--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Διάκριση Εξουσιών (Λειτουργιών του Κράτους) και Σημερινή Πολιτική Πραγματικότητα

 

 
Picture
Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Συντάγματος, καθιερώνεται ρητά η οργανωτική αρχή του πολιτεύματος, βάσει της οποίας οι Λειτουργίες του Κράτους διακρίνονται σε Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι υπάρχουν και Λειτουργίες που δεν εμπίπτουν στις τρεις προαναφερθείσες, (π.χ. η Λειτουργία του ΠτΔ ως ρυθμιστή του πολιτεύματος) και ανεξάρτητα επίσης από το φαινόμενο της διασταύρωσης των Λειτουργιών, (π.χ. η Βουλή, που εκτός των νομοθετικών αρμοδιοτήτων, έχει και δικαστικές, άρθρα 49 και 86), η διάκριση αυτή δεν παύει να υφίσταται και να αποτελεί βασική αρχή της ανεξαρτησίας των τριών Λειτουργιών.
   Ποία είναι λοιπόν η σημερινή πραγματικότητα, σε σχέση με την ορθή εφαρμογή των τριών αυτών Λειτουργιών και ποίες είναι οι συνέπειες στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος;
  
Η αίσθηση του ελληνικού λαού είναι ότι καμμία από τις τρεις Λειτουργίες δεν έχει σωστή εφαρμογή και τούτο επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα που χαρακτηρίζουν την εποχή μας και αποδεικνύουν του "λόγου το αληθές".

   Στη συνέχεια θα αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα, για να γίνει καλύτερα κατανοητή η διαπίστωσή μας.

    Η Εκτελεστική Εξουσία ασκείται από τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι εξουσίες του Προέδρου έχουν περιορισθεί στο ελάχιστο, υπέρ των εξουσιών του Πρωθυπουργού, (αναθεώρηση Συντάγματος 1986) και θα λέγαμε ότι έχουμε "Πρωθυπουργική Δημοκρατία" και όχι "Προεδρευομένη". Το γεγονός αυτό, δηλαδή οι Συνταγματικές υπερεξουσίες του Πρωθυπουργού, σε συνάρτηση και με τα υφιστάμενα καταστατικά των Κομμάτων, που καθιερώνουν υπερεξουσίες του προέδρου του Κόμματος, καθιστούν τον Πρωθυπουργό σχεδόν ανεξέλεκτο και αλλοιώνουν την πραγματική έννοια της Δημοκρατίας. Η ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας εξαρτάται άμεσα από τη δημοκρατική οργάνωση των Κομμάτων, η οποία δυστυχώς δεν υφίσταται.

    Η Νομοθετική Εξουσία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι βουλευτές ψηφίζουν τους νόμους και σε πλείστες περιπτώσεις δεν το πράττουν κατά "συνείδηση", αλλά επειδή τους το επιβάλλουν τα Κόμματα, με την απειλή της διαγραφής και τον κίνδυνο της μη επανεκλογής τους. Η "Πρωθυπουργική Δημοκρατία" λοιπόν "καλά κρατεί", με τον διορισμό και την παύση των μελών της Κυβέρνησης και τον άμεσο επηρεασμό της βούλησης τωνβουλευτών, που για τους λόγους που αναφέραμε,δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν.

    Η Δικαστική Εξουσία ασκείται από τα Δικαστήρια, οι αποφάσεις των οποίων εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού λαού. Η καλή λειτουργία της Δημοκρατίας εξαρτάται από την απόδοση της εφαρμογής του δικαίου. Το "ευνομούμενο Κράτος", αν εξαιρέσουμε τα θέματα ασφαλείας (συνόρων-εσωτερικού), που κατά την άποψή μας είναι σε πρώτη προτεραιότητα, αποτελεί τη δεύτερη προτεραιότητα και πάνω στα δύο αυτά θεμέλια κτίζονται όλα τα υπόλοιπα, όπως: οικονομία, υγεία, παιδεία, πολιτισμός κλπ.

   Σήμερα, ποίος δύναται να ισχυρισθεί ότι έχουμε "ευνομούμενο Κράτος"; Είναι όλοι οι έλληνες "ίσοι" έναντι των νόμων; Αγγίζει ο έλεγχος τους "έχοντες και κατέχοντες", για να συνεισφέρουν ανάλογα; Αποτελεί κοινή πεποίθηση, ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί αποτελεσματικά.

    Μετά τα προαναφερθέντα, σκοπός μας δεν είναι η εύρεση των ενόχων για τις παραλείψεις και αδυναμίες των Εξουσιών του Κράτους ούτε η διατύπωση προτάσεων για τη θεραπεία τους. Σκοπός μας είναι να εγείρουμε τις συνειδήσεις των Ελλήνων πολιτών, για να αντιληφθούν και να κρίνουν σωστά τις καταστάσεις, ώστε όταν έλθει η ώρα της απόφασης, να τιμωρήσουν με την ψήφο τους, τους ένοχους υπεύθυνους πολιτικούς, που με την άδικη και άφρονη εκτέλεση των καθηκόντων τους, έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε παντελή εξαθλίωση του βιοτικού επιπέδου του και καταρράκωση της εθνικής του υπερηφάνειας. Διότι η ατιμωρησία των ενόχων, διαλύει τις οργανωμένες κοινωνίες, και η ανάληψη της σωτηρίας από τους ίδιους, αποτελεί εμπαιγμό και υποτίμηση της νοημοσύνης του.

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ".
                                                            
Γεώργιος Κουσούλης
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Πολιτικού Κόμματος "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"

Υ.Γ. Την 18 Νοε 2013, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δήλωνε από του Βήματος ότι, "η μείωση των αποδοχών των βουλευτών είναι πράξη λαϊκισμού", γιατί δεν λύνει το οικονομικό πρόβλημα της Χώρας και κατά συνέπεια δεν πρέπει να γίνει. Αυτή είναι δυστυχώς η αντίληψη της πραγματικότητας από τους εθνικούς μας αντιπροσώπους. Δεν τους περισσεύει ούτε 1 ευρώ "για τα μάτια του κόσμου" που πεθαίνει. Αν υποθέσουμε ότι οι μηνιαίες αποδοχές εκάστου εμειώνοντο κατά 1.000 ευρώ, από τις 7.000-8.000 ευρώ που λαμβάνουν, θα εξοικονομούντο 300.000 ευρώ το μήνα και 3.600.000 ευρώ ετησίως. Κατ' αυτούς, με αυτά τα ποσά δεν γίνεται τίποτα, οι ίδιοι θα πεινάσουν και η Βουλή θα είναι μόνο για τους "πλούσιους".
ΕΥΓΕ!!! κύριοι Βουλευτές.

Ο Λαός μας το ονομάζει "ΤΣΙΠΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου