--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

 Ο εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας προεβη στην ακόλουθη δήλωση , σχετικά με το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων , που στεντόρεια πλέον πολιτικοί και μη μπροστά στις κάμερες , ο καθένας για τον δικό του λόγο, διεκδικεί την πατρότητα της ανακαίνισης του ζητήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα της 26-11-2010, η Γερμανία μας οφείλει :

1. 7,60 δις δολάρια που μας επιδίκασε η δ. διάσκεψη των Παρισίων [1946]

2. 3,50 δις δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν την χώρα μας να τους παράσχει.

3. Επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών καθώς και αποζημιώσεις προς τα θύματα των 100 περίπου ολοκαυτωμάτων, αποτέλεσμα της θηριωδίας των Γερμανών. Σημειωτέον ότι αυτές οι οφειλές έχουν υπολογιστεί με αγοραστική αξία δολαρίου του 1938. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος ξεπερνά τα 162 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους.

Με διαφόρους χειρισμούς η Γερμανία έχει κατορθώσει να αναβάλλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων, εκμεταλλευόμενη και την ατολμία(;) των Ελληνικών κυβερνήσεων να αξιώσουν τις επανορθώσεις.

Πριν τρία χρονιά Ιταλικό ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε τους κατοίκους του Διστόμου οι οποίοι διεκδικούσαν αποζημιώσεις από τις ναζιστικές θηριωδίες.

Και γιατί στην Ιταλία; Διότι απλούστατα η εκτέλεση αναλόγων θετικών αποφάσεων των Ελληνικών δικαστηρίων «πάγωσε» μετά από παρέμβαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δια των υπουργών του της δικαιοσύνης.

Η Γερμανία προσέφυγε στην Χάγη και εδώ ευρίσκεται πλέον όλο το μεγαλείο

της εσωτερικής κατανάλωσης.

Τον Ιανουάριο του 2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου δήλωνε την συμπαράσταση της προς τους κατοίκους του Διστόμου με την παρουσία της στο δικαστήριο της Χάγης, «παραβλέποντας» το γεγονός του «παγώματος» εκτέλεσης σχετικών αποφάσεων Ελληνικών δικαστηρίων.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας διερωτάται :

1. Γιατί οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις , δια των επί της δικαιοσύνης υπουργών τους , ήδη από το 1997, δεν εκτελούσαν την απόφαση του Πρωτοδικείου Λειβαδιάς [137\1997],το οποίο επιδίκαζε το Γερμανικό δημόσιο σε αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου; Γιατί αδιαφορούσε μπροστά σε αντίστοιχη απόφαση του Α.Π. και του Πρωτοδικείου Αθηνών;

2. Γιατί οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν διαμόρφωσαν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις υπέρ των συγγενών των θυμάτων , αλλά τουναντίον τελικά να γίνουν δεκτές οι αιτιάσεις της Γερμανίας περί ετεροδικίας;

Για την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης , περιττεύουν τα σχόλια.

Από την άλλη πλευρά όμως, για να μπούμε στα μνημόνια , σε ύφεση χωρίς ορίζοντα , σε ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα νομικά και μη. Καταπατήθηκε μέχρι και το Σύνταγμα, αγνοήθηκε η Βουλή , όσο για την Ελληνίδα και τον Έλληνα , τον θεώρησαν και τον θεωρούν σαν αριθμό μιας ανώνυμης εταιρίας και όχι πολίτη ενός κυρίαρχου κράτους.

Μάλλον τέως κυρίαρχου κράτους.

1 σχόλιο:

  1. παιδιά έμενα η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν βγάζουμε άκρη με της γερμανικές αποζημίωσης και μας το πετάνε και καλά ότι και καλά το παλεύει η κυβερνήσει το απόλυτο παραμύθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή