--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ν. Αλικάκος

      Το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο κάθε ένας από εμάς, ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα, σήμερα αλλά και στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι « τι θα κάνει;» Τι θα κάνει ο ίδιος προσωπικά απέναντι στην πρωτοφανή πολιτική, κοινωνική και οικονομική παρακμή που μαστίζει την Πατρίδα του. Η οικονομική κρίση της τελευταίας διετίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας αντανακλαστικός δείκτης, ίσως ο πιο ευαίσθητος, της βαθιάς παρακμιακής περιόδου που διέρχεται η Πατρίδα μας.


     Αλλά πριν οδηγηθεί στην απάντηση του απλού αυτού ερωτήματος είναι απαραίτητη η προηγούμενη απάντηση σε ένα άλλο ερώτημα: Πως και γιατί φθάσαμε ως εδώ. Από τη θέση που θα πάρει στα ερωτήματα αυτά ο καθένας μας θα προσδιορίσει το ρόλο του όχι μόνο τον δικό του αλλά και των παιδιών του στην αυριανή, μετά την επερχόμενη θύελλα, Ελλάδα.

     Τον Ιούλιο του 1974, μετά την κατάρρευση της επτάχρονης δικτατορίας κάτω από την πίεση του κυπριακού δράματος, άρχιζε ένα νέο κεφάλαιο στη νεώτερη ιστορία μας. Κύριο ζητούμενο της νέας αυτής ιστορικής περιόδου ήταν η Δημοκρατία. Η αναζήτηση των δρόμων που οδηγούσαν στην καθιέρωση ενός ασφαλούς και βιώσιμου δημοκρατικού πολιτεύματος. Απαλλαγμένου πλέον του Κράτους και από την αμφιλεγόμενη συνταγματική μοναρχία φαινόταν πως άνοιγε ο δρόμος για ένα σύγχρονο, ελεύθερο , δημοκρατικό, ευρωπαϊκό Κράτος. Το πρότυπο ήταν μια κοινοβουλευτική δημοκρατία με δυο βασικούς πολιτικούς σχηματισμούς   να εναλλάσσονται στην εξουσία. Πρότυπο ταιριαστό, όχι μόνο προς τα περισσότερα δημοκρατικά κράτη αλλά και προς την ψυχολογία του Ελληνικού Λαού, ο οποίος ήταν πάντοτε μοιρασμένος σε 2 αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις. Το σχέδιο λοιπόν , του γεννήτορος της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, ήταν να καθιερωθούν 2 πολιτικές παρατάξεις ως διαρκείς πολιτικοί σχηματισμοί και αυτοί να αναλάβουν στη συνέχεια τις μελλοντικές πολιτικές επιλογές της Χώρας. Η κεντρώα παράταξη , ως μια εκ των 2 στην οποία υπολόγιζε, σύντομα εξανεμίσθηκε από τη θυελλώδη ορμή και τον αναμφισβήτητο δυναμισμό της νέας σοσιαλιστικής παράταξης που είχε εμφανιστεί πλέον στο πολιτικό σκηνικό.            

          Το 1981, σταθμός στην πολιτική ζωή της Χώρας, την εξουσία αναλαμβάνει  ο έτερος πλέον μεγάλος πολιτικός σχηματισμός. Νέες πολιτικές δυνάμεις εμφανίζονται. Νέα πρόσωπα , νέα ήθη. Με αρχηγό έναν πολιτικό άνδρα με γνήσια αλλά και έντονα τα χαρακτηριστικά του δημαγωγού, με επαναστατική ρητορεία συγγενεύουσα συχνά με την ρητορεία της κομμουνιστική αριστεράς, με υπέρμετρη υποσχεσιολογία, με κολακεία προς τις μάζες και με σύμμαχο τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς απέκτησε την εύνοια του Λαού. Το σοσιαλιστικό κόμμα έχοντας πλέον και την κρατική εξουσία στη διάθεσή του οργανώθηκε πολυεπίπεδα στα διάφορα εργασιακά και κοινωνικά στρώματα. Σύντομα το κράτος υποτάχθηκε, με σοβιετικού τύπου πρακτικές, στο κόμμα. Κύριο μέσον επιβολής του κόμματος ήταν μια ιδιότυπη μέθοδος που γοργά μετεξελίχτηκε στη μόνη ιδεολογία , αφού απογυμνώθηκε και από κάθε άλλη που άλλωστε στην πραγματικότητα ουδέποτε είχε. Ο λαϊκισμός. Ήταν τόσο ισχυρή , τόσο δυναμική και τόσο αποτελεσματική μεθοδολογία που την υιοθέτησε έκτοτε κάθε πολιτικό κόμμα στην Πατρίδα μας. Το σοσιαλιστικό κόμμα με τη λεπίδα του λαϊκισμού στα επιδέξια χέρια του αρχηγού του σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του και εκμεταλλευόμενο τις ψήφους της αριστεράς κέρδιζε με άνεση τις εκλογικές αναμετρήσεις. Μετά και από την συνταγματική αναθεώρηση του 1986, όπου εκμηδενίσθηκε  κάθε άλλη  παρεμβατική δύναμη συνταγματικού θεσμού έμειναν τα κόμματα απόλυτοι κυρίαρχοι. Από θεσμοί εξυπηρέτησης του δημοκρατικού πολιτεύματος μεταβλήθηκαν σε αποκλειστικούς και μόνους ρυθμιστές του πολιτεύματος. Το μαύρο σύννεφο της κομματοκρατίας είχε απλωθεί πάνω από τη Χώρα.

      Από την άλλη μεριά η συντηρητική παράταξη ασυνήθιστη στην αναμέτρηση αυτή, ανήμπορη να αντιδράσει συνειδητοποίησε ότι η μόνη της ελπίδα ήταν να μιμηθεί τον αντίπαλό της στον λαϊκισμό και να τον αποδυναμώσει από  τη δύναμη εκείνη που έκανε την εκλογική διαφορά. Τις αριστερές ψήφους οι οποίες έπρεπε να πηγαίνουν στα κόμματα της αριστεράς και πουθενά αλλού. Αλλά προηγουμένως έπρεπε οι αριστεροί ψηφοφόροι να απαλλαγούν από τα φοβικά σύνδρομα της δεξιάς, που αριστοτεχνικά καλλιεργούσαν οι σοσιαλιστές από τα υποχείρια μέσα ενημέρωσης. Η λύση λοιπόν ήταν το συντηρητικό κόμμα να διασκεδάσει τις φοβίες αυτές. Και επιδόθηκε στον αγώνα να επιδείξει προς πάντας την συμπάθειά της προς την αριστερά. Οι πολιτικοί της ο ένας με τον άλλον έδειξαν υπέρμετρο ζήλο και προθυμία χωρίς να θέσουν όρια. Και κατήντησαν κακέκτυπα των λαϊκιστών και αριστερότεροι των αριστερών. Τους καρπούς της πολιτικής αυτής ασφαλώς έδρεψε το κόμμα αλλά το τίμημα ήταν βαρύ. Έχασε κάθε ιδεολογία, κάθε ψυχική πολιτική σύνδεση με τους ανθρώπους της και μετατράπηκε σε ένα λαϊκίστικο ποικιλόμορφο κόμμα εξουσίας. Σήμερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι θλιβερό κούφιο απομεινάρι της μεγάλης εθνικής παράταξης που μεταπολεμικά σήκωσε στους ώμους της τις επιλογές για την ανασυγκρότηση της Χώρας. Είναι ένα κόμμα πολιτικά απονευρωμένο και ιδεολογικά ανύπαρκτο.

     Με την πάροδο όμως των χρόνων , φίλες και φίλοι, ένας νέος τύπος πολιτικού είχε αρχίσει να διαμορφώνεται στην ελληνική πολιτική ζωή. Ο πολιτικός που αναγνωριζόταν από 2 κύρια γνωρίσματα. 
Από τη μια η ασυγκράτητη επιθυμία του, ο σφοδρός του πόθος για γρήγορο και ασφαλή   πλουτισμό.   Ο ξετσίπωτος ,ο λαϊκιστής πολιτικός , ο κομματάνθρωπος που στο νού του δεν είχε τίποτα άλλο από ψήφους που θα τον οδηγούσαν ταχιά στο καλοστρωμένο τραπέζι για το φαγοπότι. Άναυδος ο Λαός μάθαινε για το πρωθυπουργικό υπονοούμενο του περιβόητου δώρου των 500 εκατομ δρχ, που θα μπορούσε να κάνει ο κάθε δημόσιος άνδρας στον εαυτό του. Και από την άλλη ήταν η έλλειψη σεβασμού προς κάθε θεσμό του Κράτους και του πολιτεύματος. Ο πολιτικός κατέστη ανεξέλεγκτος και φυσικά ατιμώρητος. Η τρομερή φράση που εξεστόμισε ο αρχηγός του σοσιαλιστικού κόμματος το 1989 από την πλατεία της Κοζάνης « Ο λαός είναι πάνω και από τους θεσμούς» μαρτυρούσε με ποια πολιτική ψυχολογία κυβερνούσε τον τόπο.        

    Ο δικομματισμός στην διάρκεια της λεγόμενης μεταπολίτευσης εδόμησε ένα πολιτικό σύστημα εξουσίας με κύρια χαρακτηριστικά τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την ατιμωρησία.  Ορισμένοι πολιτικοί μάλιστα διακρίθηκαν ιδιαίτερα στους τομείς αυτούς. Ονομαστοί πολιτικοί λήσταρχοι του δημοσίου πλούτου πέρασαν από τα κυβερνητικά αξιώματα και τα ονόματά τους βρίσκονται στα χείλη του Λαού. Επέπεσαν στο δημόσιο ταμείο ως ταύροι εν υαλοπωλείω και τα θραύσματα των υάλων θα τα βρεί κανείς στα έκπαγλα οικοδομήματα των αριστοκρατικών αθηναϊκών συνοικιών, της Εκάλης, του Διονύσου αλλά και στα άλλα νεόπλουτα αρχιτεκτονήματα παντού. Ο τύπος του πολιτικού αυτού πέρασε ως αναμφισβήτητο και πλήρως αποδεκτό πρότυπο από κάθε πολιτικό χώρο ενώ η ενασχόληση με την πολιτική απέβη το επικερδέστερο επάγγελμα στην νεοελληνική κοινωνία. Ας μη ξεχάσουμε να μνημονεύσουμε τη διάσημη Μαρία της αριστεράς, την πάλαι ποτέ εξέχουσα σταλινοκορασίδα, η οποία  αφού διήλθε διαδοχικά από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της κομμουνιστικής, της ανανεωτικής και της σοσιαλιστικής αριστεράς, αφού επί έτη εξύβρισε την ΕΟΚ και την Βορειοατλαντική Συμμαχία, σήμερα απολαμβάνει, χωρίς αιδώ, τις πλουσιοπάροχες ευρωπαϊκές αμοιβές, τα ωφελήματα και τις άλλες απολαβές ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και τον επίσης διακεκριμένο αστέρα του πολιτικού στερεώματος ο οποίος με αήθη προκλητικότητα διατύπωσε το νέο κανόνα της πολιτικής « Ηθικόν είναι ότι είναι νόμιμον», που βέβαια δεν θα βρίσκεται μόνο στη διάνοια τη δική του. 

   Σήμερα το άθλιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα εξουσίας, βαριά ένοχο και υπεύθυνο βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει τις συνέπειες  τις οποίες το ίδιο δημιούργησε. Η πατρίδα μας έχει λυγίσει, κάτω από το τεράστιο βάρος των υπέρογκων χρεών που της επεσώρευσε και  οδηγείται  στην αναμενόμενη τραγωδία.

   Τα πολιτικά κόμματα στη διαδρομή τους  απέτυχαν στην μεταπολιτευτική αποστολή τους. Με την Πατρίδα μας στο χώρο των Βαλκανίων να έχει τη μοναδική και εξαιρετική τύχη να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Βορειοατλαντική συμμαχία, το κόμματα και οι πολιτικοί τους είχαν την απόλυτη ευκαιρία να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο , ελεύθερο, ισχυρό, ευημερούν, φιλοπρόοδο, κοινοβουλευτικό και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος.  Και να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Λαού. Αντ’ αυτών σήμερα αναμένουμε από ημέρας σε ημέρα τους δημίους μας πότε θα αποκόψουν την κεφαλή μας. Η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι αναπόφευκτη. Δεν έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη στους πολιτικούς . Είναι ανάξιοι και καταστρεπτικοί. Ποίοι μας οδήγησαν στην κρίση; Ποίοι μας οδηγούν στο χάος και στις ανεξέλεγκτες καταστάσεις; Δεν υπάρχουν ένοχοι; Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι; Και πότε αυτό το άθλιο διακομματικό σύστημα θα αποφασίσει να δώσει τους ενόχους στη δικαιοσύνη; Τον Μαίο του 2010  ο Πρωθυπουργός επεσκέφθη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπό τον καταιγισμό των φλας ο Πρόεδρος συνέστησε στον Πρωθυπουργό να αναζητηθούν οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης  διότι αυτό είναι το λαϊκό αίτημα. Ο Πρωθυπουργός απήντησε ότι στην κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε. Αν δεν επρόκειτο για ένα ολιγόλεπτο  θεατρικό σκετς είναι βέβαιο πως πρόκειται για χαρακτηριστική κυβερνητική ανικανότητα και εξοργιστική συγκάλυψη. Μετά από σχεδόν 2 χρόνια ουδείς υπεύθυνος δεν έχει ανευρεθεί;  Η περίπτωση του πρώην υπουργού επιβεβαιώνει τη διακομματική συνενοχή. Διότι οι βουλευτές  παρέπεμψαν τον πρώην συνάδελφό τους εν γνώσει τους ότι οι αξιόποινες πράξεις του έχουν ήδη παραγραφεί, σύμφωνα με τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών, σχεδιασμένο έτσι ώστε να οδηγεί στην παραγραφή και στην ατιμωρησία.  

    Η μεταπολίτευση έχει καταρρεύσει. Πρώτα στη συνείδηση του Λαού. Κάποτε τα 2 κόμματα συγκέντρωναν το 85 και 90% των ψήφων Σήμερα δεν  θα συγκεντρώσουν ούτε το 50%. Αλλά αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο να χάσουν την εξουσία τι θα κάνουν; Θα μακιγιαριστούν ξανά αυτή τη φορά για να κατέλθουν ενωμένοι δια να αντιμετωπίσουν από κοινού δήθεν τα προβλήματα και να πείσουν το Λαό. Και ο Λαός; Ο πάντοτε εύπιστος, όπως έλεγε ο τελευταίος μακαριστός αρχιεπίσκοπος, αλλά και πάντα προδομένος; Τι θα κάνει; Θα τους πιστέψει και πάλι; Θα ξεχάσει την κομματική αθλιότητα, την οικογενειοκρατία, τη διαπλοκή, τα χρέη, την ατιμωρησία; Ή θα στραφεί στους μικρούς συνενόχους τους; Στο Κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος, απολίθωμα των προϊστορικών χρόνων, ίσταται στο σπίτι του Λαού, αδύναμο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής, το οποίο μονότονα επαγγέλλεται τη σοσιαλιστική επανάσταση υπό τους ήχους των αντάρτικων εμβατηρίων; Στην ανανεωτική αριστερά η οποία στην αγωνία της να επιβιώσει εκλογικά πήρε τη σκυτάλη  των ανεύθυνων και ακραίων εξαλλοτήτων από το ΚΚΕ; Ή  θα στραφεί σε εκείνο το κόμμα το οποίο λαϊκίζοντας τριγυρίζει γύρω από τον πάγκο της μοιρασιάς των ψήφων από τους μεγάλους περιμένοντας μήπως ξεκλέψει κάποιο ψίχουλο που θα πέσει; Με τον αρχηγό του να μοιάζει με εκείνο τον ταχυδακτυλουργό που γυρίζει στις λαϊκές γειτονιές να δώσει παράσταση για το μεροκάματο αλλά που στο μέσον της παράστασης και τα μικρά παιδιά έχουν καταλάβει τα κόλπα του.

   Και εσύ για όλα αυτά Έλληνα απόστρατε αξιωματικέ, ελεύθερος καθώς είσαι από τους περιορισμούς σου και τις απαγορεύσεις  τι θα κάνεις; Θα παραμείνεις άβουλος και διστακτικός μήπως σε ταυτίσουν με τα φαντάσματα του παρελθόντος; Θα παραμείνεις προστατευμένος στην ακινησία σου αλλά στο βάθος άτολμος;  Θα εξακολουθήσεις να παραμείνεις θεατής της χρόνιας συστηματικής και μεθοδευμένης υποβάθμισης και απαξίωσής σου; Θα σκιαχτείς από τα κοάσματα των τρωκτικών που ρουφούν χρόνια τώρα το αίμα της Πατρίδος και θορυβούν για να σε τρομάξουν; Ή θα βγεις επιτέλους μπροστά με θάρρος απέναντι στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής σου; Μπρος στο αληθινό λεβέντικο πέρασμά σου θα μεριάσουν τρομαγμένα και ζηλόφθονα τα άθλια τρωκτικά. Μη φοβάσαι. Με πίστη στην ελευθερία, στη Δημοκρατία, στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα και στη δύναμη του Λαού  θα αποτελέσουμε την αρχή για το ξήλωμα του φαύλου πολιτικού συστήματος εξουσίας. Οι περίοδοι των ανωμαλιών και των καταστρεπτικών εκτροπών έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Σήμερα η κοινωνία μας δεν αναζητά αυτόκλητους δυνάστες αλλά ψυχωμένους δημοκρατικούς αγωνιστές που θέλουν να προστατεύσουν την Πατρίδα και το Λαό από το διασυρμό και την εξαθλίωση. Μη σκέφτεσαι άλλο και μη μετράς. Μην υπολογίζεις και μην σταθμίζεις. Κάνε στην άκρη τον συντηρητισμό που σε οδηγεί στην ατολμία και στα συμπλέγματα. Ακολούθησε την καρδιά σου. Τώρα σε καλεί η Πατρίδα σου. Τώρα είναι η ώρα της αληθινής σου αποστολής. Αύριο θα είναι αργά. Ο Λαός  περιμένει με αναστατική προσμονή. Τι θα κάνεις;

     Και εσύ Έλληνα πολίτη και Ελληνίδα που μας ακούς τι θα κάνεις ;   Θα ακολουθήσεις και πάλι τους πολιτικάντηδες, τους εμπόρους της ελπίδας και της αγωνίας των πολιτών; Θα τρέξεις ξωπίσω τους χειροκροτητής, οπαδός να γεμίσεις το καλαθάκι τους με την ψήφο σου; Ή θα γυρίσεις την πλάτη σου και θα αναζητήσεις αυτούς που μοιράζονται μαζί σου τις ίδιες αγωνίες για τους ίδιους και τα παιδιά τους;

     Η Πατρίδα σήμερα μας έχει όλους ανάγκη και πρέπει να βγούμε μπροστά.

    Εμείς αποφασίσαμε. Αφήνουμε πίσω μας την ηρεμία της οικογενειακής εστίας. Εγκαταλείπουμε τις προσωπικές και οικογενειακές υποθέσεις μας και αρχίζουμε τον αγώνα. Δεν επιθυμήσαμε πολιτικές καριέρες, μετά 35 έτη υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, ούτε λαχταράμε  να μιμηθούμε το ξεπερασμένο προκλητικό ύφος των κομματανθρώπων. Δεν κρίνουμε πως τα 7 υπάρχοντα πολιτικά κόμματα είναι λίγα και αναζητούμε να προσθέσουμε ένα ακόμη. Δεν επιθυμούμε την ενασχόληση με τα κοινά δια να επιλύσουμε το βιοποριστικό μας ζήτημα. Διότι ουδέποτε εγνωρίσαμε τον πολυτελή βίο των πολιτικών. Ούτε ταξιδέψαμε ποτέ στα ηδονικά κύματα του άκοπου και εύκολου δημοσίου χρήματος. Μακάρι να είχαμε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς μας και να απολαμβάναμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα με εξασφαλισμένη την πρόοδο και την ευημερία όλων μας. Απεδείχθησαν όμως ανίκανοι να αντιληφθούν νωρίς την επερχόμενη καταιγίδα και να λάβουν τα μέτρα τους γιατί ήταν βαθιά ναρκωμένοι στο πολιτικό κόστος.

  Πιστεύουμε πως έχει έρθει η ώρα το μεταπολιτευτικό σύστημα να τερματίσει την απεχθή παρουσία του. Και δεν πρόκειται να γίνει αυτό αν δεν αντικατασταθούν τα πολιτικά κόμματα από νέες πολιτικές δυνάμεις, λαϊκές και δημοκρατικές , με αγωνιστικότητα και αγάπη για    την πατρίδα.

   Μας ρωτούν οι καλόπιστοι φίλοι μας: Τι θα κάνετε; Απαντούμε: Αγαπητοί φίλες και φίλοι δεν υπάρχει άμεση λύση στα φοβερά αδιέξοδα  που μας οδήγησαν οι επιπόλαιες λαϊκιστικές πολιτικές. Με 500 δις εκατομ ευρώ εξωτερικό χρέος  στις πλάτες της Πατρίδος, με 2 εκατομ αλλοδαπούς στο σώμα της κοινωνίας υπάρχει άμεση λύση; Η καταιγίδα έρχεται και κανείς δεν μπορεί να την ανακόψει. Ο οιοσδήποτε υπόσχεται προς το Λαό γρήγορες λύσεις, ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή, με επαναδιαπραγμάτευση, με φοροαπαλλαγές κλπ για να ικανοποιήσει το αψίκορο πάθος του Λαού για λύσεις εδώ και τώρα, είναι ένας αδιόρθωτος λαϊκιστής. Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα , δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον, δεν μπορεί να υπάρξει αυριανή ημέρα αν ο Λαός δεν εκκαθαρίσει προηγουμένως  τους λογαριασμούς του με τους ενόχους που κρύβονται πίσω από την κομματική προστασία, αν δεν λυτρωθεί και ο ίδιος από τα ενοχικά του σύνδρομα διότι και ο Λαός ασφαλώς δεν υπήρξε αμέτοχος. Το κομματικό σύστημα πασχίζει να ξεπεράσει τη λαϊκή πίεση και να ξεγλιστρήσει με φθηνές εμπνεύσεις.        « Μαζί τα φάγαμε» κραυγάζει ο προπομπός του κομματικού συστήματος και ελπίζουν ότι με τέτοιο ευτελή πολιτικό λόγο θα γλυτώσουν. Όχι . Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τους γελοίους συμψηφισμούς. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο την ατιμωρησία. Κύρια αιτία του ηθικού ξεπεσμού της κοινωνίας μας. Τι θα κάνετε μας ρωτούν; Απαντάμε:  Δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικούς λήσταρχους να απολαύσουν ανενόχλητοι την πολυτέλεια που αποκόμισαν από τα δημόσια ταμεία και από τα δάνεια που ο Λαός θα ξεπληρώσει.    
   
    Αγαπητοί φίλες και φίλοι επιτρέψτε μου αντί επιλόγου να σας διαβάσω μερικούς στίχους ενός ποιήματος. Είναι ένα πεζό  ποίημα που γράφτηκε στις 16 Οκτωβρίου 1909. Δύο μήνες μετά από την τολμηρή πρωτοβουλία του Στρατιωτικού Συνδέσμου που τόσο ώθησε και το τότε ξεφτισμένο πολιτικό σύστημα να εξαφανισθεί και να ανοίξει ο δρόμος για το μεγάλο εθνικό πέταγμα της δεκαετίας του 1910-1920. 

     Το ποίημα έχει τίτλο σάλπισμα.

      «Ανδρες με τα γερά κορμιά -εσάς λέω του Συνδέσμου λεβέντες!- νέοι με τα γελαστά χρώματα και την αστραπή στο μάτι, πού είσθε;.. Εχω τόσον καιρό (μέρες έσβησαν, έφυγαν μήνες) σας καρτερώ και μαζί μου ο Λαός. Σας είδε μιαν αυγή σαν
-7-

όνειρο τερπνό εκεί στον κάμπο του Γουδί.   Σας είδε και στέναξε: Σώθηκα!... Μα από τότε δε σας βλέπει πουθενά! Τι γινήκατε; Αχ γιατί να σας ρωτώ, τι κάθομαι και σας ρωτώ ;Τη βλέπω την ξεδοντιάρα τη φρόνηση, τη φτιασιδωμένη μετριότητα, τη βλέπω πως κάθεται σαν μέδουσα αντίκρυ σας και λύθηκαν τα νεύρα σας ωιμέ! Άντρες με στήθια τα πλατιά- σας κράζω, του Συνδέσμου τους λεβέντες, δώστε κλωτσιά στη φρόνηση . γροθιά στη λογική και ριχθήτε στο αίσθημα. Χτυπάτε αλύπητα . Μην τη λυπάστε την καταστροφή, μη σας δειλιάζουν τα δάκρυα. Η γη μας είναι το πανί. Πόνος και κόπος, θρήνος και κλάμμα –συντρίμμια και σεισμός.»
Το ποίημα το έγραψε  ο Ανδρέας Καρκαβίτσας. Ο αξιωματικός,  ο επιστήμονας, ο λογοτέχνης που υπηρέτησε τις ελληνικές θάλασσες και τους ανθρώπους της.
Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας 102 χρόνια μετά, από του τάφου του,  μας προτρέπει:
 Χτυπάτε αλύπητα. Χτυπάτε αλύπητα αυτούς που πήραν το λαμπρό όνομα της Ελλάδος και το έκαναν περίγελο της οικουμένης
Χτυπάτε αλύπητα αυτούς που πήραν τους Έλληνες ελεύθερους πολίτες και τους μετέτρεψαν σε υπόδουλους οφειλέτες.

Χτυπάτε αλύπητα αυτούς που δεν νοιάζονται αν τα παιδιά μας τα περιμένει αύριο η τύχη του νέου μετανάστη

Εμείς τι θα κάνουμε;







38 σχόλια:

  1. Καλλ. εμεις τι θα κανουμε;;; ΜΑ...ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ!να βρουμε και να γινουμε η καλη μαγια για το ζεστο ψωμι της ελευθεριας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Π. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ….ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΦΡΙΝΤΜΑΝ ΞΕΡETE ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ….ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΑΚΡΙΔΕΣ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΠΙΝΙ….ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΣΠΙΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟ IΝSIDE-INFORMATION ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ !!!!!ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ (ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ)ΤΟΤΕ ΚΟΒΕΤΑΙ!!!!! ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ ΠΛΕΟΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΞΑ ΚΑΙ ΣΦΕΝΔΟΝΕΣ.
    Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΜΕ...?


    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ
    Υ. Γ ΕΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριοι
    Είναι βέβαια πρόωρα για κριτική σε ένα κόμμα που ακόμα δεν ιδρύθηκε αλλά μερικά πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίζονται νωρίς.
    Απευθύνατε ένα δριμύ κατηγορητήριο σε όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όλου του πολιτικού φάσματος για το κατάντημα της χώρας.
    Σωστά!
    Κανείς σε γενικές γραμμές δε μπορεί να διαφωνήσει με όσα τους επιρρίπτετε!
    Σίγουρα είναι και λίγα.
    Μιλήσατε για ένα δυσθεώρητο χρέος που βαρύνει τον ελληνικό λαό και τις επόμενες γενιές, σα συνέπεια ληστρικής δράσης των επίορκων πολιτικών του δικομματισμού.
    Δε μας είπατε όμως τίποτα, δεν εκφράσατε καμία σκέψη, πρόθεση ή εκτίμηση για την διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης. Αυτού του χρέους. Της κοινωνικής αδικίας, της πολιτικής διαφθοράς, της εθνικής υποτέλειας,
    Θα μου πείτε πρέπει να συγκροτηθεί ΚΕ, να συνεδριάσει, να ενημερωθεί, να επεξεργαστεί, να αποφασίσει….
    Εδώ όμως χρειάζονται άμεσες αποφάσεις.
    Άλλο 1909 και άλλο 2011.
    Το ευθυτενές παράστημα, η αποφασιστικότητα, η ανιδιοτέλεια, η ταπεινή προέλευση, ακόμη και η εντιμότητα που επικαλείται ο πρόεδρος χρειάζονται αλλά δεν επαρκούν.
    Δεν αρκούν δυστυχώς οι καλές προθέσεις.
    Χρειάζονται πολιτικές θέσεις, στρατηγικοί στόχοι.
    Έστω σε αυτή την φάση πρωτόλειες, υπό επεξεργασία.
    Δείγμα γραφής.
    Όμως τέτοιο δε μας δώσατε.
    Και εξηγούμαι…
    Θα είχε μεγάλη αξία λόγου χάριν, εξ αρχής, πριν ακόμη τη συγκρότηση του κόμματος στη συζήτηση αυτή να μας διευκρινίζατε πως εσείς εννοείται το πολυθρύλητο Εθνικό Συμφέρον που επικαλείστε.
    Διότι και ο ΓΑΠ για το Εθνικό συμφέρον μοχθεί.
    Όπως αυτός ή όπως οι τοκογλύφοι φίλοι του το αντιλαμβάνονται.
    Γιατί το εθνικό συμφέρον αλλιώς το αντιλαμβάνονται στους Ασβεστάδες και αλλιώς στο Κολωνάκι.
    Το ίδιο συμβαίνει και με την εξυπηρέτηση του χρέους: Άλλα θέλει ο μεροκαματιάρης οικογενειάρχης Έλληνας και άλλα επιθυμούν οι τραπεζικοί όμιλοι έξω και μέσα στην χώρα.
    Ακόμη και τα εθνικά θέματα, οι συμμαχίες, οι εθνικές προτεραιότητες, οι εξοπλισμοί είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με διεθνή τραπεζικά συμφέροντα. Άλλο τρόπο διαχείρισης τους για παράδειγμα θα πρότεινε ο κ Δρούγος άλλον θα ήθελε κάποιος άλλος.
    Και βέβαια η πολιτική δεν είναι πρόχειρη επιλεκτική συρραφή θέσεων της τελευταίας στιγμής για την οικονομία, τη Δημόσια Διοίκηση, την Εθνική Στρατηγική, την Εξωτερική πολιτική.
    Είναι ενιαίο σύνολο με αρχές, στόχους, σχέδιο, μέθοδο δράσης, εσωτερική συνέπεια.
    Παρόλα αυτά ελπίζω ότι δεν αποβλέπετε στην καιροσκοπική πολιτική ρευστοποίηση της όποιας αποδοχής περιβάλλεται ο έλληνας στρατιωτικός από το ελληνικό λαό με σκοπό την μέθεξη στην εξουσία.
    Το παράδειγμα της πολιτικής εποποιίας του Κολοτούμπα είναι χαρακτηριστικό.
    Μην ξεχνάτε μια και αναφέρετε στο 1909 ότι εκτός από τον Καρκαβίτσα και το ποίημα του, την ίδια εποχή έγραψε και ο Θάνος Λιδωρίκης για τη ανάγκη ειλικρίνειας, που σήμερα στην επικοινωνία με το λαό είναι απόλυτα απαραίτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα περιμένουμε μια κίνηση που μετράει ένα μήνα ζωής, να έχει πρόγραμμα για όλα? Αυτή η προχειρότητα πρέπει να σταματήσει. Ειπώθηκε στην αίθουσα, όπου ήμουν παρών, οτι προτάσεις στα κύρια θέματα επεξαργάζονται και μάλιστα ζητήθηκε και η συνδρομή όσων νομίζουν οτι έχουν την επιστημονική επάρκεια και εμπειρία να βοηθήσουν στο έργο. Πολλοί δηλώσαμε συμμετοχή στις επιτροπές εργασίας. Αν μερικοί νομίζαν οτι η κίνηση θα ήταν ένα κάλεσμα στους νοσταλγούς, διαψεύσθηκαν και πολύ καλά έγινε. Δεν έχει αυτό ανάγκη η πατρίδα. Αν κάποιοι επιμένουν, ας πάρουν τα όπλα και μη περιμένουν άλλους να βγουν μπροστά πάντα. Οσοι όμως εμπιστεύονται αυτούς που ξεκίνησαν αυτήν την πορεία ας συνταχθούν μαζί τους. Εγώ αυτό έκανα και θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις.
    Βαγγέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς, οι καλοπροαίρετοι (:) επικριτές αντιλαμβάνεσθε ότι οι θέσεις τις οποίες ζητούσατε να ακούσετε χθές στο ΟΣΚΑΡ, εάν εκφράζονταν θα ήταν σίγουρα ελλιπείς. Θέσεις χωρίς την αντίστοιχη σε βάθος μελέτη, δεν είναι θέσεις σοβαρών ανθρώπων. Είναι επανάληψις γύφτικων ενεργειών που μας κατάντησαν μιάσματα της υφηλίου, ποιους εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τους δημιουργούς του πολιτισμού αυτών που σήμερα μας φτύνουν. Όμως και αυτοί ακόμη γνωρίζουν ότι για την σημερινή μας κατάντια δεν φταίει ο Έλληνας σαν άτομο αλλά οι πολιτικοί του (είναι άραγε πολιτικοί αυτοι(:) Γνωρίζουν ότι ο Έλληνας με μία σωστή ηγεσία, εύκολα ξαναβρίσκει το δρόμο του.
    Σκεφθείτε εσείς οι επιθυμούντες άμεσες απαντήσεις: Είναι δυνατόν ο σημερινός κρατικός μηχανισμός να υλοποιήσει έστω και μίαν καλήν ιδέαν: Η απάντηση, δια τους γνώστες είναι ΟΧΙ. Έχετε λοιπόν υπομονή.
    Λεβέντες Έλληνες Απόστρατοι Αξιωματικοί. Προχωρήστε και αναδομήστε το υπάρχον πολιτικοκοινωνικό σύστημα με θέσεις και τρόπους υλοποιήσεώς των.
    Περιμένουμε να σας ακούσουμε να απαντήστε στα ερωτήματα Τι θα κάνετε και πως θα το κάνετε. Τώρα μας φέρνει μαζί σας η λεβεντιά σας, η συγκρότησή σας, η αγάπη σας προς το Έθνος. Αύριο θα μας φέρουν μαζί σας οι θέσεις σας σωτηρίας της πατρίδος. Και τότε που θα κρυφτούν αυτοί για τους οποίους σωστά είπατε ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικούς λήσταρχους να απολαύσουν ανενόχλητοι την πολυτέλεια που αποκόμισαν από τα δημόσια ταμεία και από τα δάνεια που ο Λαός θα ξεπληρώσει»
    Ο Θεός της Ελλάδος να είναι αρωγός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με το καλημερα δεν μπορεις να εχεις τελειωσει
    την μεσσημεριανη δουλεια.Εκτος αν δεν σηκωθεις απο το κρεβατι.ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ.ΚΑΙ ΟΛΟΙ
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΕΙΕΣ
    ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηταν μια πολυ καλη ομιλια που αγγιξε τις καρδιες ολων μας.Μπραβο Νικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φέρετε μεγάλο βάρος ευθύνης καθώς πολλοί από εμάς θα εναποθέσουμε σε εσάς την ελπίδα για το μέλλον όλων μας.

    Χορτάσαμε ψέμα, παρανομία, ανομία, άδικο, διαπλοκή, δειλία, παρακμή, κομματικοποίηση, ξύλινα λόγια, σκάνδαλα, απογοήτευση.

    Απαιτούμε οργάνωση, ειλικρίνεια, τιμιότητα, όρεξη για δουλειά, οξυδέρκεια, δικαιοσύνη, αλτρουισμό, σοβαρότητα, περηφάνια και συνέπεια.

    Καλή δύναμη, αρχή και συνέχεια.

    Είμαστε -προς το παρόν- στο πλευρό σας.

    Ένας απλός πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απάντηση στον αγαπητό ανώνυμο που ανέφερε περί Φρίντμαν κ.λ.π.
    Πιθανόν να μην έχουν μελετήσει τον Εβραϊκής καταγωγής Μίλτον Φρίιντμαν που είναι συνιδρυτής της λεγομένης Σχολής του Σικάγου. Λέω πιθανόν. Αλλά πιθανότατα να γνωρίζουν Ξενοφώντα. Εσύ, φίλε ανώνυμε, ποιόν βρίσκεις από τους δύο ποιο ενδιαφέροντα;
    Ασφαλώς και θα πρέπει να γνωρίζουν πως παίζουν οι τοκογλύφοι. Μήπως όμως είναι προτιμότερο να αντιληφτούμε ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας, ΟΛΑ, φταίχτης είναι ο Έλληνας (;) πολιτικός; Και άρα και εμείς. Αρκετά με τους ξένους. ΑΡΚΕΤΑ. Στο κάτω κάτω της γραφής-αυτοί, οι ξένοι, κάνουν την δουλειά τους, κοιτάζοντας τα συμφέροντά τους. Εμείς τι κάνουμε για τα δικά μας συμφέροντα, Με τους ντόπιους πολιτικούς; Με τους εαυτούς μας; Αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα.
    Π.χ. εσύ τι λές ο Χριστοφοράκος έφταιγε που έκανε την δουλειά του, δηλαδή που προήγαγε το εύρος των επιχειρήσεων της Ζήμενς στην Ελλάδα, ασφαλώς παρανομώντας, ή τα πολιτικά κόμματα που τον άφηναν να αλωνίζει με το αζημίωτο, και τα πολιτικά πρόσωπα που τα άρπαζαν από αυτόν; Ο Χριστοφοράκος έκανε την δουλειά του, οι πολιτικοί μας, όχι μόνον δεν έκαναν την δουλειά τους αλλά μας έκλεβαν μέσω Χριστοφοράκου.
    Λοιπόν, εμείς φταίμε για ΟΛΑ τα κακά που μας βρήκαν, διότι ψηφίζαμε τους κλέφτες, τους μαφιόζους, τους λωποδύτες, τους άρπαγες, τους ξετσίπωτους, τους αδιάντροπους, τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    Μας δίδεται τώρα η ευκαιρία να αγκαλιάσουμε την κίνηση, την μόνη ουσιώδη σήμερα κίνηση, την κίνηση των αποστράτων αξιωματικών, και με υπευθυνότητα να τους συμπαρασταθούμε «συν γυναιξί και τέκνοις», να τους συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να τους βοηθήσουμε παντοιοτρόπως, ώστε να φέρουν εις πέρας τις έναντι του Έθνους και του λαού ευθύνες των, αλλά, ταυτόχρονα να φέρουμε και εμείς εις πέρας και τις δικές έναντι του Έθνους και του λαού ευθύνες μας.
    Α.Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΑΑ
    ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΏΤΑ ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΙΚΑΝ ΣΦΟΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριοι να ξυπνήσετε και αυτους που κοιμούνται γιατι εχω την αίσθηση πως πολλοι απόστρατοι κοιμούνται .............καμμία ενωση δεν μας ενημέρωσε σε τίποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Αλικάκο οι καταδρομείς έχουν ένα ρητό που λέει΄΄ο τολμών νικά΄΄ και πιστέψτεμε αν βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί θα νικήσουμε γιατί όχι εμείς γνωρίζουμε αλλά εοιβάλλεται να γνωρίζουμε τι θέλουμε και τι μπορούμε Ελπίζουμε να σας δούμε και στην Θασ/νίκη για να σας ακούσουμε και εμείς Προχωράτε αλλά προσέξτε τους συμβουλάτορές σας Είναι αυτοί οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μας κάνουν το χειρότερο κακό Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ....ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ 21 ΝΟΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απορώ, κ. πρόεδρε, γιατί η πτώση άρχισε το 1981. Η ιστορία, δια τους, δια Λόγου σκεπτομένους, άρχισε το 1955 με θεμελιωτή της συρρικνώσεως του Ελληνισμού τον ολετήρα του Έθνους, τον «Εθνάρχη» (θου, κύριε, φυλακήν τω στόματί μου) τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος¨
    (α) ανέχθηκε χωρίς καμία αντίδραση τον ξεριζωμό των Ελλήνων
    (1) της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου(δεν έστειλε ούτε ένα
    Τουρκογενή μουσουλμάνο της Δυτικής Θράκης απέναντι, κ.λ.π.)
    (2) της Αλεξανδρουπόλεως (Αίγυπτος),
    (β) έκανε τραγικά λάθη (;) στο Κυπριακό ζήτημα για το οποίον είναι ο κύριος
    υπαίτιος, δηλαδή:
    - έβαλε το 1956 τους Τούρκους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων,
    - δεν δέχθηκε προταθείσες λύσεις που θα οδηγούσαν, με το αζημίωτο, στην
    ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα,
    - υπέγραψε (δια χερός Ε. Αβέρωφ) τις συνθήκες του Λονδίνου και της Γενεύης, οι οποίες καθιστούσαν συνταγματικά τους Τούρκους κυρίαρχους
    (εδίδετο το εξωφρενικό δικαίωμα στους Τούρκους της Κύπρου να προβάλλουν «βέτο» σε οτιδήποτε εφέρετο προς συζήτηση στην Κυπριακή Βουλή). Μπορεί η Ελλάς ή οποιοδήποτε άλλο κράτος να διοικηθεί με δικαίωμα «βέτο» της αντιπολιτεύσεως; Ασφαλώς και όχι.
    - ο, βάσει των συνθηκών του Λονδίνου και της Γενεύης, εγγυητής της Κύπρου
    πρωθυπουργός της Ελλάδος, δήλωσε από τηλεοράσεως, όταν έλαβε χώρα ο
    Αττίλας Β, ότι η Κύπρος είναι μακριά. Το 1959 με τις Ντακότες ήταν κοντά,
    το 1974 με τα Κορσαίαρ ήταν μακρυά…….
    (γ) αντικατέστησε τους εταίρους μας Άγγλους με τους Γερμανούς και τους Γάλλους.
    Πότε οι Γερμανοί και οι Γάλλοι ήσαν πραγματικοί σύμμαχοί μας; Ποτέ.
    (δ) εισήγαγε την περίοδο 1974 -1980 τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα (φαίνεται δεν
    ξέχασε το τι έκανε στην κατοχή….), δηλαδή:.
    Αυτός κρατικοποίησε τις αστικές συγκοινωνίες, αυτός κρατικοποίησε την
    Εμπορική τράπεζα, για να φύγει από τα χέρια Ελλήνων και να περιέλθει στα χέρια
    Γάλλων. Αυτός κρατικοποίησε πλείστες άλλες επιχειρήσεις.
    Αυτός κατέστρεψε τον ιδρώτα 50 ετών του Έλληνα επιχειρηματία,
    καταστρέφοντας τις Ελληνικές βιομηχανίες (π.χ. ΧΡΩΠΕΙ κ.λ.π).
    Αυτός ηρνείτο πεισμώνως την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του
    υπεδάφους της Ελλάδος.
    κ.λ.π.
    Και κάτι ακόμη. Τα οικονομικά προβλήματα λύονται, η απώλεια του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως, της Τενέδου, της Ιμβρου, της Αλεξανδρείας δεν επιλύονται. Η απώλεια της Βορείου Κύπρου πως θα επιλυθεί:
    Κατά τα λοιπά συμφωνώ και είμαι μαζύ σας.
    Φρονώ ότι μόνον με την αλήθεια, την όλη αλήθεια, μπορούμε να πάμε μπροστά.
    Ο Σολωμός έλεγεν «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΑΑΑ απαντά στον ανώνυμο που ασχολήθηκε μαζύ μου.
    Αγαπητέ μου, υπάρχει μία διαφορά
    Οι ξετσίπωτοι και οι προδότες δεν αγαπάνε παρά μόνον τον εαυτόν τους. Μεγάλωσαν (σαν πολιτικοί –τρομάρα τους- αν αυτοί είναι πολιτικοί εγώ είμαι εξωγήινος) μέσα σε ένα σχολείο (το σχολείο αυτό είναι κοινό και καταλαμβάνει όλο το υπάρχον φάσμα της πολιτικής μας εκπροσωπήσεως, με μικροδιαφορές) που το μόνο διδασκόμενο μάθημα είναι η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ και η εκμετάλλευσή της για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΥΛΙΚΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ. Η έννοια της αγάπης προς την πατρίδα είναι άγνωστη σε όλους αυτούς. Η έννοια του πολίτη (εξ ου και πολιτική) είναι άγνωστη σ’ αυτούς. Το πώς διαμορφώνεις έναν νέον πολίτη είναι άγνωστο σ’ αυτούς. Το εργάζεσθε δια την παραγωγή έργου είναι άγνωστο σ’ αυτούς. κ.λ.π.
    Στους δημιουργούς του νέου κόμματος μόνον κακοπροαίρετοι μπορούν να τους αρνηθούν
    «την προσήλωση στο καθήκον και το Εθνικό συμφέρον, την αγάπη για την Πατρίδα και την πειθαρχία» όπως είπε ο αντιπρόεδρος στην ομιλία του ή την πίστη τους να «αντικατασταθούν τα πολιτικά κόμματα από νέες πολιτικές δυνάμεις, λαϊκές και δημοκρατικές, με αγωνιστικότητα και αγάπη για την πατρίδα», όπως είπε ο πρόεδρός.
    Ελπίζω να συμφωνείς μαζύ μου ότι η αφετηρία εκείνων που κυβερνούν τα τελευταία 47 χρόνια την πατρίδα μας, είναι τελείως διαφορετική από τους πρωτεργάτες της παρούσης κινήσεως.
    Εάν δοθεί βήμα στην νέα κίνηση όλοι οι άλλοι θα χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, δια τους προαναφερθέντες λόγους. Ελπίζω να συμφωνείς ότι από εμάς όλους εξαρτάται το βήμα που ανέφερα.
    Να είσαι πάντα καλά.
    Χαίρε,
    Α.Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Αλικάκο:
    Δεν ξεκινήσατε καλά την ομιλία σας.
    Εσείς την περίοδο της επταετίας δεν είχατε καν περάσει ούτε έξω από την Σχολή των Ευελπίδων.
    Εγώ την εποχή εκείνη ήμουν Αξκός και γνωρίζω καλλίτερα τα πράγματα από μέσα, εν αντιθέσει με σας, που τα μάθατε, πολύ μετά, από τους κακόπιστους και προπαγανδιστές δημοσιογράφους της εποχής.
    Λέτε στην αρχή της ομιλίας σας " Τον Ιούλιο του 1974, μετά την κατάρρευση της επτάχρονης δικτατορίας...."
    Δεν δέχομαι την λέξη δικτατορία. Εξυβρίσατε με τον τρόπο σας, όλους τους Αξκούς της εποχής εκείνης. Για την κοινοβουλευτική δικτατορία ούτε λέξη... Το αποφασίζουμε και διατάσουμε του Γ. Παπαδοπούλου σας πείραξε. Το αποφασίζουμε και διατάσουμε των σημερινών είναι τόσο δημοκρατικό όσο και αυτό της 21ης Απριλίου 1967.
    Για την υποχωρητικότητα η οποία φτάνει στο σημείο της Εθνικής προδοσίας των σημερινών και των χθεσινών, ουδεμία λέξη.
    Μόνο τα κόμματα σας απασχολούν. Τίποτε άλλο.
    Ούτε η Θρησκεία (ουδεμία αναφορά), ούτε η Ιστορία, ούτε η παράδοση, ούτε η Ελλάς. Η Ελλάδα είναι μόνο τα κόμματα;
    Λυπάμαι πολύ που με βρίσατε....
    Ένας Αξκός που υπηρετούσε κατά την επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΑΑΑ
    Γράφεις :Ελπίζω να συμφωνείς μαζύ μου ότι η αφετηρία εκείνων που κυβερνούν τα τελευταία 47 χρόνια την πατρίδα μας, είναι τελείως διαφορετική από τους πρωτεργάτες της παρούσης κινήσεως.

    Αγαπητε ΑΑΑ αν διαβάσεις το κείμενο του κ Δρούγου θα αντιληφθεις ότι δεν απέχει πολύ από τους παραπάνω σε ξενοδουλεία και εθνική μειοδοσία.
    Εκ προοιμιου συναινεί. Ουτε καν διαπραγματεύεται.
    Περνάει τις επιταγές των ΗΠΑ ως αδιαπραγμάτευτο εθνικό συμφέρον και κολάει και κάτι σάλτσες για να χρυσώσει το χάπι.
    Ουτε ο ...ΓΑΠ-Τζεφρι δε λέει τέτοια.
    Και σε ερωτω εκφράζει αυτο τη λαική θέληση
    Ετσι θα διαπραγματευτουμε με τους εταιρους.
    Φοβάμαι ότι με τέτοια αστέρια η κίνηση θα είναι λίγο κάτω από το κόμμα των ελλήνων κυνηγών.
    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχουν περιθώρια για ατέλειωτες ιδεολογικές συζητήσεις, σκληρές διαχωριστικές γραμμές ή να απαιτούμε να διαφωτισθεί πλήρως ο ελληνικός λαός για να ξεσηκωθεί όταν μας παίρνουν την γη μας και την ζωή μας, σπιθαμή προς σπιθαμή από λεπτό σε λεπτό και μας οδηγούν με το μαρτύριο της σταγόνας στην ιστορική εξαφάνιση.
    Mας έχουν προγραμματίσει να έχουμε την τύχη των Ινδιάνων της Αμερικής (μειονότητα στην πατρίδα μας και απώλεια της γης και κατοικίας μας.
    Το ζήτημα είναι πώς θα γλυτώσει η χώρα και ο λαός μας την καταστροφή. Η μόνη σωστή πολιτική είναι αυτή που

    - θα συσπειρώσει τον λαό,

    - θα σταματήσει τους διαχωρισμούς και

    - θα τον κάνει να φύγει από την απογοήτευση για να παλέψει μαζικά κατά του μνημονίου και της κατοχής.

    Η Ελλάδα δέχεται μια ολοκληρωτική επίθεση, προμελετημένη, προσχεδιασμένη σε όλα τα επίπεδα: οικονομική, πολιτική, πολιτιστική με ΔΝΤ, Μνημόνια, Καλλικράτη, «εχθροπάθεια», «κώδικα τροφίμων», αλλαγή του κοινωνικού ιστού της χώρας.

    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από Α.Α.Α. προς τον ανώνυμο (μήνυμά του 20 Σεπτεμβρίου 2011)

    Ανέγνωσα την ομιλία Δρούγου και συμφωνώ μαζύ σου. Ήταν μία παραφωνία.
    Είναι γνωστός γυρολόγος. Οι αξιωματικοί την πάτησαν μ’ αυτόν. Ελπίζω να το αντιληφθούν και να το διορθώσουν.
    Πάντως κάθε τι το νέον πάσχει από παιδικές αρρώστιες. Υπομονή. Ίδωμεν.
    Να είσαι καλά
    Α.Α.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λοιπόν, περιμένουμε τις ΘΕΣΕΙΣ (τι και πως) και μετά ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ με την κήρυξη του ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ σε όλες τις γωνιές της Ελλαδικής γης, για την ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι πολύ ωραίο να στέκεται κανείς στην οθόνη του υπολογιστή του και να παριστάνει στον εαυτό του τον Παπαφλέσσα. Ανέγνωσα την ομιλία του Δρούγου. Τι είναι αυτό που σας ενόχλησε και ανακηρύξατε εθνική προδοσία? Σε όλα ήταν απόλυτα εθνικός και σωστός. Υποθέτω ότι θα αναφέρεσθε στην υποστήριξή του στην ΕΕ και ΝΑΤΟ.Αυτό φαίνεται σας πείραξε. Σκέφτεσθε μήπως είσασθε και εσείς θύματα της θλιβερής εσωστρέφειας και του ηλίθιου αντιαμερικανισμού? Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ μας φταίνε αν οι έλληνες πολιτικοί μπρος στην κουτάλα κατέβαζαν τα παντελόνια τους? Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι η χώρα μας είναι μια χώρα εξαρτημένη από της απελευθερώσεώς της? Όσες φορές έλληνες ηγέτες όρθωσαν το νανικό ανάστημά τους τη πλήρωσαν και αυτοί και πολύ σκληρά η χώρα. Ελάχιστοι ήσαν οι ηγέτες που ακολούθησαν εθνική πολιτική με αριστοτεχνική διπλωματία προς τις ξένες κυρίαρχες δυνάμεις. Στο τέλος φυσικά και αυτοί υπέκυψαν αλλά εν τω μεταξύ είχαν προσφέρει ύψιστες εθνικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της Δύσεως. Ο ελληνικός Λαός υπέστη τη σωρεία των συνεπειών για να γλυτώσει από τα νύχια της αρκούδας και να μη έχει τη τύχη της Βουλγαρίας και των άλλων δυστυχισμένων χωρών. Τώρα παριστάνουμε τα αντράκια και ειρωνευόμαστε με νεοελληνική ανευθυνότητα και τζάμπα μαγκιά όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της Δύσεως . Ναι ανήκομεν εις την Δύσιν. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν το καταλαβαίνει ή θέλει βλακωδώς να μην το καταλαβαίνει τότε είναι προφανές πως δεν άνοιξε ποτέ 5-10 σελίδες ιστορίας να διαβάσει. Η αναγνωστική του βουλιμία εξαντλείται στις κρεμασμένες εφημερίδες ή το πολύ πολύ και σε κανά βιβλίο δώρο στη κυριακάτικη προσφορά. Αυτός είναι ο δρόμος μας και τα συμφέροντά μας. Μήπως έχει κανείς την αφέλεια ότι θα μας σώσει ο αρχιγκάγκστερ Πούτιν και η παλαιοκομμουνιστική παρέα του? Ορθολογιστείτε και παύτε πλέον την ανεύθυνη φλυαρία. Να βρίζουμε όλοι μαζί την ΕΕ και ΝΑΤΟ. Εντάξει. Με ποιον θα πάμε? Με τους κινέζους ? Με το παραμύθι που πούλαγε ο μέγας ηγέτης ότι η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες και άφησε όλους τους πράκτορες, τους τρομοκράτες, τους ρουφιάνους να αλωνίζουν στη χώρα μας και αυτός αρμένιζε με τα κότερα και τις γκόμενες? Το πρόβλημα φίλοι μου είναι ότι οι πολιτικοί μας την είδαν την πολιτική σαν την ευκαιρία της ζωής τους για τη γλυκιά ζωή. Δεν συναισθάνθηκαν ποτέ ότι πολιτική είναι βαριά ευθύνη , σταυρός που συχνά οδηγεί στον Γολγοθά. Δεν μας φταίει το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι για τα χάλια μας. Άλλωστε εμείς τους καλέσαμε δεν ήρθαν μόνοι τους. Και εκλιπαρούμε για τις δόσεις τους. Τα παίρνουμε τα φράγκα και ύστερα βρίζουμε για τα σατανικά τους σχέδια. Έχει το τσαγανό ο λαός να αντέξει τη χρεωκοπία , να σώσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να βγεί παλληκάρι? Τρίχες. Είναι καλομαθημένος, τα θέλει όλα έτοιμα και πολυλογάς Σήμερα η μόνη λύση μας είναι να μείνουμε κοντά στους ευρωπαίους και στους αμερικανούς και ας είμαστε ο μικρός της καρπαζιάς. Γιατί αυτό μας αξίζει. Και αν από την ταπείνωση και τον εξευτελισμό ανοίξει τα μάτια του επιτέλους ο έλληνας και κρεμάσει ανάποδα όλους τους κούκλους και τις κούκλες που τριγυρίζουν στα πλατώ με τη βλαχιά κάτω από τα λουστρινέ κουστούμια τους ίσως υπάρξει ελπίδα. Άλλως μετά από 60 χρόνια και μετά από τόσο αίμα και τόσες θυσίες θα γίνουμε τώρα το Βουλγαρικό κράτος που δεν γίναμε το 1945.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 21 Σεπτεμβρίου 2011 3:29 μ.μ.
    ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ
    ΤΟΤΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΑΣ;
    ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΤΕ
    ΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ;
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ
    ΑΦΟΥ Η ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
    ΔΝΤ ΤΡΟΙΚΑ ΕΚΤ ΜΕΡΚΕΛ ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΝΑΤΟ ΕΕ ΟΛΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ
    ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
    ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΥΓΙΑΝΟΥΝ
    ΘΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΑΣ (ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ)
    ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΣΟΥΝ
    ΑΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΣΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΩΣ ΒΟΗΘΟΙ ΚΟΙΝΩΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
    ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
    ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΈΝΟΣ
    ΘΑ ΚΑΜΕΤΕ ΤΟ ΓΑΠ ΗΡΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ Η ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ.
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ
    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ
    ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ
    ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (ΧΡΕΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ) ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΑΣΠΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΙΑ
    Η ΖΙΜΕΝΣ ΜΙΖΑΡΕ ΠΑΝΤΟΥ
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ

    ΤΟ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ. ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ.
    Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΗ
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ
    ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παρά τις ευγενικές προτροπές των "φίλων", να τα παρατήσουμε γιατί δεν έχουμε ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, σας διαβεβαιώνουμε οτι "προτάσεις ολοκληρωμένες" σαν αυτές των κομμάτων που στηρίζετε δεν θα ακούσετε από εμάς. Επίσης σας διαβεβαιώνουμε οτι θα πάμε μέχρι τέλους και οτι το τέλος θα το καθορίσουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό έθνος έχουν υποστεί μια βαριά ήττα, αποτέλεσμα της ενσυνείδητης προδοσίας του πολιτικού κατεστημένου.

    Οι συνθήκες που βιώνουμε σήμερα είναι πρωτόγνωρες και οι όροι της ζωής όλων μας θα αναθεωρηθούν εκ βάθρων, προς την χειρότερη οργουελλική δουλοκρατία, αν δεν αντισταθούμε.

    Οι Έλληνες βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση της νεώτερης ιστορίας μας και οφείλουμε να αγωνιστούμε για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, αλλιώς θα χαθούμε σαν ελεύθερο έθνος και θα αφομοιωθούμε ξανά για αιώνες σε νέους υπερκρατικούς μηχανισμούς (νέα τάξη, νεο-οθωμανισμός).

    Η αίσθηση ότι οι ιθύνοντες γνώριζαν πως η χώρα επρόκειτο να ξεπουληθεί με τους όρους του Μνημονίου και ότι ο εξαρχής στόχος της κυβέρνησης ήταν να μας οδηγήσει σε ένα παγκοσμίου πρωτοτυπίας καθεστώς δουλοπαροικίας, διευρύνεται καθημερινά.

    Οι πολίτες, επίσης, έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται να γίνουν ρηξικέλευθα βήματα που θα κατοχυρώσουν εξ αρχής την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αγωνιά για να κατοχυρώσει τις προϋποθέσεις της αυτο-οργάνωσης του ίδιου του λαού.


    Το διακύβευμα της σωτηρίας της πατρίδας και του λαού, της αναγέννησης της χώρας, είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσουμε στα χέρια της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής και κληρονομικης ολιγαρχίας , η οποία μας παρέδωσε στα εκτελεστικά αποσπάσματα των διεθνών τοκογλύφων.

    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΜΕΣΩ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΥΔΟΝΤΕΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. σας διαβεβαιώνουμε οτι "προτάσεις ολοκληρωμένες" σαν αυτές των κομμάτων που στηρίζετε δεν θα ακούσετε από εμάς.

    Εσείς μεχρι σημερα δεν στηρίξατε κανένα κόμμα.
    Εχουμε πολιτική παρθενογέννεση;
    Φυσικά και μπορείτε να πάτε μέχρι το τέλος;
    Πείτε μας όμως ποιο τελος εννοείτε μια και ζητάτε να σας εμπιστευτούμε.
    Γιατί με αυτά που γράφει και υποστηρίζει ο κ Δρούγος αυτό το τέλος προοιωνίζεται ζοφερό, σύντομο, και επαίσχυντο.

    ΥΓ: ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας

    Επώνυμη επιστολή Ανώτατου Αξιωματικού, που πήραμε πριν λίγο:

    Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας .


    Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα ,με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .

    Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .

    Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ..

    Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ..

    Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφου σας

    Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες

    Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα !!

    Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος ,λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου που εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς .

    Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμία πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου .

    Επειδή κάποιοι τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ

    Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή .. υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού

    Υ.Γ

    Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .

    Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος μπορεί να με χρειαστεί

    Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους ,γνωρίζω όλα όπλα ατομικά και ομαδικά ,μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα , μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων ,μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών ,μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε .Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται ..

    Μακρυγιάννης Χρήστος
    Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ και φίλε ανώνυμε της 21 Σεπ 9:17 μ.μ

    Πιστεύεις ότι εκέι που σου υποσχέθηκαν μια θέση να υπηρετήσεις τη φαρσοκωμωδία θα βρείς " πολιτικές κοινωνικές τομές" που θα ικανοποιήσουν τις πατιωτικές σου αναζητήσεις? Είναι βέβαιο πως αν δεν έχεις ολοκληρωτικά αλλοτριωθείς θα απογοητευθείς με τη πρώτη μικρή τουμπίτσα.

    Το παράστημα και η τιμιότητα δεν επαρκούν. Αν προσθέσουμε το μουστάκι βελτιωνόμαστε?

    Είναι πολύ προτιμότερο και τιμιότερο να σωπαίνεις και όχι να βλάπτεις με τον τρόπο σου πιστεύοντας ότι προσφέρεις εκδούλευση στα μελλοντικά αφεντικά σου που έχουν το μερίδιο της ευθύνης τους με τις " πολιτικές τομές τους" .
    Θα συμφωνούσες πόσο λυπηρό είναι.
    Εμείς σου ευχόμαστε πάντως να πας καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    Μετά την πολύ καλή συγκέντρωση του υπό ίδρυση κόμματος επικρατεί πλήρης ησυχία.
    Οι εξελίξεις καθημερινά στην Ελλάδα τρέχουν με όχι και πολύ κάλο τρόπο.
    Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται ξεκρέμαστος και προδομένος και εσείς [εμείς] σιωπούμε.
    Μήπως πρέπει να επιταχύνουμε λιγάκι?
    Κάθε ημέρα που περνά είναι και τρισχειρότερη της προηγουμένης.
     "φυλακες γρηγορειτε"
    Δώστε μας στίγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 22 Σεπ 2011

    Αγαπητοί μου φίλοι αφήστε τις ad hominem επιθέσεις.
    Όταν μάλιστα ο εχθρός είναι απεικόνιση δηλαδή κατασκεύασμα δικό σας
    Kομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας με εικασίες για αφεντικά ευχές για... εξέλιξη κλπ
    Μη σκιαμαχείτε.
    Ασχοληθείτε λίγο με την ταμπακιέρα.
    Τουτέστιν έχετε τίποτα να απαντήσετε στον συνάδελφο ή τον Έλληνα που λιμοκτονεί και σας ρωτάει εναγωνίως τι προτείνετε ή περιμένετε γραμμή από τον κ Δρούγο και ΗΠΑ
    Γιατί το μόνο πράγμα που μας καταστήσατε σαφές και ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή είναι ότι θα … αγωνιστείτε για να συμμετέχουμε πρόθυμα και δυναμικά στις απανταχού ειρηνευτικές αποστολές που θα αποφασίζουν ... πολυεθνικά σχήματα καθώς επίσης να μπούμε ασμένως στην αντιπυραυλική ζώνη.
    Δηλαδή φτηνό κρέας για τα κανόνια προς όφελος των χρηματοπιστωτικών ομίλων.
    Για όλα τα άλλα μούγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Την πρωτη φορα ανοιξε η κεκροπορτα απο αγνωστο προδοτη στην Κωνσταντινουπολη εν ετη 1453.
    Την δευτερη φορα ανοιξε η κεκροπορτα απο τον Α.Παπανδρεου στην Ελλαδα εν ετη 1981.
    Την τριτη φορα ανοιξε η κεκροπορτα απο τον Γ.Παπανδρεου στην Ευρωπη εν ετη 2009
    Οι χρονιες αυτες δεν πρεπει να λησμονουνται ως ιστορικα ετη προδοσιας
    και αλωσεως της Ελευθεριας, οι οποιες δυνανται να θεωρηθουν ως χρονιες
    αντιθεσεως των χρονιων των Θερμοπυλων,του Μαραθωνος και της Σαλαμινος.
    Τρεις φορες ανοιξε η κεκροποτα τρεις φορες κατακτηθηκε η Ελευθερια.Το καλο αντιμαχεται
    του κακου και παντοτε νικαει.Ευχομαι οι σημερνοι αγωνες να εδραιωσουν οριστηκα την Ελευθερια, την Δικαιωσυνη
    και την επικρατηση του συναισθηματος μεταξυ των Ανθρωπων.
    Μανωλης Πετρομανωλακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η σήπουσα, αμετροεπής και απρεπής, είναι αλήθεια, κοινωνία μας, η οποία έχει χάσει το μέτρο (ξύπνησε τώρα που τις στερούν τα υλικά αγαθά, ενώ κοιμόταν τον ύπνο του πεθαμένου όταν της, κυριολεκτικά, κατέστρεφαν τον Λόγον της, δηλαδή όταν τις αφαιρούσαν την ιστορία της, την καταγωγή της, την ποιότητά της, την φιλοπονία της, την φιλοπατρία της, το φιλότιμό της, και πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπειά της, την ικανότητα σκέψεως και την υπερηφάνειά της), χρειάζεται μίαν σώφρονα ανιδιοτελή και ταυτοχρόνως δυναμική παρουσία ατόμων για να την αλλάξουν.

    Η ιδεολογική καθαρότητα των ατόμων που διοικούν το κόμμα είναι, νομίζω, δεδομένη. Έχει ως βάση την πατριδογνωσία, την πατριδολατρία, την αγάπη προς τον λαό, την μέριμνα όχι του ατομικού των εγώ αλλά της κοινωνίας ως συνόλου.

    : Σήμερα που όλα λιμνάζουν εν ακινησία και άρα όλα σήπονται, δυσωδούν και πεθαίνουν (αρχή κάθε ζωής είναι η κίνηση), εσείς οι 22 Έλληνες απόστρατοι αξιωματικοί της τάξεως 1981είσθε οι μόνοι που κινηθήκατε. Αυτό, το ότι είσθε οι μόνοι που κινηθήκατε, ας αποτελέσει τον πόλον έλξεως για τους λοιπούς ενστόλους και πολίτες. Διότι που αλλού μπορούν να ενταχθούν εάν αντιλαμβάνονται τον πραγματικό κίνδυνο; Εκτός εάν επιθυμούν να δολοφονήσουν τα παιδιά τους και εν συνεχεία να αυτοκτονήσουν οι ίδιοι.
    Η χρήση του Λόγου οδηγεί, εν αρχή, σε εσάς τους τολμήσαντες.

    Ελπίζω να υπάρξει η απαιτούμενη, η αναγκαία και η ικανή φρόνηση σε εσάς που διοικείται το κόμμα στην επιλογή των περί υμών συμβούλων. Είναι πρώτιστο χαρακτηριστικό για έναν ηγέτη η ικανότης του επιλογής των συνεργατών του. Αυτό είναι γνωστό. Ευελπιστούμε όλοι όσοι σας συμπαραστεκόμαστε, άδολα, ενεργητικά και μερικοί αθέατα, να περιβληθείτε από ικανούς συνεργάτες, έτσι ώστε να φθάσετε στο τέλος που δεν επιτρέπεται να είναι άλλο από την σωτηρία της πατρίδος.

    Το παρήγορο είναι ότι 22 συμμαθητές της Σ.Σ.Ε. ξεκινήσατε την πορεία.
    Μου θυμίζετε τους 9 συμμαθητές, μαθήτευσαν άπαντες υπό τον Αριστοτέλη και την παρέα του, Μέναιχμο κ.λ.π. (φρόντισε γι’αυτό ο μέγας Φίλιππος) με τους οποίους ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε την πορεία προς την ιστορία.
    Ελπίζω να αναζητήσετε τώρα που ακόμη δημιουργείται τις βάσεις, το έρμα, το εφαλτήριο εφορμήσεως και να βρείτε τον σύγχρονο Αριστοτέλη με την παρέα του, ενθυμούμενοι πάντα το τι απήντησε ο δάσκαλος των μαθηματικών Μέναιχμος στον Αλέξανδρο, όταν ο Αλέξανδρος του ζήτησε να απλοποιήσει το διδασκόμενο από αυτόν μάθημα: «Αλέξανδρε, δεν υπάρχει βασιλικός δρόμος στρωμένος με τάπητες στην προς τα μαθηματικά γνώση».
    Εξ άλλου τα σχόλια δείχνουν το μέγεθος του έργου που πρέπει να γίνει.

    Ένας Έλληνας Δάσκαλος
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ. ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ , ΥΠΟΜΟΝΗ , ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.

    Υ.Γ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τα ίδια τα εγωιστικά κόμματα για να μη διαλυθούν, χρησιμοποιούν στο εσωτερικό τους ενιαίο ψηφοδέλτιο, και εμποδίζουν διχαστικά το λαό να το χρησιμοποιεί όπου θέλει αυτός! Ως πότε;;; http://enieopsifodeltio.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ σεισμοί-ηφαιστειακές εκρήξεις-νεφοκάλυψη-νεροποντές-πλημμύρες, όπως το 1815, όταν ξέσπασε ο παγκόσμια καταστροφικός,
    κυρίως για την ΕΥΑΛΩΤΗ γεωργία, 5ετής ηφαιστειακός χειμώνας από το Ταμπόρα στην Ινδονησία, παρόμοιος με εκείνον που ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ
    ΕΠΙΤΥΧΩΣ οι ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΙ αρχαίοι Θηραίοι 3.650 χρόνια πριν, και εκείνους που οδήγησαν σε κανιβαλική ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ τους μανιακούς
    αποδασωτές Μάγιας, Αζτέκους, Ίνκας...
    Τώρα υπάρχει πρόταση ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ των αναμενόμενων ηφαιστειακών χειμώνων, στο μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο Geocataclysm:
    ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ παντού-κάλυμμα κρατήρων που να εμποδίζει τη σκόνη των ενεργών ηφαιστείων να ανεβεί στη στρατόσφαιρα και
    να απλωθεί σε όλη τη Γη, που μπορεί να οδηγήσει σε νέα παγετώδη περίοδο - http://3.bp.blogspot.com/-
    nvSG3nbwTJU/TikXuPeac1I/AAAAAAAAAvg/gQthSGp13JQ/s1600/volcanic+crater+cap+2.jpg
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. oiκονομικη κριση τελευταιας 3 τιας ειναι το σωστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή