχειρήθηκε πολλές φορές να υλοποιηθεί, αλλά εμποδίστηκε τελευταία στιγμή μετά από παρέμβαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Η τελευταία ευκαιρία για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου ήταν η συνεργασία με τη Δράση, μια συνεργασία που θα γινόταν ίσως αδιαμαρτύρητα αποδεκτή, αν είχε συζητηθεί ανοιχτά και έγκαιρα. Εκτελέστηκε όμως με έναν εντελώς λανθασμένο τρόπο και την προκλητική απαίτηση συμμόρφωσης μελών και στελεχών με μια απόφαση η οποία δεν ωρίμασε ποτέ στους κόλπους της βάσης και της ηγεσίας του κόμματος που σκοπίμως παρακάμφθηκαν. Τα δε ιδεολογικά χαρακτηριστικά που επιχειρήθηκε να αποδοθούν στη συνεργασία αυτή, ακυρώθηκαν αυτοστιγμεί με τη δήλωση περί «συστημικής στήριξης» από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, αποκαλύπτοντας θεαματικά πόσο χαλαρές ήταν οι αντιστάσεις του Προέδρου στους πειρασμούς της εξουσίας!
Η αρχική ιδέα της δημιουργίας,ξανά!, περί σχηματισμού ενός μεταρρυθμιστικού πολιτικού φορέα που θα είχε σκοπό να εξυγιάνει το πολιτικό σύστημα και να θεραπεύσει σταδιακά τα προβλήματα της Ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, δυστυχώς προδόθηκε πολύ γρήγορα από τον εμπνευστή της. Αποδείχτηκε πως για τον ίδιο δεν ήταν παρά ένα προϊόν επιθετικού μάρκετινγκ. Μια επιτυχημένη συσκευασία που το μόνο που χρειαζόταν πλέον ήταν ένα «έτοιμο» περιεχόμενο και μια αρχική «συστημική στήριξη». Οι «οδηγίες κατασκευής γι´αυτό που δεν ξανάγινε» υπήρχαν. Και βρέθηκαν και τα υλικά. Η Δράση-ΦΙΣ ήταν το «περιεχόμενο», η «συστημική στήριξη» ήταν το «κεφάλαιο», και η δημιουργία,ξανά! η «σούπερ συσκευασία», η σούπερ διαφήμιση. Απλά δεν έγινε το Μάη, διότι πριν γίνει η τελική συμφωνία έπρεπε να αποδειχτεί η αξία της «συσκευασίας». Έτσι εξηγείται η αδιαφορία του Προέδρου να καλλιεργήσει μια πολιτική κουλτούρα μέσα στο κόμμα, να εισάγει έναν μηχανισμό επεξεργασίας θέσεων να αναπτύξει δομές και να αναδείξει στελέχη, αφού ως επί το πλείστον τις θέσεις τις έγγραφε ο ίδιος και στα κανάλια εκπροσωπούσε πάντα το κόμμα ο ίδιος γεγονός που καταδεικνύει έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο ακόμα και των στενών συνεργατών του. Όλα αυτά θα τα έβρισκε έτοιμα στη Δράση ή στη ΔΗΣΥ.
Το 2,15% που πέτυχε η δημιουργία,ξανά! στις εκλογές της 6ης Μαΐου οφείλεται όχι μόνο στο όραμα που γέννησε, αλλά και στο πρωτόγνωρο πάθος που ένωσε χιλιάδες ανθρώπους σε έναν πραγματικά ηρωικό αγώνα ενάντια στη σήψη του πολιτικού συστήματος. Οι 135.952 συμπολίτες μας που εμπιστεύτηκαν τη δημιουργια,ξανά!, γρήγορα μετατράπηκαν σε επιταγή προς εξαργύρωση και σε νούμερα μιας άθλιας αριθμητικής.
Ωστόσο, η Ελλάδα χρειάζεται να διαφυλάξει κάθε υγιές κύτταρό της, προκειμένου να ξαναχτίσει πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους οι πολιτικοί μας. Κλείνω, με την ελπίδα οι συμπολίτες μας να διαφυλάξουν τις δυνάμεις τους και να μην τις σπαταλήσουν σε άλλη μια απατηλή επιλογή.
Με ιδιαίτερη τιμή
Εμμανουήλ Επιτροπάκης»
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΞΑΝΑ»
Πρόεδρε,
Όταν με διόρισες Αντιπρόεδρο της «δημιουργίας, ξανά» θυμάσαι ότι σου είχα πει «ότι έχεις την παραίτηση μου ανοιχτή και κάνε χρήση της όποτε εσύ κρίνεις».
Μετά τα τελευταία γεγονότα επειδή ούτε εγώ έχω την δική σου εμπιστοσύνη, αλλά το σημαντικότερο ούτε εσύ έχεις την δική μου για τους λόγους που εσύ γνωρίζεις και καταλαβαίνεις καλύτερα από όλους μας , σου υπενθυμίζω την «ανοικτή παραίτηση» μου που είχες από την 26 Μαρτίου και θεώρησε την πλέον ως δεδομένη.
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Ένας Συνιδρυτής της «δημιουργίας, ξανά»
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αγαπητά μέλη και φίλοι της «Δημιουργίας, ξανά!»,
Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, οκτώ μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της «Δημιουργίας, ξανά!» έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
Τα παρακάτω μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που εκφράζουν την πλειοψηφία του, διαπιστώνοντας την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η εκλογική σύμπραξη της «Δημιουργίας, Ξανά» με τη Δράση, και τελικά την Φιλελεύθερη Συμμαχία, ζητούμε την ακύρωση της παραπάνω συμφωνίας της οποίας τους όρους και τις λεπτομέρειες ακόμα αγνοούμε.
Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνουμε τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους της «Δημιουργίας, Ξανά» ότι παραμένουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες που γέννησαν και οδήγησαν μέχρι σήμερα αυτό το κίνημα πολιτών με την ηγεσία του Θάνου Τζήμερου και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτές όλοι μαζί.
Η κίνηση αυτή δεν έγινε χωρίς περίσκεψη, ούτε χωρίς οδύνη. Αιτία της υπήρξαν οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και η διάχυτη -μετρήσιμη πλέον- αρνητική ψυχολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποστηρικτών και ψηφοφόρων μας για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Ο δυναμικός βηματισμός μας στην κοινωνία ιδεών και αρχών, όπου επενδύσαμε, δεν υπάρχει πλέον. Αντιθέτως, οπισθοδρομεί. Αν θα μπορούσαμε να συμπυκνώσουμε τους λόγους σε μία μόνο πρόταση, αυτή θα ήταν «η πλήρης και προκλητική αναντιστοιχία λόγων και πράξεων». Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι η κλιμακούμενη αυτή δυσαρέσκεια δεν ήταν προβλέψιμη ή δεν αξιολογήθηκε, αρνούμαστε να αποδεχθούμε την ασυνέπεια, την απαξίωση των κομματικών θεσμών και οργάνων, την πλήρη έλλειψη πραγματικής εσωκομματικής δημοκρατίας και εν τέλει την εξαπάτηση των μελών και ψηφοφόρων της «Δημιουργίας, ξανά!».
Η ασυνέπεια και η ανακολουθία δηλώσεων και αποφάσεων κατά το διάστημα που ακολούθησε τις εκλογές της 6ης Μαΐου βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής μας και δικαιολογεί πλήρως την αντίδρασή μας ως προς την ουσία της. Συγκεκριμένα:
1) Δύο μόλις μέρες μετά τις εκλογές στην ιστοσελίδα της «Δημιουργίας, ξανά!» αναρτήθηκε η εξής ανακοίνωση.
«Διάψευση σεναρίων περί συνεργασίας
Η «δημιουργία, ξανά!» ξεκίνησε με ένα όραμα: να αλλάξει την Ελλάδα με τη δύναμη των ανθρώπων της παραγωγικής οικονομίας, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς. Έτσι και θα συνεχίσει. Φαίνεται όμως ότι οι σεναριογράφοι είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού συστήματος. Σήμερα, διαβάζουμε συνέχεια για συναντήσεις που ουδέποτε έγιναν και για αποφάσεις που ουδέποτε ελήφθησαν. Προφανώς, διαψεύδουμε τα σχετικά σενάρια. Δεν θα επανέλθουμε.
Η ψήφος εμπιστοσύνης στη «δημιουργία, ξανά!» δεν είναι εξαγοράσιμη, ούτε προς πολιτική εκ μετάλλευση. Είναι η ξεκάθαρη και συνειδητή επιλογή των πολιτών για την στήριξη ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού σ’ αυτή τη χώρα. Θα την τιμήσουμε.»
Η ουσία της κατηγορηματικής αυτής ανακοίνωσης επιβεβαιώθηκε δημοσίως από τον Θάνο Τζήμερο πολλές φορές ακόμα μέχρι το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, οπότε, στην αρχή της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής, έγινε λόγος για πρώτη φορά για συνεργασία με την Δράση. Εκείνη την ημέρα, αλλά και την επομένη, οι αντιδράσεις ήσαν έντονες. Μάλιστα, προτάθηκε και υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η πρόταση να συμμετέχει η Δράση στα ψηφοδέλτια της Δημιουργίας σε επίπεδο στελεχών με τρόπο ανάλογο με αυτόν των Δημοκρατικών, χωρ ίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς την συμμετοχή του Στ. Μάνου (ώστε να διασωθεί το σύνθημα «Πολιτική χωρίς πολιτικούς»). Απόλυτη ήταν η αντίθεση στην συμμετοχή του Γρηγόρη Βαλλιανάτου και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας στον κυοφορούμενο συνασπισμό. Προτάθηκε επίσης και υπερψηφίστηκε να αναγγελθεί από τώρα και να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Στέφανου Μάνου στις επόμενες εκλογές για την Δημαρχία Αθηνών. Για την απόφαση αυτή ενημερώθηκε εγκαίρως ο Θάνος Τζήμερος από τον Αντιπρόεδρο μέσω του Υπευθύνου του Πολιτικού του Γραφείου, ενώ ήδη συνομιλούσε με τον Στέφανο Μάνο και τα στελέχη της Δράσης. Εκ του αποτελέσματος (βλ. επίσημη ανακοίνωση συνασπισμού δύο μέρες αργότερα) συνάγεται ότι η πρόταση αυτή απερρίφθη ασυζητητί, αν ποτέ ετέθη υπ’ όψη του κου Μάνου. Αργά το βράδυ της Κυριακής (20 Μαΐου 2012), η απόφαση του Σαββάτου ανετράπη μετά από θυελλώδη συζήτηση και κατ’ απαίτηση του Θάνου Τζήμερου, η οποία τέθηκε με άκρως πιεστικό τρόπο κατά παράβαση κάθε πολιτικής και καταστατικής δεον τολογίας. Τα εκδοθέντα πρακτικά ουδόλως απεικονίζουν τη συζήτηση αυτή και τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζουν τα μέλη και τους φίλους του κόμματος από τις ουσιαστικές πτυχές της. Η συνεργασία κοινοποιείται χωρίς καθυστέρηση διαδικτυακά, πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
2) Από την επόμενη μέρα το πρωί (Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012) γινόμαστε όλοι αποδέκτες καταιγιστικών αντιδράσεων, ενίοτε υβριστικών. Η πίεση είναι τέτοια που προφανώς οδήγησε τον Θάνο Τζήμερο σε τακτική αναδίπλωση με την εξής ανακοίνωση το ίδιο βράδυ: «Διαφωνού με με τη συμμετοχή του (σσ. Βαλλιανάτος) καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως και με όποια άλλη κατεύθυνση θέλετε. Εκτιμούμε το χιούμορ του, την ευρυμάθειά του, τον θεωρούμε πετυχημένο ως ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων – αλλά μέχρι εκεί. Ελπίζουμε το θέμα να διευθετηθεί μέχρι αύριο. Θα ενημερωθείτε. Αν δεν διευθετηθεί, η συνολική συνεργασία ακυρώνεται.»
Το θέμα, ως γνωστόν δεν διευθετήθηκε, η συνεργασία δεν ακυρώθηκε, ανακοινώθηκε δε σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο Intercontinental την επόμενη μέρα (Τρίτη, 22 Μαΐου 2012).
3) Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, ενώ οι αντιδράσεις αυξανόντουσαν σε οξύτητα και αριθμό και εξακολουθώντας να τελούμε εν αγνοία των όρων της συμφωνίας, εμφανίστηκαν ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της Δράσης (Αντύπας Καρίπογλου και Φίλιππος Κιτσόπουλος) στο γραφείο του Στέφανου Κοτσώλη ως τα νέα αφεντικά και με περισσή αυθάδεια δήλωσαν, μεταξύ άλλων, ότι η συμφωνία περιλαμβάνει όντως τον Βαλλιανάτο, στα ψηφοδέλτια θα εμφανιστούν και τα τρία κόμματα και να μην τρέφουμε αυταπάτες, όσο για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας να ρωτήσουμε τον Θάνο Τζήμερο. «Μα καλά, ο πρόεδρός σας δεν σας ενημερώνει για τις συμφωνίες που κάνει;» ήταν επί λέξει η τελευταία τους «βολή» στα στελέχη της«Δημιουργίας, ξανά!» που παρίσταντο στo γραφείo εκείνη την στιγμή.
4) Ακολουθεί η επιστολή-αίτησή μας, που αναφέρεται στην αρχή. Θέλοντας να μην αφήσουμε την διαφωνία μας αυτή να σταθεί εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του κόμματος, και προκειμένου να διευκολύνουμε την μετάβαση στην νέα κατάσταση αλλά και την διευθέτηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των διαφόρων προεκλογικών εκκρεμοτήτων, απεφασίσθη η έκτακτη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012. Δεν παρευρέθη κανείς άλλος εκτός από τους οκτώ υπογράφοντες την αίτηση!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανείς από το Πολιτικό Συμβούλιο δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τον Στέφανο Μάνο που οδήγησαν τελικά στον συνασπισμό. Δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα την πορεία τους, ούτε τους όρους και άλλους πολιτικούς και προγραμματικούς συμβιβασμούς.
Συνεχίζουμε να ανησυχούμε για την πορεία της χώρας. Επιβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις αρχές και τις αξίες της «Δημιουργίας, ξανά!». Επιλέγουμε να αγωνιστούμε για την προώθηση των αξιών μας, επειδή θεωρούμε ότι μόνον αυτές αποτελούν τον ασφαλή δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση, μόνον αυτές εγγυώνται την επιβίωσή μας.
Η δήλωσή μας της 23ης Μαΐου ανέβηκε στις σελίδες του facebook της «Δημιουργίας, ξανά!» αλλά εξαφανίσθηκε ταχύτατα, όπως και εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης, με συνοπτικές διαδικασίες. Θα επιχειρήσουμε και πάλι να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο κανάλι επικοινωνίας, ελπίζοντας πως αυτή την φορά οι διαχειριστές της δεν θα λογοκρίνουν τις απόψεις αυτών που μας υποστηρίζουν.
Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Νάσος Κόκκινος
Νίκος Γιαννακόπουλος
Αναστάσιος Τσάμης
Ειρήνη Σφακιανάκη
Θεόδωρος Πολυζωίδης
Βασίλης Δρακονταειδής
Ευτυχία Γιαννούλη
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου