--ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ------ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ

....www.syndesmosee.org .... ... Η ΜΟΝΗ ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΟΝΟΜΑ ΕΜΒΛΗΜΑ



Την 6η Νοεμβρίου, σε αίθουσες κεντρικών ξενοδοχείων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, Έλληνες πολίτες με δικαίωμα ψήφου, συγκεντρώθηκαν και ενημερώθηκαν από τη Δ.Ε. της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για ίδρυση πολιτικού φορέα, σχετικά με το κείμενο των καταστατικών αρχών.

Ακολούθως ενέκριναν και συνυπέγραψαν το καταστατικό κείμενο, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, ώστε η Πρωτοβουλία ακολουθώντας την επιβεβλημένη νόμιμη διαδικασία, να εξελιχθεί σε πολιτικό φορέα, κόμμα.

Ο πολιτικός αυτός φορέας, θα φέρει το όνομα «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και ως έμβλημα έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέος κυανού και  γαλάζιου  αντίστοιχα.

Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.

Το καταστατικό, καινοτόμο και προοδευτικό, περιλαμβάνει διατάξεις που διασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων του κόμματος, την υπευθυνότητα, τον κάθετο και οριζόντιο έλεγχο και την αξιοκρατική λειτουργία σε όλα τα οργανικά επίπεδα.

  Και το κυριότερο περιέχει διατάξεις που καθορίζουν υγιείς και δημοκρατικές σχέσεις οργάνων – κόμματος και κυβέρνησης.

Η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις της πρωτοβουλίας αλλά και τα μηνύματα ενθουσιασμού και υποστήριξης, που έρχονται από όλη την Ελλάδα, αποτελούν κινητήριο δύναμη του νέου κόμματος, το οποίο θα παρουσιασθεί στον Ελληνικό Λαό την 21η Νοεμβρίου.

Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 

39 σχόλια:

  1. to emvlima den moy aresei.molis to dw moy erxetai sto mialo to siriza.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει, συνεχίστε και καλέστε άξιους απόστρατους αξιωματικούς και πανεπιστημιακούς καθηγητές στο πλευρό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια από τα ίδια.......
    Ο τίτλος άνευρος, άοσμος και χωρίς κάποιο δυνατό νόημα, ορμή και ιδέα.
    Από το σήμα λείπει και το μαύρο του αιθέρα.Αυτό το ξεχάσετε.....
    Το καταστατικό αρτηριοσκληρωτικό και γεροντικό. Χωρίς να αφήνει περιθώρια για κάτι καινούργιο. Καμμία σχέση με τα Ελληνικά ιδανικά και την Ελληνική Δημοκρατία που βασίζεται σε 3 αρχές. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ [ εδώ θέλει προσαρμογή στο σήμερα και με την επώνυμη ψήφο και την δυνατότητας της ανάκλησής της, ως μια μορφή εξοστρακισμού] ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Καμμιά σχέση με Ελλάδα, με επαναστατικό πνεύμα, παρά μόνο μιμητικούς συμβολισμούς. Στο Γουδί οι αξιωματικοί είχαν ως βασική ιδέα την ανάταση του Ελληνικού λαού και την επέκταση του πέραν της Λάρισας...
    Πρόκειται για κίνηση που θυμίζει σωματεία και συνεταιρισμούς.
    Τίποτα καινούργιο. Μια από τα ίδια. Μια συντεχνία κάποιου επαγγέλματος. Αόριστα.....Σαν και αυτό μετά την μεταπολίτευση φτιάχτηκαν 10δες. Τα ξέχασαν και αυτοί που τα έφτιαξαν.....
    Ο τίτλος έπρεπε να ήταν ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. Με αυτόν ερεθίσατε τον κόσμο και σας πλησίασε. Αλλά αρνηθήκατε την προέλευσή σας. Πάντως καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλές οι γραφικότητες του Χρόνη.
    Μιλάει για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που δεν τα βλέπει λέει στο καταστατικό. Ισως αν έβγαζε τα μαύρα γυαλιά? Αντε να φεύγουν οι γραφικοί που μόνη τους δουλειά ο σχολιασμός σε κάθε blog. Η ηλιθιότητα να ονομαστεί το κόμμα σαν ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ πάλι τι σας λέει? Δεν ξέρει οτι απαγορεύεται από τη νομοθεσία και οτι θα κοπεί από τον Αρειο Πάγο? Ας πάει στα αφεντικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H γη, ο αέρας και η θάλασσα μας ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ??? ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε πόνεσε το σχόλιο βλέπω Ανώνυμε των 8.42. Αυτό δείχνει η αντίδρασή σου. Δεν πιστεύω να είσαι στην επιτροπή γιατί αφ΄ενός μεν θα το έλεγες και αφ΄ετέρου δεν θα "γαύγιζες"..... Οι της επιτροπής δείχνουν να έχουν ποιότητα. Εσύ την εμφανέστατα την στερείσαι.Πιθανόν μπορεί να είσαι εκ των ιδρυτικών μελών. Αλλά τότε πάλι θα είχες όνομα. Και δεν θα κρυβόσουν πίσω από το ΑΝΩΝΥΜΟΣ...... Εξ άλλου στις εκλογές θα φανεί εκ του αποτελέσματος η απήχηση που έχουν. Και η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ έλεγε στο παρελθόν ότι δεν είχε αφεντικά αλλά ο ρόλος της ήταν μόνο να ψηφίσει τον "Εθνάρχη" για Πρόεδρο.... Στο λέω επειδή ανευ αιτίας αναφέρεις περί αφεντικών..... Πάντως καλή τύχη.... Α και το ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που εννοείς εσύ. Μήπως θέλεις να στο Αναλύσω???? Και δεν είναι βέβαια το Εβραιογενές : Ισότητα, αντιπροσωπευτικότητα και πλουραλισμός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά της 21 Νοεμβρίου, ας τεθεί στην κρίση του Έλληνα Πολίτη, ο οποίος στην παρούσα περίοδο, έχει λόγους να είναι πολύ αυστηρός στις επιλογές του. (Βασίλης Χουρίδης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις τώρα σας γνωρίζω και είστε η Ελπίδα μου.
    Σας εύχομαι ο Θεός μαζί σας και εύχομαι να είστε η λύση του μέγα προβλήματος της Ελλάδας μας.
    Τότε,χωρίς υπερβολή και με πλήρη γνώση λέω ότι θα σας φιλάει τα χέρια όλος ο Ελληνικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια για το καταστατικό. Το μελέτησα και μπορώ να πω οτι με συγκίνησε ιδιαίτερα η πρόβλεψη ο μισός μισθός να πηγαίνει σε όσους (στελέχη και οπλίτες) πεθαίνουν εν υπηρεσία στις Ε.Δ. και τα Σ.Α. Δείχνει καθαρά το λόγο που κάνετε το κόμμα και που δεν είναι άλλος από τη θέληση σας για βοήθεια στο κόμμα. Απομονώστε ακραίες χρυσαυγίτικες κραυγές που προσπαθούν να εισχωρήσουν και συνεχίστε. Μπράβο και για το όνομα. Αυτό θέλουμε. Ενα σύνδεσμο να ενώσει τους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλορίζικο το όνομα προχωράτε απλά δεν θα πρέπει να ακούτε τις σειρήνες που θα ακούγονται απο δω και μπρος Εμπρός όλοι μαζί γιατί η Ελλαδα μας ανήκει και δεν την χαρίζουμε Σύνθημα μας ΄΄Ελάτε μαζίμας΄΄ έτσι απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω διαβάσει το καταστατικό, αλλά ο τίτλος του κόμματος πράγματι δεν είναι δυνατός!
    Δεν έχει μεγάλο όραμα! Δεν καλύπτει όλους τους Έλληνες,
    αφού η λέξη Σύνδεσμος, δηλώνει κάτι μικρό!
    Μη βιαστείτε για τον τίτλο του κόμματος.
    Καταγράψτε και τις ιδέες-προτάσεις των φίλων σας και αναγνωστών και βάλτε τις σε ψηφοφορία την 21η Νοεμβρίου!
    Να η δική μου πρόταση: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (ΕΘΝΑΝ)
    Λάκης Αγρινιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχω διαβάσει το καταστατικό ούτε και τις πολιτικές θέσεις ξέρω και δεν στέκομαι εκεί προς το παρόν. Το πρόβλημα στο σημερινό βρωμερό κομματικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί στην μεταπολίτευση είναι ότι οι "πολιτικοί επαγγελματίες" και τα τσιράκια τους κοιτάνε μόνο την πάρτυ τους πλήττοντας απίστευτα το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού. Οπότε αν αυτό το κόμμα έχει σκοπό να λειτουργήσει αποτελεσματικά με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού θα το ψηφίσω. Αξιωματικός δεν είμαι αλλά εκτιμώ το γεγονός ότι οι έλληνες αξιωματικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι σωστοί , εργατικοί , όχι λαμόγια και με υψηλές διοικητικές ικανότητες που επίσης λείπουν από τα υπάρχοντα εμετικά κόμματα εξουσίας. Γενικά το να μπορεί κάποιος οργανισμός να σχεδιάζει και να υλοποιεί στο ακέραιο ένα πλάνο είναι πολύ σημαντικό , και αυτό μόνο ο στρατός το κάνει ακόμα στην Ελλάδα (όχι το ΥΕΘΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το νέο κόμμα θα δώσει την άλλη επιλογή που μέχρι σήμερα το πολιτικό κατεστημένο στέρησε απο τον Ελληνα πολίτη πνίγοντας εν τη γεννέσει τους τις όποιες υγιείς δυνάμεις πήγαν να ξεπηδήσουν εν μέσω της διάβρωσης και φαυλότητας.
    Το όνομα παραπέμπει στον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους Έλληνες. Την εθνική περηφάνια και το αδούλωτο πνεύμα που ενώνει όλους όσους νιώθουν ότι το υφιστάμενο πολιτικό κατεστημένο, ένοχο στο σύνολό του, τσαλαπάτησε και τσαλάκωσε κάθε έννοια εθνικών δικαίων και δικαιοσύνης.
    Ο Έλληνας πολίτης επιτέλους έχει την άλλη επιλογή και μέσα απο αυτή να διεμβολίσει το άθλιο πολιτικό κατεστημένο στην καρδιά του, την βουλή των Ελλήνων. Αυτή που από ναό της Δημοκρατίας μετέτρεψαν σε άντρο της φαυλότητας. Επιτέλους ο περίφημος αγανακτισμένος κανένας που συγκέντρωνε επίφοβους αριθμούς για το υφιστάμενο πολιτικό κατεστημένο, έχει και άλλη επιλογή εκτός απο το λευκό και την αποχή που έντεχνα του πέρασαν σαν μόνη άλλη επιλογή έκφρασης. Με την ψήφο του δημοκρατικά να εκφράσει την δύναμη και την θέληση του, αναδεικνύοντας τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας στην νέα πολιτική δύναμη που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Όλοι όσοι ασκούν αυστηρή αλλά καλόπιστη κριτική μόνο θετικά στοιχεία έχουν να δώσουν. Το μντέλο του ξερόλα πολιτικάντη πέθανε ανεπιστρεπτί. Οι επιλογές όλων σεβαστές.
    Αυτές θα καθορίσουν την ζωή και το μέλλον μας στην επόμενη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
    Αυτές θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα και απο αυτό θα κριθούμε όλοι μας.
    Αμ΄ έπος αμ΄ έργον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για όσους δεν γνωρίζουν οτι η λέξη ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, παραπέμπει στο Στρατιωτικό Σύνδεσμο του 1909 στο Γουδή, τι να πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεναξας Ελευθεριος8 Νοεμβρίου 2011 στις 9:22 π.μ.

    Κομμα Δικαιοσυνης θα με καλυπτε πληρως,ομως συμφωνω αφου αυτο αποφασισε η πλειοψηφια.
    Τελος εδω που εφτασε η χωραμε δυο καλες μεταγραφες(Καμμενος-Καζακης)σας βλεπω στα τρια πρωτα κομματα υπο την προυποθεση οτι θα ειστε ΑΝΤΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντε να φεύγουν οι γραφικοί που μόνη τους δουλειά ο σχολιασμός σε κάθε blog.


    ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ;
    ΤΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;
    ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
    ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη! Μεγάλη προσοχή κυρίως σε νεοεποχίτες-νεοταξίτες, θαμώνες λεσχών και δε συμμαζεύεται (ξέρετε πολύ καλά ποιους εννοώ) και σε ακροδεξιούς! Αν παρεισφρήσουν τέτοια στοιχεία στο κόμμα σας χωρίς να τους πάρετε χαμπάρι χάσατε...Συμφωνώ με Βασίλη Χουρίδη ότι ο λαός θα είναι πολύ αυστηρός στις επιλογές του στις επόμενες εκλογές. Φροντίστε, λοιπόν, να μείνετε καθαροί.
    Επίσης, μεταγραφές τύπου Καμμένου θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Γενικά, προσπαθήστε να στρατολογήσετε στο κόμμα αξιόλογα στελέχη και εκτός αποστράτων (καθηγητές,πνευματικούς ανθρώπους αλλά και αδιάφθορους τεχνοκράτες-νομικούς και οικονομολόγους)προκειμένου να καταστήσετε σαφές στην κοινωνία ότι δεν είστε μια μικρή, συντεχνιακή ελίτ. Δώστε πολύ βάρος σε αυτό, διότι υπάρχουν πολλοί ψηφοφόροι που δύσκολα θα ψήφιζαν ένα "κλειστό" κόμμα στρατιωτικών, όπως κι αν ονομαζόταν αυτό. Κι αυτό όχι λόγω ιδεολογικής αντίθεσης με το στρατό, αλλά επειδή θα σας έβλεπαν ως δάκτυλο εξυπηρέτησης οικονομικών κυρίως συμφερόντων των στρατιωτικών στο χώρο της πολιτικής.
    Με αργά (όσο επιτρέπουν οι συνθήκες) βήματα συνεχίστε τον αγώνα που ξεκινήσατε και θα εκπλαγείτε από την απήχηση που θα έχετε! Ο Θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και μένα ΣΤΑΘΗ ΧΡΟΝΗ δεν με εκφράζει το όνομα του κόμματος για τους λόγους που ανέφερες αλλά συντάσσομαι με την πλειοψηφία γιατίτο όνομα είναι δευτερεύον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είναι κακό το ΚΟΜΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ που πρότεινε ο 8 Νοεμβρίου 2011 9:22 π.μ.,αλλά όπως γράφει ο 8 Νοεμβρίου 2011 7:13 π.μ.,έχει συμβολική σημασία η λέξη ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.
    Για μένα το ζήτημα είναι να αποτυπωθεί ο τίτλος στο μυαλό του πολίτη και δεν κρύβω ότι δυσκολεύτηκα να τον συγκρατήσω.
    Ίσως αν γίνει πιο σύντομος,όπως:
    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ(ΣΥΝΕΘΕΝ)
    Παρ’όλα αυτά,άλλες προτάσεις είναι:
    ΔΥΝΑΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ(ΔΕΘΕΝ ή ΔΕΕΝ)
    ΚΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΚΕΘΕΝ)
    ΚΟΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΚΕΘΕΝ)
    ΦΩΝΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΦΕΘΕΝ)
    Το κυριότερο είναι να απαρτίζεται από ανθρώπους σοβαρούς και με γλώσσα ανθρώπινη.
    Πρέπει να μιλήσουν στην ψυχή του κάθε Έλληνα και να τον πείσουν ότι αυτά που υπόσχονται θα υλοποιηθούν.
    Λίγα λόγια και αληθινά.
    Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα προτείνω κι εγώ τον κύριο Πάνο Καμμένο ο οποίος χαντακώνεται στο κόμμα του και τον κύριο Αργυρόπουλο απο το BLUE SKY,τον οποίο όσες φορές τον έχω δει,εκφράζει τον πατριωτισμό του και όχι μόνο.
    Προς τους ανθρώπους που επιμελούνται τα σχόλια λέω ότι παίρνω το θάρρος να προτείνω κάποιους ανθρώπους κι εγώ όπως και οι υπόλοιποι,διότι έτσι θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα για τις απόψεις του κόσμου.
    Είναι καλοπροαίρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πιστεύω και εύχομαι μαζί μ' μένα στην νέα σας αυτή κίνηση να βρήτε πολλούς συμπαραστάτες. Και να κάνω μια πρόταση, για να γίνουμε χώρα και να υπάρχει εμπιστοσύνη των πολιτών σ'αυτήν, πρέπει να φτιχτούν νέες φυλακές και να κλείσουν μέσα όλα τα λαμόγια που φοροδιαφεύγουν και κλέβουν τα λεφτά του Δημοσίου ήτε είναι Πολιτικοί ήτε επιχ/τιες ήτε οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το καταστατικό τέλειο.
    Όμως παίζει ρόλο και ο τίτλος του κόμματος.
    Ελπίζω η λέξη "Σύνδεσμος", η οποία σε παραπέμπει σε κάτι "κλειστό", να αφορά μόνο το όνομα του πολιτικού φορέα και όχι του κόμματος.
    "ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το Σύμβολο είναι η υλική έκφραση της ιδέας. Είναι η υλοποίηση της σε μία εντυπωσιακή μορφή με σκοπό τη διαρκή παρουσία και υπόμνηση της. Πρέπει να είναι απλό και να αναπαράγεται εύκολα. Το καφέ χρώμα πρέπει να αποφεύγεται γιατί φέρνει απογοήτευση, είναι χρώμα γεροντικό..... Noμίζω ότι το έβλημα του ΣΕΕ, πρέπει να συμπληρωθεί και με σύμβολο ....Προτείνω το ξίφος ωσ σύμβολο (για να κοπεί σαν γόρδιος δεσμός ο διευθαρμένος κοινοβουλευτισμός στην Πατρίδα μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. θα προτιμούσα να έχει το κόμμα μέσα τη λέξη Γουδί , για να προσελκύσει πολύ κόσμο γρήγορα. Αλλά δεν πειράζει ούτως η άλλως αδέλφια σε λίγες μέρες ή μήνες θα γίνει στάση πληρωμών ή πτώχευση. Εκεί θα είναι το δύσκολο σημείο για το κόμμα αυτό. Θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία γιατί οι σημερινοί πολιτικοί θα την κοπανήσουν με αεροπλάνα και ελικόπτερα. Πρέπει να είστε έτοιμοι για εκείνη την ημέρα. Πρέπει με την βοήθεια του στρατού να πάρετε πρωτοβουλίες , με απλά λόγια να πλησιάσετε από τώρα άφθαρτους πολιτικούς , και όταν έρθει εκείνη η μέρα , αμέσως να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας χωρίς εκλογές στην αρχή. Πρέπει να έχουν λαική απήχηση από το λαό. Αυτό δηλαδή που έκανε ο Μεγάλος ΝΙΚΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ στο ΓΟΥΔΙ και έφερε στην εξουσία τον ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.Οι εξελίξεις αδέλφια είναι γρήγορες ο χρόνος τρέχει, φαντάζομαι εκεί στο κόμμα θα τα έχετε σκεφτεί όλα αυτά .Να είστε όλοι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διάβαζα πως όταν προτάθηκε στο Βενιζέλο να αναλάβει την πρωθυπουργία εκείνος αρχικά αρνήθηκε, γιατί διαφωνούσε με εκείνους που ζητούσαν την κατάργηση της μοναρχίας, θεωρώντας ότι αυτό θα προκαλούσε διχασμό στο λαό, σε περίοδο κρίσιμων εξελίξεων για τη χώρα. Η τελική συμφωνία επήλθε με την κοινή απόφαση να διεξαχθούν εκλογές. Κάτι μου θυμίζει αυτό!
    Συμπέρασμα: Η ενότητα του λαού και η διεξαγωγή εκλογών δίνει λύσεις σε δύσκολες περιόδους. Πιστεύω ότι ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας έρχεται να ανοίξει νέους δρόμους προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η λέξη ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ είναι συνυφασμένη με το Γουδή και γιαυτό μπήκε στο όνομα του κόμματος, το οποίο σημειωτέον, ξεκίνησε την 15η Αυγούστου στο Γουδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΓΙΑΝΝΗ Α., Που το διάβασες αυτό για τον Βενιζέλο βρε; Βάλε και καμιά παραπομπή, δώσε βιβλιογραφία.
    Γιατι εμένα άλλα μου είπαν οι συνδεσμίτες το 1909. Ότι δεν θέλουν κατάλυση της μοναρχίας, δεν θέλουν να παρέμβουν στη πολιτική,κι ότι μόνο ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα διεκδικούσαν. ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ!!!! ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ. ΚΑΝΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ...(ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 9:43

    ΙΣΤΟΡΙΟΔΙΦΗ ΜΟΥ
    ΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ;
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟ 1909 (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ)ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΩΘΗΚΑΝ
    Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΗΡΓΤΙΚΟΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΤΟΤΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΑΞΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ

    Θυελλώδεις συζητήσεις άρχισαν τότε για το αν η νέα Βουλή θα ήταν Αναθεωρητική ή Συντακτική. Ο Βενιζέλος, αφού παραιτήθηκε από τις θέσεις του στην Κρητική Συνέλευση και την Εκτελεστική Επιτροπή, για να μπορέσει να λάβει μέρος στην ελληνική πολιτική ζωή, μετέβη στην Αθήνα. Η άφιξή του έγινε δεκτή με ενθουσιασμό. Μιλώντας σε συγκεντρωμένο πλήθος, κατάφερε να κάμψει την απαίτηση για Συντακτική Βουλή, χαρακτηρίζοντας με επιμονή τη νεοσχηματισμένη Βουλή ως Αναθεωρητική. Γενικά κατάφερε να εξασφαλίσει τη συναίνεση υπέρ Αναθεωρητικής Βουλής και πίστης στο βασιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΑΞΗ 1981 ΠΡΟΣΟΟΟΧΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ !! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΙΣΤΟΡΙΟΔΙΦΗ ΜΟΥ 943
    ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΗΓΕΣ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙΣ. ΟΧΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!!!! ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ!!!!!!
    ΜΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ...ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ. ΞΕΣΤΡΑΒΏΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΕ ΑΠΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.....
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ , ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΞΑΝΑΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτο που εγω καταλαβα ......ειναι οτι οι (ποντικοι-δηθεν Ελληνες)Εδω στο χαζοκουτι....οπως γραφει και καποιος φιλος νεοταξητες αεριτζηδες...και λοιπα και λοιπα τελικα οι αντιθετοι απο τους καθε αυτους ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!Ειναι αυτοι που φαγανε την υπαρξη του καθε κακου στην χωρα μας και εδω και 38 χρονια μην κανωντας τυποτα απολυτος!!!!!!!!!Και τωρα ολοι ξαφνικα θυμηθηκανε οτι υπαρχουν????????Αλα δεν καταφαιραν ποτε να ξεχασουν την μιζερια που τους καρφωσε στην πουλημενη συνειδηση τους η στιμενη (Μεταπολιτευση)!!!!!!!Σας ευχαριστουμε κυριοι καλπικοι ψευτο-ελληνες δεν θα παρουμε απο την δικη σας νεοκουλτουρα που εχετε βαλει στο γκαζοκεφαλο σας!!!!!!!!Ουτε μας χρειαζωνται ξενοφερτες ιδεες που εασας σας κανανε πλυση ενγκεφαλου!!!!!!!!!!!Και θα δουμε μετα της 21η εαν ολλα τα γουρουνια εχουν την ιδια μουρη!!!!!!!!Εμεις εδω παντος θελουμε να διαφερουμε ως ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!Σας ενωχλει η υπαρξη του κοινωνικου ιστου του στρατευματος?????χαχαχαχα!!!!!!!!Τοτε γκαζοτενεκεδες δεν τιμησατε ποτε την υπαρξη αυτου του τοπου!!!!!!!!!Αλα στην ειρωνια σας ξεχνατε οτι καποια στιγμη ολλα εδω πλειρωνωνται!!!!!Κατα οποιον τροπο..και ακωλουθος η ιστορια γραφει δεν θα γραψει ομως ποτε και κανεναν που ζει στον κοσμο του !!!Και ο κοσμος σας ειναι στο πουθενα....!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ποιοί σας χρηματοδοτούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λαϊκος Συνδεσμος ειναι και η Χρυση Αυγη....Το σημα ειναι απαραδεκτο....βασικα δεν ειναι καν σημα. Χρειαζεται ενα δυνατο, Ελληνικο σημα που να μιλαει απο μονο του...Ενα ΕΜΒΛΗΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ας είναι αυτό το κόμμα...η τελεία των υπολοίπων...ας είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 11:14 μας χρηματοδοτει το ο,τι εχουμε ο καθενας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τον Βενιζελο μας τον εφεραν με καραβι αγγλικο αν δεν κανω λαθος και στο ιδιο κλαμπ με τον Κεμαλ γαλουχηθηκε-κανενας φερτος και φορετος δεν θα γινει πλεον ανεκτος.Η τωρινη ηγεσια θα προκυψει απο μεσα,απο το κομμα και το λαο.Οχι αλλες επεμβασεις-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝ ΘΕΟ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!-Καλλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    http://www.youtube.com/watch?v=2TajZRQNQBs&feature=related
    ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ 50Αρη ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΧΗ.
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΕΡΝΩ ΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΥ.

    ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ

    η ΑΥΤΑ http://www.youtube.com/watch?v=g0OgoySjNCM&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΧΛΑ .ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ.ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή